Blogimerkintöjä

4 yleistä syytä miksi ihmiset ottavat lainan

Lähes jokainen ihminen ottaa jossain vaiheessa elämässään lainan. Tämä voi johtua monesta erilaisesta syystä, joihin kuuluu esimerkiksi asunnon hankkiminen, auton hankkiminen, arjen muuttaminen sulavaksi ja yllättävien menojen kattaminen. Vaikka nämä neljä syytä ovatkin kaikista yleisimmät syyt hankkia laina, voi syitä olla tuhansia erilaisia. Jokainen lainan hakija on erilainen ja nykyään onneksi jokaiseen tarpeeseen on mahdollista saada sopiva laina, joka kattaa juuri hakijan omat toiveet ja vaatimukset.

Lainoja on mahdollista saada nopealla tahdilla ja usealla tavalla. Uusimpia ja suosituimpia pienempien lainojen hankkimis keinoja ovat esimerkiksi pikalaina netistä, joka mahdollistaa hyvin yksinkertaisen lainaprosessin muutaman minuutin aikataululla, jopa isommillekin summille. Toisaalta taas perinteisiä reittejä käyttäen on mahdollista saada lainaa myös pankista, vaikkakin myös konreettisen pankit ovat siirtyneet nettitarjonnan pariin.

1. Sujuvampi arki

Luottokortit ja erilaiset kulutusluotot ovat hyvin tyypillisiä lainamuotoja ja nämä on tarkoitettu auttamaan arjessa selviytymiseen. Kulutusluotto on mahdollista saada muutamalle sadalle eurolle, tai jopa useille kymmenille tuhansille, riippuen siitä, minkälainen tulotaso ja taloustilanne hakijalla on. Luottokortti ja kulutusluotto tarkoittaa sitä, että lainan antaja myöntää hakijalle tietyn määrän lainaa, jota on mahdollista käyttää joka kuukausi.

Lainaa maksetaan takaisin sitä mukaan mitä sitä käytetään. Muista lainoista poiketen sitä ei siis tarvitse siirtää omalle tilille, tai käyttää luottokortin muodossa, heti, vaan siitä valitaan sen suuruinen osa, mitä todella tarvitaan. Vain tästä summasta maksetaan kuluja ja esimerkiksi luottokortteihin on mahdollista saada erilaisia etuja, jotka saadaan jokaisesta ostoksesta, kuten lentopisteiden kertyminen. Kulutusluottoa käytetään usein maksamaan mitä vain menoja ja kuluja, joita arjessa tulee vastaan ja auttamaan helpottamaan maksujen tuomaa stressiä, kun tiedetään että lainaa on mahdollista käyttää, mutta tämä ei ole pakollista.

2. Asunto

Hyvin harvalla ihmisellä on mahdollisuus hankkia itselleen oma asunto, ilman lainan ottamista. Asunto tulee maksaa kerralla ja tätä varten tarvitaan vähintään kymmeniä tuhansia euroja, mutta usein sadoista tuhansista jopa miljooniin euroihin. Näin suurta summaa ei hetkessä hankita ja tietenkin taloustilanteen ollessa kohdallaan, on järkevämpää ostaa asunto ja maksaa lainaa takaisin pankille, jolloin siitä hyötyy itse, kun taas siirtää se aivan muun henkilön taskuun vuokran muodossa.

*REKLAAMI

Näin suuren summan ottaminen sisältää tietysti paljon kuluja ja maksuaika on usein pitkä. Lainaa heti tilille ei tässä tapauksessa ole vaihtoehto, mutta lainan tarjoajia löytyy kyllä. Jotta näin suuria summia saadaan, täytyy täyttää tarkat kriteerit. Näihin kuuluu usein suuria säästöjä, jotka ovat vähintään 10 – 20 % lainan määrästä, sekä tarpeeksi suuret tulot, joilla laina saadaan katettua.

3. Auto

Usein ei välttämättä edes tajuta, että autoa ostettaessa ja tehdessä maksu sitoomus, otetaan oikeasti laina. Tämä tarkoittaa sitä että lainan tarjoaja antaa autokaupalle summan heti ja auton ostaja maksaa sen takaisin vähitellen lainan tarjoajalle. Autoa varten ei välttämättä aina tarvita lainaa, varsinkin jos kyseessä on halpa, käytetty ja yksityiseltä henkilöltä hankittu auto, mutta parempaa peliä ostettaessa se tulee usein tarpeeseen. Lainan voi hankkia netistä, sillä pikalaina usein kattaa jopa useampien tuhansien eurojen lainan, eikä autoon kovinkaan usein kuluteta kymmeniä tuhansia euroja, jonka suuruisia lainoja on taas vaikeampi saada.

4. Yllättävät menot

Pikavippi heti on mainio tapa auttaa niissä tapauksissa, joissa lainaa ei tarvita tai edes saada esimerkiksi kulutusluoton mielessä, mutta yllättävä kulu pitäisi kattaa. Pikalaina netistä on helppo hakea ja päätös tulee tilille aivan hetkessä. Näin esimerkiksi yllättävät menoerät, kuten eläinlääkärikulut, hajonneet kodinkoneet tai remontit, saadaan hoidettua hetkessä, ilman sitä pelkoa, ettei rahaa jäisi normaaliin elämiseen.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI