Blogimerkintöjä

8 mahtavaa tapaa saada lisätienestejä

Lisätienestien tienaaminen voi silloin tällöin tulla tarpeeseen itse kullekin. Elämä tulee silloin tällöin budjetin ja taloudellisen suunnittelun tielle, ja tällöin kaikenlaiset eri tavat tienata lisää ylimääräistä rahaa tulevat enemmän kuin tarpeeseen. Lisätienestejä voi tienata monella eri tavalla, tosin kaikki tavat eivät kuitenkaan sovi aivan jokaiselle.

Jotta budjetissa voi pysyä yllättävissäkin käänteissä, säästäminen ja ajoittainen lisätienestien tienaaminen on välttämätöntä. Joissain tilanteissa lisätienestit eivät ole riittäviä, jolloin voit kokeilla erilaisten lainojen ja tarjousten vertailua ja valita itsellesi sopivan lainan tasoittamaan mahdollisia kuoppia elämän tiellä. On kuitenkin hyvä muistaa, että lainojen myöntäminen on bisnestä. Ja se tarkoittaa sitä, että lainanmyöntäjät haluavat rahaa vastineeksi lainaamastaan rahasta. Toisin sanoen, lainatessasi rahaa, et maksa takaisin vain pääomaa, vaan myös kulut ja korot. Lainat voivat siis tulla hyvin kalliiksi.

Parhaat tavat välttää lainan ottamisen tarvetta ovat budjetointi, säästäminen ja lisätienestien tienaaminen oman päivätyön ohella.

Tässä artikkelissa käymme läpi 10 mahtavaa tapaa tienata lisää tienestejä!

1. Postin jakaminen

Jos teet normaalia päivätyötä maanantaista perjantaihin päiväsaikaan, sinulla on vapaata iltaisin ja viikonloppuisin. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on mahdollisuus tienata hieman lisää rahaa oman työsi sivussa.

Jos sinulla on oma auto, ajokortti tai vaikka mopo tai polkupyörä, voit jakaa postia oman päivätyösi ulkopuolella. Postia voit jakaa esimerkiksi viikonloppuisin ja joinakin päivinä vaikka aamuyöllä ennen oman päivätyösi aloittamista. Postin jakaminen sopii hyvin aamuvirkuille, jotka eivät vierasta aikaisin heräämistä. Tietysti sinulla täytyy olla ajokortti tai ainakin hyvä kunto, jotta voit jakaa postia pyörällä ajaen.

Postin jakamisesta voi saada hyvänkin määrän tienestejä, vaikka tekisit sitä vain viikonloppuisin. Vaihtoehtoisesti voit hakea postista esimerkiksi kesätöitä.

2. Tavaroiden myyminen

Niinhän sitä sanotaan, että myymällä voi tulla rikkaaksi. Voit myydä pois vanhoja tavaroitasi, kuten vaatteita, huonekaluja tai elektroniikkaa. Näin voit saada pikaisesti muutaman satasen. Lisäksi tavarat voidaan myydä nopeasti esimerkiksi kirpputorilla tai netin kautta.

Jos haluat kuitenkin viedä myymisen aivan toiselle tasolle, voit myydä esimerkiksi omia tuotteitasi netissä. Voit helposti rakentaa itsellesi nettikaupan verkossa tai vaikka aloittaa tavaroiden myymisen Etsyssä. Etsy on hyvin suosittu markkinapaikka omatekemille tuotteille, kuten esimerkiksi vaatteille, neuloksille, saippualle, kynttilöille ja muille tavaroille. Nettikaupan rakentaminen on suhteellisen helppoa, mutta sen markkinointiin voi mennä aikaa. Nettikauppa ei siis sovellu välttämättä nopean tienestin saamiseen, mutta se voi olla hyvin palkitsevaa pitkällä aikavälillä.

3. Nettisivujen rakentaminen

Jos olet kätevä netin kanssa ja sinulla on taiteellista silmää, voit alkaa suunnitella nettisivuja. Nettisivujen suunnitteluun ei enää tätä nykyä tarvita minkäänlaisia koodaustaitoja, vaan voit suunnitella sivuja helposti esimerkiksi Wixin tai Squarespacen kautta. Kannattaa ensin suunnitella harjoituksen vuoksi nettisivuja esimerkiksi itselleen ja ystävilleen. Ja kun olet kerännyt kokemusta ja kasannut portfoliosi, voit alkaa suunnitella nettisivuja muille.

Tästä voi saada muutamista satasista tuhansiin per nettisivu, riippuen toimeksiannosta. Nettisivujen suunnittelun hyvä puoli on se, että voit tehdä sitä mistä tahansa. Sinun ei tarvitse vuokrata työtilaa tai toimistoa, vaan voit tehdä sitä suoraan oman kotisi mukavuuksista.

4. Valokuvien myyminen

Onko sinulla käsissäsi hyvä kamera? Voit alkaa valokuvaajaksi! Jos olet taiteellinen ja pidät valokuvaamisesta ja sinulla on kärsivällisyyttä, voit saada mukavasti lisätienestejä myymällä omia valokuviasi tai tarjoamalla valokuvauspalveluja.

Valokuvauspalveluiden tarjoamiseen sinulla tulisi olla omat nettisivut ja jonkin verran kokemusta esimerkiksi häiden kuvaamisesta ja potrettien ottamisesta. Mutta jos sen sijaan otat valokuvia itse, voit myydä ne netissä joko omien nettisivujesi tai toisten nettisivujen kautta. Hyvä puoli valokuvien myynnissä on se, että voit usein myydä saman valokuvan monta kertaa. Voit saada kuvistasi erilaisia hintoja riippuen siitä, millaiseen käyttöön kuvat myydään.

Muista, että kaupalliseen käyttöön menevät kuvat ovat kalleimpia, joten jos haluat paljon rahaa, keskity kaupalliseen valokuvaamiseen. Ja harjoittele paljon!

5. Lemmikkien hoitaminen

Jos sinulla on kokemusta lemmikkien hoitamisesta ja rakastat eläimiä, voit tarjota ystävillesi, naapureillesi tai vaikka muillekin lemmikkien hoitopalveluja. Voit aloittaa esimerkiksi kävelyttämällä koiria tai vahtimalla eläimiä silloin, kun niiden omistajat ovat esimerkiksi lomalla. Näistä palveluista voit veloittaa mukavan summan, jopa muutamia kymppejä per päivä.

Sinulla tulisi tosin olla kokemusta kissojen, koirien ja jyrsijöiden hoitamisesta. Harjoittele esimerkiksi ystäviesi ja naapureidesi lemmikeillä, jos sinulla ei ole omia.

*REKLAAMI

6. Korjaa ja myy huonekaluja

Jos olet kätevä käsistäsi, voit restauroida vanhoja huonekaluja. Tai vaihtoehtoisesti voit ostaa huonekaluja halvalla netistä ja korjata ne ja myydä mukavalla voitolla. Tähän tarvitaan tietysti jonkin verran kokemusta ja kärsivällisyyttä. Tietysti sinulla tulisi olla myös tilaa korjata huonekaluja. Mutta tämä voi olla käsistään käteville ihmisille hyvinkin kannattava bisnes.

7. Osallistu verkostomarkkinointiin

Jos sinulla ei ole varaa tai resursseja perustaa omaa yritystä, ei hätää, nimittäin voit saada mukavasti lisätienestejä ottamalla osaa verkostomarkkinointiin. Muista, että verkostomarkkinointi ei ole sama asia, kuin pyramidihuijaus.

Verkostomarkkinointifirmoja ovat esimerkiksi kuuluisa Avon ja Herbalife. Mutta jos nämä tuotteet eivät kiinnosta sinua, voit aina esimerkiksi etsiä yrityksen, joka myy ravintolisiä tai liikuntaan liittyviä tuotteita.

Tällaisessa asettelussa yleensä maksat ensimmäisestä tuotepaketista, jonka jälkeet myyt tuotteita ystävillesi ja tutuillesi omasta kodistasi käsin. Jos olet oikein kunnianhimoinen, voit jopa järjestää erilaisia myyntitilaisuuksia. Tällaiset yritykset maksavat myyjiensä palkan ajallaan, hoitavat markkinoinnin ja sinun tehtäväsi on vain myydä tuotteita. Voit saada jopa kokopäiväisen työn tästä, jos olet oikein omistautunut. Muista pitää huoli siitä, että olet mukana kunnioitettavassa firmassa, jonka tuotteisiin uskot ja luotat. Näin saat parhaimmat tulokset.

8. Suunnittele postikortteja

Netissä on olemassa muutamia firmoja, jotka palkkaavat tavallisia tallaajia suunnittelemaan postikorttien tekstejä. Tämä ei välttämättä tee sinua kovin rikkaaksi, mutta ainakin voit saada hieman lisää tienestejä. Monet näistä firmoista etsivät ihmisiä, jotka osaavat kirjoittaa englanniksi, joten jos englannin kieli sujuu sinulta moitteettomasti, anna mennä!

Yhteenveto

Budjetointi on avain taloudelliseen itsenäisyyteen. Kun sinulla on hyvin suunniteltu budjetti, sinun ei tarvitse elää päivää toisensa jälkeen vain kädestä suuhun. Tällaisessa tilanteessa vastaan tulee se ongelma, että yllättävän kulun sattuessa tielle, sinulla ei olekaan, millä maksaa sitä.

Säästötili on tärkeä. Jos sinulla on puskuria säästötililläsi yllättävien tilanteiden varalle, eivät pienet taloudelliset yllätykset haittaa. Lisäksi lisätienestit eivät koskaan haittaa. Voit tehdä esimerkiksi lisätyötä oman päivätyösi ulkopuolella silloin tällöin viikonloppuisin, iltaisin tai kesällä. Vaihtoehtoisesti voit tehdä jonkinlaisia keikkatöitä.

Tienaamalla lisää rahaa samalla, kun säästät, saat taloutesi tilanteeseen, jossa sinulla on enemmän rahaa, kuin mitä kulutat. Näin sinulle jää hieman ylimääräistä puskuria taloudellisen kuopan varalle, eikä sinun tarvitse näin ollen ottaa lainaa lainkaan tasoittaaksesi taloudellista tietäsi. Suunnittele raha-asiasi kunnolla, jotta taloutesi on kunnossa myöhemmin – tulevaisuuden sinäsi kiittää sinua takuuvarmasti!

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI