Arvostelu

CreditStar Arvostelu

creditstar

Yleistä CreditStar-yhtiöstä

CreditStar Group on rahoitusalan teknologiayritys, joka tarjoaa digitaalisia kuluttajalainapalveluita. Sen missiona on parantaa ihmisten elämää tarjoamalla saumattomia rahoituspalveluita teknologiaa hyväksikäyttäen. CreditStar tavoittelee vahvaa kansainvälistä asemaa ja tunnettuutta pienlainamarkkinoilla. Yrityksen arvot ovat kasvu, asiakaskeskeisyys ja nopeus. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Tallinnassa, Virossa.

Suomessa toimiva CreditStar Finland Oy on osa kansainvälistä CreditStar Group -konsernia. CreditStar Group toimii 8 Euroopan maassa, Suomen lisäksi Virossa, Ruotsissa, Tsekissä, Espanjassa, Puolassa, Liettuassa ja Isossa-Britanniassa. Konsernilla on kansainvälisesti yli 500000 rekisteröitynyttä asiakasta ja se työllistää kaikkiaan 90 henkilöä. Työntekijöiden lukumäärä on lisääntynyt viime vuosina voimakkaasti, jopa yli 50 % vuosittain, ja pääkonttorissa on tälläkin hetkellä (23.8.2018) avoinna useita työpaikkoja. Työntekijöiden keski-ikä on 33 vuotta, ja he edustavat 23 eri kansalaisuutta.

CreditStar Finland Oy (Y-tunnus 2301802-7) on perustettu vuonna 2010, ja sen kotipaikka on Helsinki. CreditStar-konserni on kuitenkin kehittänyt tuotteitaan ja palveluitaan jo vuodesta 2006. Toimintansa aikana CreditStar Finland on myöntänyt yli 100000 luottoa. Yritys on listattu Etelä-Suomen Aluehallintoviraston ylläpitämään luotonantajarekisteriin.

CreditStar Group on sitoutunut vastuulliseen lainaamiseen. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että yritys markkinoi tuotteitaan selkeästi ja eettisiä periaatteita noudattaen niin, että kaikki lainan kustannukset ovat selvillä ennen lainasopimuksen alleirjoittamista. Lainanantaja tarkistaa lainanhakijan tiedot ja mitoittaa myönnettävän lainan asiakkaan maksukyvyn mukaan. Yritys tarjoaa maksutta tietoa ja neuvontaa henkilökohtaiseen taloudenhallintaan liittyen esimerkiksi nettisivujensa tai asiakaspalvelunsa kautta. Yritys luonnollisesti myös noudattaa aina paikallista lainsäädäntöä ja turvaa mm. kuluttajien oikeudet ja tietosuojan.

CreditStarilla on selkeä koko konsernin kattava visuaalinen ilme. Yrityksen tunnusvärit ovat musta ja oranssi, joita se käyttää riittävästi yhdessä selkeän valkoisen kanssa kiinnittämään huomion sivustolla oikeisiin asioihin, mutta tyylikkäästi ampumatta yli missään kohdassa. Kaikkien tytäryhtiöiden sivustot vastaavat ilmeeltään ja sisällöltään toisiaan, ja konsernin brändiohjaus toimiikin tässä hyvin. Sivusto keskittyy tarjoamaan tietoa yrityksen tuotteista, ja itse yritys jää sivustolla taka-alalle, esimerkiksi yrityksen taloudellisia tietoja tai tuoreita yritysuutisia ei juuri tarjota.

Tiedot tuotteista ja palveluista sen sijaan ovat hyvin esillä, samoin henkilökohtaiseen taloudenhallintaan vinkkejä antava blogi päivittyy melko säännöllisesti. Lisäksi Suomen Credit Starin sivuilla voi olla kilpailuja, joissa lainanhakijat voivat voittaa erilaisia palkintoja. Esimerkiksi ”Takaisin kouluun” -kampanjassa asiakkaat voivat voittaa pelokonsoleita, tabletteja tai polkupyöriä. Suomen tytäryhtiön, CreditStar Finlandin, nettisivu löytyy osoitteesta www.creditstar.fi, ja koko konsernin osoitteesta www.creditstar.com.

Nettisivujen lisäksi CreditStar-konserni on läsnä myös muualla sosiaalisessa mediassa. Konsernilla on omat Facebook-sivut, osoite: www.facebook.com/CreditstarGroup. Yritys ei kuitenkaan oli kovin aktiivinen Facebookissa, ja tällä hetkellä (23.8.2018) sillä onkin palvelussa vain 51 seuraajaa. Myös CreditStarin Ruotsin ja Liettuan tytäryhtiöillä on omat Facebook-sivunsa, mutta Suomen CreditStar ei ole läsnä palvelussa.

CreditStarin yhteystiedot

CreditStar-konsernin pääkonttori sijaitsee Tallinnassa, Virossa, osoite: Lõõtsa 5, Tallinn 11415.

CreditStar Finland sijaitsee Helsingissä, osoite: c/o Business Center Aleksi, Aleksanterinkatu 15 B, 6. krs, 00100 Helsinki.

Yritys palvelee asiakkaitaan vuoden jokaisena päivänä puhelimitse ja sähköpostitse. Yrityksen asiakaspalvelu on avoinna joka päivä klo 9-21 ja asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä seuraavasti:

  • Puhelimitse numeroon: 09 425 99688
  • Sähköpostitse osoitteeseen: asiakaspalvelu@creditstar.fi

Lisäksi CreditStarin asiakaspalvelun kanssa voi keskustella raaliaikaisesti heidän sivustoltaan löytyvän chat-toiminnon avulla. Keskustelun aktivoimiseksi asiakkaan on aluksi syötettävä oma sähköpostiosoitteensa.

Muissa maissa toimivien CreditStar-konsernin tytäryhtiöt ovat tavoitettavissa samalla periaatteella noudattaen kuitenkin paikallisia käytäntöjä ja lainsäädäntöä, jolloin aukioloajat saattaat hiukan poiketa toisistaan maasta riippuen.

CreditStarin lainatuotteet Suomessa

Suomessa CreditStar tarjoaa asiakkailleen joustavaa eli henkilökohtaista luottotiliä. Myönnettävän luoton suuruus on 50 – 2000 euroa asiakkaan valinnan mukaan viiden euron välein. Luoton takaisinmaksu aika on 1-12 kuukautta. CreditStarin flex-luotto joustaa asiakkaan tarpeiden mukaan.

*REKLAAMI

Luotto maksetaan asiakkaan CreditStar-tilille, josta asiakas voi nostaa käyttöönsä haluamansa summan siirtämällä sen omalle pankkitililleen. Asiakas voi hallinnoida omaa CreditStar-tiliään kirjautumalla palveluun CreditStarin sivuilla. Tilin avaamiseksi asiakkaalta edellytetään vähintään 18 vuoden ikää ja Suomen kansalaisuutta tai oleskelulupaa Suomessa. Tilin luonti ja käyttö ovat maksuttomia.

Lainan hakeminen

Kun asiakkaalla on oma CreditStar -tili, voi tililleen saada luottoa täyttämällä verkossa erillisen hakemuksen. Luoton saaminen edellyttää vähintään 18 vuoden ikää, Suomen kansalaisuutta tai oleskelulupaa oleskella Suomessa, säännöllisiä tuloja ja puhdasta luottotietorekisteriä. Lisäksi luoton hakemisen yhteydessä varmennetaan asiakkaan henkilöllisyys, ja tätä varten tarvitaan verkkopankkitunnukset suomalaiseen pankkiin. Henkilöllisyys voidaan varmentaa myös mobiilivarmenteen avulla. Asiakkaalla on oltava suomalainen matkapuhelinliittymä ja sähköpostiosoite. Vakuuksia tai takaajia ei tarvita.

CreditStarin sivuston käyttö on suojattua, ja yritys huolehtii asiakastiedoistaan henkilötietolainsäädännön edellyttämällä tavalla muun muassa erilaisilla teknologisilla ratkaisuilla. Sivusto käyttää muun muassa Comodon tietoturvapalveluita. Tietojen käsittelyä ja luovutusta varten on olemassa selkät toimintaohjeet, eikä yritys esimerkiksi luovuta asiakastietoja kolmansille osapuolille.

Kun tili on luotu, voi asiakas tehdä luoton käyttöönottohakemuksen milloin tahansa. Hakemukset käsitellään asiakaspalvelun aukioloaikoina. CreditStar arvioi jokaisen hakemuksen saatuaan kaikki tarvitsemansa ja pyytämänsä tiedot ja asiakirjat. Mikäli yrityksen asettamat luottokelpoisuuden kriteerit eivät täyty, voi yritys hylätä hakemuksen tarkempaa syytä ilmoittamatta. Jos ongelmia ei ole ja hakemus hyväksytään, rahat maksetaan asiakkaalle tyypillisesti noin 15 minuutissa. CreditStarilla on tili useimmissa suomalaisissa pankeissa, jolloin suoritus maksetaan pankin sisäisenä, nopeana tilisiirtona.

Kun luotto on myönnetty, voi asiakas tehdä CreditStarin palvelussa nostopyynnön ja siirtää näin haluamansa summan käyttöönsä omalle pankkitililleen. Noston yhteydessä asiakas voi myös määritellä luottonsa takaisinmaksukauden haluamansa pituiseksi. Miniminosto on 50 euroa, ja jokaisesta nostosta maksetaan 6 % nostopalkkio. Luotto maksetaan takaisin kuukausittaisissa maksuerissä, jotka sisältävät luoton lyhennyksen, koron ja nostopalkkion.

CreditStarin joustavan luoton nimellinen korko on 68 %. Todellinen vuosikorko kuitenkin vaihtelee lainasummasta, nostojen määrästä ja takaisinmaksuajasta riippuen. Kun käyttöön nostettu luotto on suuruudeltaan 2000 euroa, luotto on nostettu käyttöön yhdellä nostolla ja luoton takaisinmaksuaika on 12 kuukautta, on todellinen vuosikorko 119,6 %. Katso taulukosta esimerkkejä lainan kustannuksista, kun laina nostetaan yhdessä erässä.

Lainan takaisinmaksu

Luotto maksetaan takaisin kuukausierissä, jotka koostuvat lainan lyhennyksestä, nostopalkkiosta ja korosta. Asiakas saa sähköpostiinsa joka kuukausi maksutiedot ja tiedot luottotilinsä saldosta. Kuukausierän voi maksaa myös CreditStarin palvelusta löytyvien pankkilinkkien kautta.

Luottoa nostaessaan asiakas määrittelee itse haluamansa takaisinmaksuaikataulun. Aikataulu on kuitenkin joustava, sillä asiakas voi halutessaan hakea lyhennysvapaata tai maksaa alunperin aikomaansa suurempia lainanlyhennyksiä.

Lyhennysvapaata voi saada 5-30 päivää, ja sitä tulee erikseen hakea CreditStarin palvelun kautta. Eräpäivän siirrosta peritään CreditStarin hinnaston mukainen käsittelymaksu.

Luoton voi myös maksaa takaisin suunniteltua nopeammin, jolloin asiakas voi säästää lainan koroissa. Jotta lyhennys tulisi huomioitua oikein CreditStarin järjestelmissä, on asiakkaan oltava yhteydessä asiakaspalveluun ja tehtävä ylimäääräinen tai aiottua suurempi lyhennys saamiensa ohjeiden mukaisesti.

On huomioitava, että vaikka sovittuun takaisinmaksuohjelmaan voidaan tehdä muutoksia, on niistä aina sovittava CreditStarin asiakaspalvelun kanssa etukäteen. Muussa tapauksessa esimerkiksi lainan lyhennysvapaan omavaltainen ottaminen voidaan tulkita lainan lyhennyksen maksamisen laiminlyönniksi, josta voi olla ikäviä seurauksia.

Mikäli asiakkaalla on vaikeuksia suorittaa kuukausittaista maksuerää, suositellaan asiakkaan olevan mahdollisimman pian yhteydessä asiakaspalveluun tilanteen ratkaisemiseksi. Maksun laiminlyönti voi johtaa muun muassa viivästyskorkojen ja muistutuskulujen maksuun, maksun siirtämiseen perintään ja merkintään luottotietorekisterissä. Luottotietojen menettäminen voi hankaloittaa asiakkaan tulevaa lainansaantia muilta luotonantajilta sekä esimerkiksi vuokra-asunnon saantia ja sopimusten tekemistä.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI