Arvostelu

Freedom Rahoitus Arvostelu

freedomrahoitus.fi

Lainamarkkinoilla on nykyisin monia erilaisia toimijoita, joiden lainatuotteiden ehdot ja hinnat voivat vaihdella paljonkin. Aivan kuten sähköyhtiöt, kannattaakin siis myös lainat kilpailuttaa. Kilpailuttamisen voi toki tehdä itsekin, mutta monessa pankissa tai rahoitusyhtiössä käyminen ja hakemusten tekeminen vie kuitenkin paljon aikaa, ja lainatarjousten vertaileminen voi olla vaikeaa. Jos sinusta tuntuu, että voisit käyttää aikasi paremminkin, kannattaa kääntyä lainanvälittäjän puoleen. Freedom Rahoitus on lainanvälityspalvelu, joka kilpailuttaa lainasi puolestasi, ja varmistaa, että löydät sinulle edullisimman lainaratkaisun.

Yritys Freedom Rahoituksen taustalla

Freedom Rahoitus Oy on vuodesta 2015 lähtien kuulunut Zmarta-konserniin, joka toimii tällä hetkellä Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa. Sekä Zmartan että Freedom Rahoituksen juuret ulottuvat kuitenkin huomattavasti kauemmas, Ruotsiin ja vuoteen 1999, ja molemmat ovat kokeneita toimijoita rahoitusmarkkinoilla. Saman konsernin alla toimii myös muita pienlainatoimintaan keskittyviä aputoiminimiä. Zmarta Groupin omistaa Bauer Media Group.

Freedom Rahoitus on toiminut Suomessa vuodesta 2008 lähtien. Sen tavoitteena on olla markkinoiden paras lainanvälityspalvelu, ja se painottaakin toiminnassaan erityisesti asiakastyytyväisyyden merkitystä.

Koska Freedom Rahoitus toimii lainojen välittäjänä eikä itse myönnä lainaa, ei sitä löydy Etelä-Suomen Aluehallintoviraston luotonantajarekisteristä. Freedom Rahoitus on Suomen yritysrekisterissä ja sen Y-tunnus on 2207313-9. Yhtiön kotipaikka on Helsinki.

Millaisia lainoja Freedom Rahoitus välittää?

Suomen lainamarkkinoilla toimii nykyisin useita erilaisia pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka voivat myöntää yksityishenkilöille erilaisia lainatuotteita. Eri rahoitusyhtiöt luonnollisesti hinnoittelevat lainatuotteensa eri tavoin, ja näin lainanhakijan kannattaakin vertailla ja valita paras laina oikeaan tarpeeseen.

Vertailu ja usean lainan hakulomakkeen täyttäminen on kuitenkin työlästä ja aikaavievää puuhaa, ja lainatuotteiden vertailu jää monelta puolitiehen. Freedom Rahoituksen lainanvälityspalvelu kilpailuttaa lainan asiakkaan puolesta. Freedom Rahoitus tekee yhteistyötä yli 20 rahoitusalan yrityksen kanssa, jolloin yhdellä hakemuksella voi saada useita lainatarjouksia.

Freedom Rahoituksen kautta voi hakea 500-60000 euron suuruista lainaa 1-15 vuoden takaisinmaksuajalla. Tällainen laina on tyypiltään kulutusluotto eli kertaluontoinen laina, joka maksetaan lainanhakijalle kokonaisuudessaan, kun lainasopimus on allekirjoitettu, ja jota lainanottaja tämän jälkeen lyhentää kuukausittain, kunnes koko luotto on maksettu. Kulutusluoton saaminen ei edellytä vakuuksia tai takaajia.

Myös lainojen yhdistäminen onnistuu Freedom Rahoituksen avulla. Yleensä uuden lainan ottaminen vanhan lainan maksamiseksi ei kannata, mutta mikäli asiakkaalla on useita pieniä kulutusluottoja, voi olla edullisempaa ottaa yksi isompi laina, jolla pienet lainat maksetaan pois. Näin asiakas voi säästää lainojen koroissa ja kuluissa, ja samalla myös oman talouden hallinta selkiytyy, kun kuukausittain lyhennettäviä lainoja onkin usean lainan sijasta vain yksi.

Kertaluoton lisäksi Freedom Rahoituksen avulla voi kilpailuttaa myös joustoluottoja. Joustoluotto on joustava, jatkuva luotto, jota asiakas nostaa käyttöönsä luottorajan puitteissa tarpeen mukaan. Joustoluotto on jatkuvasti käytettävissä, mutta kuluja ja korkoja maksetaan vain, jos luoton todella nostaa käyttöönsä. Kun luottoa maksetaan takaisin, palautuu luotto uudelleen nostettavaksi, jolloin pienikin luottoraja voi tuoda joustoa talouteen pitkäksi ajaksi.

Miten haen lainaa Freedom Rahoituksen kautta?

Lainaa voi hakea helposti Freedom Rahoituksen nettisivujen kautta tai puhelimitse soittamalla yrityksen asiakaspalveluun. Lainaa voi hakea, mikäli hakija on vähintään 20 vuotias, hänellä on säännölliset tulot ja luottotiedot ovat kunnossa. Näiden perusedellytysten lisäksi joillakin lainanantajilla voi olla myös muita vaatimuksia hakijoille, ja ne voivat myös edellyttää esimerkiksi palkkakuittien tai tililotteiden liittämistä hakemukseen.

Lähes kaikki verkossa toimivat lainapalvelut edellyttävät asiakkailtaan verkkopankkitunnuksia, ja vaikka ne nopeuttavatkin lainaprosessia myös Freedom Rahoituksen kanssa, voi lainapalvelun kanssa asioida myös, vaikka ei verkkopankkitunnuksia omistaisikaan, sillä lainatarjouksen hyväksyminen onnistuu myös postitse.

Kun lainahakemus on lähetetty, välitetään se Freedom Rahoituksen yhteistyökumppaneille, jotka käsittelevät hakemuksen. Mikäli hakija täyttää lainanantajan kriteerit, voi lainanantaja lähettää hakijalle lainatarjouksen.

Palvelu on yleensä nopea, ja ensimmäiset lainatarjoukset saadaan jo muutaman minuutin kuluessa. Jotkut lainanantajat voivat pyytää lisätietoja, kuten palkkatietoja, jolloin varsinainen tarjous saapuu ehkä vasta seuraavana päivänä. Hakija voi tutustua lainatarjouksiin Freedom Rahoituksen OmaTili-palvelussa, jonka kautta hakija voi myös hyväksyä valitsemansa tarjouksen verkkopankkitunnuksillaan.

Kun lainasopimus on allekirjoitettu, saa hakija rahat tililleen useimmiten vielä saman päivän aikana.

Paljonko luotto maksaa?

Freedom Rahoitus välittää eri rahoitusyhtiöiden lainoja, ja eri lainanantajat määrittelevät lainatuotteensa koron omien hinnoittelumalliensa mukaan. Lainakorkoon voi vaikuttaa lainanantajan lisäksi myös lainanhakija ja hänen tilanteensa ja maksukykynsä sekä lainasumma ja laina-aika.

Yleisesti ottaen vakuudettomat luotot ovat luotonantajalle vakuudellisia luottoja suurempi riski, ja tämä näkyy myös lainatuotteen hinnoittelussa. Kulutusluoton korko on suurempi kuin esimerkiksi asuntolainan korko, sillä lainanantajan ottama riski on kulutusluoton kohdalla korkeampi kuin asuntolainan tapauksessa, jossa asunto on lainan vakuutena. Jos lainanottaja ei pysty maksamaan asuntolainaa takaisin, voidaan asunto myydä, ja laina maksaa myynnistä saaduilla rahoilla. Vakuudettoman kulutusluoton kohdalla ei ole tällaista omaisuutta, jonka myynnillä lainan takaisinmaksu voitaisiin rahoittaa.

Korkojen lisäksi lainanottajan maksettavaksi tulevat myös lainan avausmaksu ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut. On tärkeää selvittää itselleen kaikki lainan kustannukset ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Mikäli lainatarjouksissa on jotain epäselvää, kannattaa käyttää hyväkseen Freedom Rahoituksen palveluita, sillä lainanvälittäjänä palvelu ei myy omia lainatuotteitaan, vaan voi näin ollen antaa asiakkailleen puolueetonta neuvontaa ja apua joskus vaikeankin numeroiden pyörittelyn kanssa. Tämä palvelu nouseekin usein esiin asiakkaiden kokemuksissa Freedom Rahoituksesta.

Miten luotto maksetaan takaisin?

Laina maksetaan takaisin kuukausierissä lainasopimuksen mukaan. Lainasopimuksessa on määritelty kaikki lainan kustannukset, kuten tilinhoitopalkkiot, sekä selvitetty lainan takaisinmaksusuunnitelma eli kuukausierän suuruus ja maksuerien lukumäärä.

Joustoluotossa lainan takaisinmaksu palauttaa luottoa käytettäväksi uudelleen, ja asiakas voi nostaa luottoa tarpeen mukaan tililleen uudelleen ja uudelleen.

Luoton voi halutessaan maksaa pois alunperin suunniteltua nopeammin. Näin toimimalla voi säästää korkokuluissa huomattavasti. Samoin yleensä lainaehdoissa on sovittu maksu- tai lyhennysvapaasta kuukaudesta, joka voi pelastaa tilapäisistä maksuvaikeuksista kun normaalin kuukausierän maksaminen tuottaa hankaluuksia.

*REKLAAMI

Mikäli asiakas haluaa tehdä muutoksia lainansa takaisinmaksusuunnitelmaan, on niistä aina sovittava etukäteen suoraan lainanantajan kanssa. Jos asiakkaalla on maksuongelmia, kannattaa ottaa mahdollisimman pian yhteyttä lainanantajaan ja neuvotella lyhennystn maksusta. On kaikkien etu, että lainan takaisinmaksun yhteydessä ei tarvitse käyttää perintäpalveluita tai edetä maksuhäiriömerkintöihin asti, joten varsin usein perustellusta syystä voi maksuaikataulu joustaa.

Onko Freedom Rahoituksen käyttö turvallista?

Lyhyesti sanottuna: kyllä. Freedom Rahoitus ei ole huijaus, vaan palvelu on luotettavasti ja asianmukaisia lakeja ja asetuksia noudattaen saattanut lainanantajia ja lainanottajia yhteen jo vuosien ajan.

Freedom Rahoitus käyttää turvallisia ja suojattuja teknologisia ratkaisuja ja tunnistamismenetelmiä, joilla varmistetaan, että asiakkaiden henkilökohtaiset tiedot ovat turvassa eivätkä päädy vääriin käsiin. Lisäksi yrityksen toimintaprosessit varmistavat, ettei yhtiön sisällä asiakkaiden luottamuksellisia tietoja käsitellä muutoin kuin tarvittaessa ja että henkilökunnalla on pääsy tietoihin vain työtehtäviinsä liittyen.

Freedom Rahoitus noudattaa myös tiukkaa tietosuojapolitiikkaa Suomen lainsäädännön ja EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Freedom Rahoituksen asiakaspalvelu voi soitella asiakkaille asiakkuuteen liittyvissä asioissa tai tarjotakseen heille muita yrityksen palveluita lainsäädännön mukaisella tavalla.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI