Blogimerkintöjä

3 mielenkiintoista tapaa saada lisätienestejä

Jokainen haluaa säästää hieman rahaa ja napata lisätienestejä, jos se vain on mahdollista. Rahan säästäminen on lyhyesti sanottuna avain taloudelliseen vapauteen ja itsenäisyyteen. Budjetin tekeminen on vaikeaa vain silloin, kun menot ylittävät tulosi. Budjetin suunnittelu on pelkkää matematiikkaa – ja kaiken lisäksi helppoa sellaista. Kirjoitat vain ylös ensin kaikki tulosi, josta sitten miinustat pois kaikki menosi. Sitten sinulla on jäljellä rahaa, jonka voit laittaa säästöön tai sijoittaa.

Joskus kuitenkin elämä tulee tielle, ja joudut keksimään keinon, jolla paikata muutamia taloudellisia kuoppia. Uusi pikavippi 300 euroa yöllä tai päivällä on helppo tapa saada äkkiä rahaa tilille – mutta onko se kannattavaa? Pikavippi voi vaikuttaa oikein hyvältä ratkaisulta ainakin ensi alkuun, sillä saat rahat tilillesi muutamassa sekunnissa sen kummemmin miettimättä. Mutta pikavipeissä on yleensä hyvin suuri korko ja kulut, jotka pakkautuvat päällekäin. Kohta 100 euron vippi onkin muuttunut jo melkein 200 euron laskuksi. Pikavipeillä siis harvoin onnistut ratkaisemaan omaa taloudellista tilannettasi – mutta saatat hyvinkin tehdä siitä pahemman.

Olet varmasti käynyt läpi yhden jos toisenkin tavan saada lisää rahaa: lisäkeikat ja extratyöt, lasten vahtiminen, koirien ulkoiluttaminen ja omien vaatteiden ja elektroniikan myyminen ovat hyvin tavallisia lisätienestien lähteitä. Mutta mitä voit tehdä sitten, kun olet jo myynyt kaikki vanhat vaatteesi, elektroniikkasi, DVD:t ja muut talossa pyörineet ylimääräiset tavarat?

Tässä artikkelissa esittelemme kolme mielenkiintoista tapaa, joilla voit saada lisätienestejä.

Myy pehmolelujasi

Jos sinulla on kaapissa ja laatikoissa pyöriviä pehmoleluja, voit myydä ne saadaksesi lisää rahaa. Ihmiset ostavat pehmoleluja monesta eri syystä. Joskus niitä ostetaan lahjaksi omille lapsille tai toisten lapsille. Joskus vanhoja pehmoleluja ostetaan jopa lemmikeille, kuten koirille tai kissoille. Eräs syy voi olla, että myynnissä oleva pehmolelu muistuttaa lelua, joka ostajalla oli lapsuudessaan.

Tavalliset pehmolelut voivat myydä aina koosta ja kunnosta riippuen muutamasta eurosta jopa kymmeneen euroon. Voit listata pehmoleluja myytäväksi Facebookissa, viedä niitä kirppiksille tai jopa laittaa ne myyntiin eBayhin.

Tavalliset pehmolelut eivät kuitenkaan ole ainoita leluja, joita ihmiset ostavat. Jos hallussasi sattuu olemaan harvinainen pehmolelu, kuten keräilypehmolelu tai harvinaisuus, tai pehmolelu esimerkiksi 50-luvulta, saatat saada niistä paljon rahaa. Harvinaiset pehmolelut saattavat myydä jopa tuhansien eurojen hinnoilla.

Tällaisen hinnan saaminen pehmolelusta voi kuitenkin olla haastavaa, ja sinun tulee löytää oikea markkina. Kuka tahansa ei maksa tuhansia pehmoleluista. Sinun tulisi siis löytää keräilijä, joka on valmis maksamaan harvinaisista pehmoleluista tuhansia euroja. Hyvä markkina-alue saattaa löytyä myös Yhdysvalloista, ja kannattaakin listata oma harvinainen pehmolelu esimerkiksi Yhdysvaltojen markkinoille.

Täytä kyselyitä

Netissä on monenlaisia nettisivuja, jotka maksavat kyselyiden täyttämisestä. Kirjaudut vain nettisivulle, joka lupaa maksaa erilaisten kyselyiden täyttämisestä ja tuotteiden kokeilemisesta. Tällaiset nettisivut maksavat palkkiot usein lahjakortteina, tuotteina tai jopa kylmällä käteisellä. Etsi aluksi suomalaisia nettisivustoja, sillä niihin sinut takuulla hyväksytään. Jotkut yhdysvaltalaiset nettisivustot maksavat paremmin kyselyiden täyttämisestä, mutta kaikki sivustot eivät hyväksy ihmisiä muista maista.

Ihmettelet varmasti, miksi yritykset maksaisivat mielipiteistä ja kyselyiden täyttämisestä. Yritykset maksavat ihmisten mielipiteistä siksi, että kyselyt kertovat, pitävätkö ihmiset tuotteista ja palveluista. Kyselyt lisäksi kertovat, minkälaiset ihmiset käyttävät yrityksen tuotteita ja palveluita. Ovatko ihmiset yli vai alle 30-vuotiaita? Mistä päin Suomea tai maailmaa he ovat kotoisin? Ja niin edelleen.

Kyselyt eivät yleensä maksa paljoakaan. Lyhyt kysely voi maksaa sinulle 5-10 senttiä, kun taas suuremmat kyselyt 2-3 euroa per kysely. Tämä ei vaikuta paljolta, mutta se saattaa kerääntyä suureksikin summaksi, jos täytät kyselyitä aina vapaa-ajallasi. Vaikka tällä menetelmällä ei takuulla rikastu, saat varmasti hieman lisätuottoa.

Kirjoita e-kirja

Jos tunnet jonkun aiheen todella hyvin, esimerkiksi kiinteistövälityksen, sijoittamisen, rahan säästämisen tai johtamisen, kirjoita itse e-kirja. Kirjan kirjoittamista varten sinulla tulee tietysti olla jonkin verran intoa kirjoittamiseen.

Päätä ensin aihe, josta haluat kirjoittaa. Sinun tulisi kirjoittaa vain aiheista, jotka tunnet todella hyvin. Ei kannata lähteä arvailemaan mitään, mitä kirjoitat kirjaan, sillä kirja kertoo omasta osaamisestasi ja ammattimaisuudestasi. Kirjoita siis asiasta, jonka tunnet läpikotaisin.

Ennen kuin alat kirjoittamaan, hahmottele kirjan sisältö. Kuinka monta lukua haluat kirjassa olevan? Mitä kussakin luvussa kerrotaan? Kuinka pitkä haluat kirjasi olevan?

Kun olet päättänyt aiheen ja hahmotellut kirjan sisällön, voit alkaa kirjoittamaan. Aseta itsellesi aikataulu, ja kirjoita hieman joka päivä. Jos kirjoitat “vain silloin, kun sinulla on motivaatiota”, kirja ei ikinä valmistu. Kirjoita joka päivä ja oman aikataulusi mukaan. Tunti tai pari aamulla tai illalla vie sinut jo pitkälle.

*REKLAAMI

Kun kirja on valmistunut, sinun tulisi palkata joku oikolukemaan kirjasi sekä editoimaan se e-kirjan muotoon. E-kirjan itsessään voit sitten julkaista itse jonkun suomalaisen sivuston kautta, oman blogisi kautta tai esimerkiksi Amazonin Kindle Publishingin kautta.

Se, kuinka paljon rahaa voit pyytää kirjastasi riippuu täysin siitä, kuinka pitkä ja laadukas kirjasi on. Kannattaa kuitenkin myydä e-kirja vain muutamalla eurolla, sillä ihmiset ostavat tuntemattoman kirjailijan kirjan helpommin silloin, kun hinta on vain muutaman euron.

Saatat kuitenkin saada hyvän määrän rahaa oikeanlaisella markkinoinnilla. Kirjaa ei kirjoiteta yhdessä illassa (ainakaan yleensä), joten ole kärsivällinen ja tee kunnollinen markkinointisuunnitelma. Oikealla markkinoinnilla saatat myydä jopa tuhannen euron edestä kirjoja, jos kirjasto on hyvä ja olet taitava markkinoinnissa.

Yhteenveto

Budjetin suunnitteleminen on helppo nakki – ainakin silloin, kun omat tulosi ylittävät menosi. Jos kuitenkin menot tuppaavat ylittämään tulosi hieman liian usein, kannattaa harkita erilaisten tulonlähteiden lisäämistä sekä rahan säästämistä.

Kun olet leikannut kaikki laskusi niin pieneksi kuin mahdollista, myynyt vanhat vaatteesi ja elektroniikkasi sekä tehnyt tarpeeksi iltakeikkoja, on varmasti aika miettiä jotain hieman luovempaa.

Keksimällä luovia tapoja saada rahaa lasten vahtimisen ja koirien ulkoiluttamisen lisäksi, voit saada melkoisen määrän lisätienestejä. Esimerkiksi pehmolelujen myyminen oikeilla markkinoilla, kyselyiden täyttäminen ja e-kirjan kirjoittaminen voi olla hyvinkin tuottoisa tapa tehdä lisää rahaa oman päivätyön ulkopuolella.

Pehmolelut, etenkin vanhat ja harvinaiset, saattavat myydä yllättävänkin suurella summalla. Etsi siis taustatietoa myytävistä pehmoleluista, jotta tiedät, kuinka paljon rahaa voit pyytää omista pehmoleluistasi. Joskus voit olla onnekas ja myydä vanhan pehmolelun jopa tuhansilla euroilla.

Kyselyiden täyttäminen ei tee sinua rikkaaksi, mutta voit saada hieman lisää rahaa oman työsi ohessa. Kyselyt maksavat yleensä lahjakorteilla tai käteisellä. Etsi erilaisia nettisivuja ja vertaile heidän maksutoimenpiteitään. Uskaltaudu jopa katsastamaan muutamia yhdysvaltalaisia nettisivuja, jotka saattavat maksaa paremmin, kuin jotkut suomalaiset sivustot.

E-kirjan kirjoittaminen voi olla hauskaa ja kannattavaa, jos sinulla on kärsivällisyyttä kirjoittaa kirja ja markkinoida sitä. Kirjoista voit saada rahaa aina kymmenistä euroista jopa tuhansiin euroihin, kun markkinointi on tehty oikein. Pidä hauskaa ja keksi luovia ideoita lisätienestien saamiseksi.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI