Blogimerkintöjä

7 tapaa säästää ensimmäiseen asuntoon!

Ensimmäisen asunnon hankkimiseen liittyy monia juttuja, joista suurin on todennäköisesti muuttamisen ja asunnon hankinnan kulut. Oli kyseessä sitten paikan ostaminen tai vuokraaminen, tulee rahaa palamaan mukavasti. Alta löydät 7 vinkkiä, miten asunnon saa parhaiten alle.

1. Hanki hyvä työpaikka

Helpommin sanottu kuin tehty, mutta se on kuitenkin tärkeä osa jos halutaan kämppä saada alle. Erityisesti jos halutaan ostaa asunto, mutta myös vuokra – asunnon kanssa. Asunnon saaminen on paljon todennäköisempää kun tuloja riittää ja samalla muuttaminen on helpompaa ja huolettomampaa, kun tiedetään että asunto voidaan maksaa tuloista. Jos halutaan katsoa varman päälle ja pitää yllä tietyn tyyppistä elintasoa, kannattaa kuukausittainen tulo jakaa kolmella, ja etsiä asuntoja jotka sopivat tähän budjettiin, niin rahaa jää myös muuhunkin kuin asunnon maksamiseen. Liian kalliin asunnon ottaminen tuottaa vain päänvaivaa, joten jos vaan mahdollista, pysy budjetissa!

2. Vuokratakuu, tai lainan takaus

Jos olet muuttamassa omaan asuntoon ja aiot ostaa sen, pitää tietenkin tilillä olla tarpeeksi että lainaaminen onnistuu. Tähän ei käy mikään pikalaina, tai pikavippi heti tilille ratkaisu, vaan puhutaan noin 10 – 20 % osuudesta koko asunnon hinnasta. Vuokraamisen osalta summa on pienempi, mutta säästössä täytyy olla vähintään 1 – 3 kuukauden vuokra, joka annetaan vuokranantajalle takuudeksi. Lisäksi joudutaan tietenkin maksamaan kuukauden vuokra, ennen kuin asuntoon päästään muuttamaan.

3. Muuttaminen

Vaikka tämä voi tuntua kaukaiselta ongelmalta, eikä mistään kohtaa osuudelta mikä vie eniten rahoja, kannattaa silti ottaa se huomioon. Muuton voi hoitaa itse, mutta tällöin siihen tarvitaan tietenkin paljon aikaa, kavereiden apua ja mahdollisesti vuokrattava pakettiauto, ainakin isoimmille huonekaluille. Toisaalta muutossa voi käyttää muuttofirmaa, mutta se jos mikä vie rahoja. Etäisyydestä riippuen tulee itse hoidetussa muutossa ottaa huomioon bensakulut, auton vuokraus, apulaisten palkka ja esimerkiksi pakkausmateriaalin kulut.

4. Perustavarat alkuun

Muutit sitten uuteen tai vanhempaan asuntoon, tarvitset heti alkuun tiettyjä välttämättömyyksiä. Näihin kuuluu esimerkiksi siivous tarvikkeet ja tietenkin laput, vessapaperi ja muut vastaavat päivittäin käytettävät asiat. Ne eivät tuo kovin suurta lovea budjettiin, mutta niihin kuluu silti muutamista kympeistä jopa satoihin euroihin helposti!

5. Huonekalut

Jos kaikki tarvittavat huonekalut löytyy jo omasta takaa, olet onnekas, muutto voi ehkä kustantaa enemmän, mutta ainakaan ei tarvitse huolehtia millä tyhjän asunnon täyttää. Jos huonekaluja ei taas löydy, kannattaa pysähtyä miettimään mistä ne hankkii. Kalliimman sohvan hankkiminen ei takaa että se on parempi ja esimerkiksi käytettynä voidaan löytää varsin paljonkin laadukkaita ja silmää miellyttäviä tuotteita. Varsinkin jos huonekalujen hankkimiselle ei ole mikään älytön kiire, kannattaa etsiä niitä ajan kanssa ja varmasti saada parhaimmat hinnat. Kaikkea ei myöskään tarvitse maksaa kerralla, eli kannattaa ripotella nämä kulut vaikka kuluvan vuoden ajaksi, tai vähintään useammalle kuukaudelle.

6. Laskut

Myös laskut on huomioitava kun ensimmäiseen asuntoon muutetaan, vaikkei näitä ehkä tarvitse aivan heti maksaakaan. Kuukaudessa niihin tulee menemään todennäköisesti 100 – 200 €, riippuen talouden koosta. Laskuihin kuuluu esimerkiksi internet yhteys, puhelinlaskut, erilaiset kanavat televisioon, sähkö, mahdollinen vesimaksu ja vaikka parkkipaikan kustannukset. Vaikka kaikki näistä laskuista ei olekaan pakollisia, ja mitä pienempi talous on kyseessä, sitä vähemmän niihin kuluu, tulee tiettyjä laskuja joka tapauksessa olemaan.

*REKLAAMI

Onnistuneen muuton takana on aina taloudellisen tilanteen järkevä järjestely ja varautuminen, joka tekee uuteen kotiin lähtemisestä ihanan uuden alun, eikä stressaavaa painajaista!

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI