Blogimerkintöjä

3 ehdotonta suosikki kirjaa yritysmaailmasta

3 ehdotonta suosikki kirjaa yritysmaailmasta

Ajat muuttuvat jatkuvasti, varsinkin kun puhutaan bisneksestä ja ekonomiasta, mikä näkyy esimerkiksi pikalaina ja pikavippi heti tilille tyyppisten ratkaisuiden yleistymiseen.. Vuonna 1865 Horace Greeley kirjoitti että menestyäkseen, yrityshenkisten ihmisten tulisi suunnata länteen ja kasvaa maiden mukana. Tällä hetkellä länsi on kehityksen kehto ja kehittynyt jo huimaan mittaansa, joten satoja vuosia vanhat neuvot eivät enää päde.

Silti on kuitenkin vielä paljon sellaisia aloja ja paikkoja, joita ei ole valloitettu. Ei tarvitse kun etsiä tietoa oikeasta paikasta ja tämä on tietenkin kirjan sivuilta. Se voi kuulostaa hiukan vanhanaikaiselta, mutta hyvällä kirjalla voi olla yllättävän kauaskantoiset vaikutukset. Olit sitten vasta harjoittelussa oleva bisnesmies, tai vaikka kokenut bisnesnainen, kirjoihin on helppo päästä käsiksi vaikka kirjastosta, tai omalta tabletilta käsin jos modernimpi muoto miellyttää. Kirjoista on mahdollisuus saada lähes kaikki oleellinen tieto siihen, kuinka tulet menestymään.

Alku on aina hankalaa ja eteen voikin tulla tuskallinen hetki, kun mietitään mitä kirjaa lähetään loputtomien kirjojen valikoimasta lukemaan. Listaamme on valittu kolme ehdotonta suosikkia, jotka jokaisen yrityshenkisen tai menestymistä halajavan henkilön tulisi lukea. Tietenkin jokaisella on omat suosikkinsa, kuten missä tahansa kirjoissa, mutta nämä kolme kirjaa ovat kaikki omilla tavoillaan valloittaneet yritysmaailman ihmisiä ja auttaneet uusia tulokkaita pääsemään jaloilleen ja löytämään sen palon, mikä vie eteenpäin. Osa kirjoista on vanhempia klassikoita, jotka sisältävät vieläkin arvokasta tietoa, mahdollistaen yritysmaailman henkeen pääsemisen ja tiivistäen kaiken sen oleellisen tiedon, mitä tulee päähän saada ennen kuin ovet menestymiseen voivat avautua. Toiset kirjat taas ovat uudempia ja edustavat nykyaikaisempia näkemyksiä yrityksistä, niiden kasvusta ja siitä, mikä erottaa jättimäiseksi yritykseksi kohoavan pienemmästä ja vaatimattomalle tasolle jäävästä yrityksestä. Lisäksi motiiveja ja innoitusta lähdetään hakemaan listan kolmannen kirjan avulla, sillä tässä päästään uppoutumaan yritysmaailman unohtumattomien nimien elämään ja vaiheisiin, saaden kullan arvoisia vinkkejä siihen, kuinka selvitään eri tilanteista ja kuinka ei pidä koskaan antaa periksi vaan seurata omaa polkuaan ja raivata siitä oikea kultakaivos.

*REKLAAMI

1. The Effective Executive. Peter F. Drucker. 1967.

Toteutus on Druckerin avain keskiö ja se tarkoittaa että saadaan oikeat asiat tehdyiksi. Vaikka kirjo on jo suhteellisen vanha, on se yksi alan klassikoista ja se omaakin tietynlaisen kuoren joita monet menestyneet yritykset ja henkilöt nykyään omaavat. Tässä kirjassa Drucker selittää kuinka osa ihmisistä on luontaisia johtajia, mutta taitoja voidaan silti aina hioa ja kehittää, jotta osataan toimia entistä tehokkaammin.

2. Good to Great: Why Some Companies Make the Leap… and Others Dont. Jim Collins. 2001.

Oletko valmis viemään yrityksesi uudelle tasolle? Tiivistäen viiden vuoden intensiivisen tutkimuksen 6 000 artikkeliksi ja 2 000 sivuksi erittäin antoisia haastatteluita, Collins kertoo kuinka tämä on mahdollista. Tähän uusien ja virkistävien ideoiden oppaaseen on helppo rakastua, varsinkin kun pähkäillään johtamista, esimerkiksi johtamisen 5 asteen avulla.

3. Giants of Enterprise: Seven Business Innovations and the Empires They Build. Richard Tedlow. 2003.

Henry Ford, Andrew Carnegie, Sam Walton, näiden miesten varjot ulottuvat vieläkin talousmaailman päälle, jättäen ikimuistoisen jälkensä historiaan. Kirja kertoo näiden bisnes maailman jättiläisten elämän ja matkan, aina aivan ensimmäisistä askelista yritysmaailman jäteiksi, luomaan muutosta joka muutti maailman sellaisena, kun se siihen aikaan tunnettiin. Jos halutaan saada motivaatiota ja oppia kokeneemmilta konkareilta, kannattaa tämä kirja ehdottomasti lukea, sillä sen kertomukset maailman tunnetuimpien bisnesmiesten vastoinkäymisistä ja voitoista ovat täysin ainutlaatuisia.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI