Blogimerkintöjä

4 vinkkiä oman talon ostamiseen!

Mitä tarvitaan siihen, että voidaan ostaa itselle oma asunto? Monille voi tulla yllätyksenä, ettei tarvita esimerkiksi täydellistä luottohistoriaa tai taloustilannetta, jos halutaan ostaa oma koti, tai saada asuntolaina. Joissain tapauksissa luottotietojen pitää olla kunnossa ja talouden täytyy olla varsinkin tulojen suhteen tasaisella pohjalla. Oli henkilökohtaiset piirteet sitten mitä tahansa, asuntolainan voi saada aina, jos luottotiedot ja tulo tilanne, tai muu taloudellinen tilanne, kattaa ne kriteerit, joita tarvittavan suuruinen laina sisältää. Ensin on kuitenkin mietittävä minkä kokoinen laina halutaan ja mihin on oikeasti mahdollisuuksia. On kuitenkin monia tapoja, joilla voidaan nostaa sitä määrää, minkä lainaava taho on valmis myöntämään lainaavalle henkilölle.

1. Maksa pois edelliset velat ja hoida luottotiedot kuntoon.

Koska lainan suuruutta valitessa pankit ja muut tahot käyvät lävitse automaattisen prosessin, mikä käy lävitse hakijan tiedot ja määrittelee minkä kokoiseen summaan hakijalla on mahdollisuus, on tärkeää että prosessin kriteerit täytetään mahdollisimman hyvin. Tämä sisältää usein kohdat jotka tarkistavat hakijan aikaisemmat lainat ja esimerkiksi merkinnät maksutiedoissa. Jos luottotiedot on jostain syystä päässyt menemään, kannattaa ne maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti.
Tällä tavalla hakijalla on puhdas alku lainan hakemiseen, eikä aikaisemmat virheet pääse vaikuttamaan tulevaisuuden suunnitteluun.

Toinen tärkeä seikka on maksaa mahdolliset muut lainat pois alta ja näihin kuuluu myös esimerkiksi luottokorttien sisältämät velat. Nämäkin voidaan laskea hakijalle miinukseksi, joten kannattaa selvittää alkuun mitä kriteerejä lainan tarjoaja on hakijalle asettanut, ja kuinka omien lainojen suhteen kannattaa järjestellä asiat, jotta lainan saaminen onnistuu mahdollisimman hyvin. Jos muita lainoja löytyy, on hyvä hoitaa ne heti pois, jolloin automaattinen prosessi ei pääse laskemaan sitä estäväksi tekijäksi.

*REKLAAMI

2. Aika

Jos oman kodin ostaminen on pitkän ajan tähtäimenä, aika voi olla hakijan paras ystävä. Luottotiedot on helppo puhdistaa ajan kanssa, joten nyt jos koskaan on aika tehdä maksusuunnitelma, jolla katetaan arjen normaalit kulut ja saadaan aikaisemmat lainat ja maksut suoritettua. Pysy siis aikataulussa, pidä yllä lainattujen summien määrää ja yritä välttää kaikenlaisia myöhästymisiä tai uusien lainojen ottamisia. Näillä pienillä, mutta lainan saantiin merkittävän suurilla, tekijöillä on helppo parantaa mahdollisuutta saada asuntolaina ja nauttia oman kodin tuomasta vapaudesta.

3. Säästä rahaa

Mitä enemmän rahaa on säästössä, sitä paremmat mahdollisuudet lainan saannille on, sitä suurempi laina on mahdollista saada, tai sitä vähemmän tarvitaan asuntolainaa, mikä on tietenkin helpompi saada. Kun luottotiedot on kunnossa ja muut lainat maksettu, on aika pistää vaikka niihin aikaisemmin sijoitettu summa kuukausittain säästöön. Tämä takaa sen, että lainan tarjoaja huomaa hakijan olevan kykenevä säästämään rahaa kunnolla, ja tämä tuo aivan omanlaistaan luotettavuutta, mikä helpottaa asuntolainan saantia suuresti.

4. Älä luovuta

Vaikka yksi pankki tai yksi pankin työntekijöistä olisikin lytännyt suunnitelmasi asuntolainan saannille, älä luovuta niin nopeasti. Käy hakemassa useammalta taholta arviot mahdollisesta lainasta ja jos mikään taho ei ole valmis sitä myöntämään, pyydä sille perustelut. Näin saat selvät ohjeet siihen, mitä asioita muuttaa omassa taloudellisessa tilanteessa, jotta asuntolainan saaminen on mahdollista. Vaikka ei lainaa heti tilille tulekaan, ei se tarkoita ettei omaa kotia joskus saisi. Kuten jo aikaisemmin kävi ilmi, aika voi olla asunnon ostajan paras ystävä, mahdollistaen yhä suurempien säästöjen määrän, sekä puhtaat luottotiedot, ja ehkä jopa paremman tulotason. Hyvää kannattaa siis odottaa ja jos oma koti oikeasti halutaan, täytyy sen eteen tehdä sekä töitä, että uhrauksia.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI