Blogimerkintöjä

Kuinka affiliate-markkinointi voi tuoda sinulle lisää rahaa

Silloin tällöin itse kullakin tulee vastaan hetki, jolloin rahaa ei ole riittämiin ja budjettia saa venyttää. Ideaalissa tilanteessa saat tuloina niin paljon rahaa, että voit asettaa hyvän summan säästöön. Kun säästössä on rahaa, taloudelliset yllätykset eivät ole yllätyksiä lainkaan. Näin voit hoitaa mahdolliset yllätyskulut pois alta nopeasti ja jatkaa elämääsi ajattelematta niitä enää sen enempää.

Jos sinulla ei kuitenkaan ole säästöjä, uusi pikavippi tilille heti voi tuntua hyvältä ajatukselta. Rahat olisivat tilillä saman tien, ja laskut maksettuna. Mutta monet unohtavat, että lainanmyöntäjien tulee saada sijoituksestaan rahaa takaisin. Tämä tarkoittaa sitä, että ottamassasi lainassa on aivan takuuvarmasti mukana korkoja ja kuluja. Kun kuun lopussa postilaatikosta tipahtaa lasku tälle pikavipille, se on jo monta kymmentä prosenttia korkeampi kuin alunperin ottamasi laina. Lainan ottamista kannattaa siis harkita tarkoin, koska se on harvemmin taloudellisesti auttava päätös. Usein lainojen tuoma tulos on loppupeleissä aivan päinvastainen: hankit vain itsellesi velkaa, josta on vaikea päästä pois.

Tilanteessa, jossa rahaa pitäisi saada lisää, on kaksi asiaa, jotka voit tehdä: säästää ja tienata lisää rahaa. Monet aloittavat ensin säästämisestä. He säästävät ensimmäisenä ylimääräisistä kuluista, kuten ravintola- ja elokuvailloista. Mutta mitäs sitten pitää tehdä, kun kaikki mahdolliset kulut on säästetty, ja silti rahaa haluaisi lisää?

Ainoa vaihtoehto tällöin on tienata lisää rahaa. Jos sinulla on kokopäivätyö, lisärahan tienaaminen voi olla haastavaa. Voit tietysti ottaa kontollesi toisen työn, mutta silloin sinulla ei ole juurikaan vapaa-aikaa ja energiakin on vähissä.

Mutta oletko ajatellut blogin perustamista? Monet nykypäivänä kirjoittavat omaa blogia, josta he tienaavat rahaa. Suurin rahalähde blogin kirjoittamisessa on affiliate-markkinointi (eli yhteistyö).

Mitä on affiliate-markkinointi?

Affiliate-markkinointi on verkkokaupan tai yrityksen kanssa tekemääsi yhteistyötä. Lyhyesti sanottuna aina, kun joku klikkaa verkkosivusi kautta (eli affiliate-linkin kautta) yhteistyökumppanisi nettisivulle ja tekee oston, sinä saat siitä rahaa. Tämä raha on yleensä komissio, tai toisin sanoen provisio. Tämä provisio voi olla prosenttiosuus ostoksesta, jonka sivuille lähettämäsi asiakas teki. Se voi myös olla kiinteä summa, esimerkiksi 20 euroa per asiakas, joka siirtyy kauttasi sivulle.

Affiliate-markkinointi on sekä yrityksen että sinun kannaltasi kannattavaa. Yritys maksaa sinulle siitä, että tuot heille asiakkaita. Sinä taas saat maksun myymättä ollenkaan omia tuotteitasi tai käyttämättä resurssejasi omien tuotteiden tai palveluiden luomiseen.

Tästä voi ajan kanssa kehkeytyä hyvinkin passiivista tuloa. Passiivinen tulo taas hyödyttää sinua rahallisesti hyvin paljon, koska voit käydä päivätöissäsi rauhassa, ja samalla blogisi nakuttaa sinulle rahaa tilillesi. Passiivista tuloa voi ajatella niin, että saat tuloja jopa nukkuessasi!

*REKLAAMI

Miten päästä alkuun affiliate-markkinoinnin kanssa?

Jotta affiliate-markkinoinnista on sinulle oikeasti hyötyä, tulisi sinun ensin luoda nettisivu, jolla on paljon liikennettä. Jos sinulla on blogi tai nettisivu, joka ei saa liikennettä, ei sivuillasi ole ketään, joka klikkaisi mainoksiasi ja siirtyisi yhteistyökumppanisi sivuille.

Ensimmäinen askel on siis aloittaa verkkosivu, esimerkiksi blogi tai opas. Nettisivun aiheen ja nichen päättäminen on suurin ja tärkein askel. Sinun tehtävänäsi on luoda tälle nettisivulle sisältöä, jota kävijät haluavat lukea ja katsoa. Valitse siis sellainen aihe, josta on helppo luoda sisältöä ja joka kiinnostaa sinua. Jos sinulla ei ole kiinnostusta luoda tekstiä, kuvia tai videoita, et myöskään saa liikennettä sivullesi – ja olet umpikujassa.

Valitse siis ensin aihe, ja sitten luo nettisivu. Nettisivun voi helposti luoda itse esimerkiksi Wixin tai Squarespacen kautta. Käytä nettisivun luomiseen huolellisesti aikaa, sillä mitä hienompi ja kutsuvampi nettisivu sinulla on, sitä paremmin asiakkaat tulevat luoksesi ja jäävät sivulle.

Muista ottaa sivun luomisessa ja sisällön tuottamisessa huomioon myös SEO. Jotta Google voi napata kiinni nettisivustasi ja ohjata lisää ihmisiä sivustollesi, tulee sinun olla jossain määrin tietoinen Search Engine Optimizationista. Mutta älä huoli, sillä esimerkiksi Wix-sivusto voi auttaa sinua tässä automaattisesti.

Kun olet luonut nettisivun, on aika luoda sisältöä. Kirjoita noin 10-20 artikkelia tai julkaise noin 5-10 videota, ennen kuin aloitat sivustosi markkinoinnin mahdollisille lukijoille ja asiakkaille. Näin kävijöillä on jotain katseltavaa, ja he mielellään tulevat takaisin katsomaan, mitä uutta sinulla on tarjottavanasi.

Kun sivusto on valmis ja sisältöäkin on, on hyvä luoda verkkosivullesi profiilit sosiaaliseen mediaan. Sosiaalisessa mediassa voit tavoittaa lisää ihmisiä, ja näin ollen myös saada lisää asiakkaita sivustollesi helposti ja näppärästi.

Kun sivusto on valmis, sisältöä löytyy ja sivustolla on sosiaalisen median profiilit, voit alkaa markkinoida sivustoasi. Kunnollisen liikenteen saamisessa voi mennä kuukausia, joten käytä huolellisesti aikaa liikenteen saamiseen. Monet nettisivustojen isännät antavat sinun myös vilkaista kävijämääriä (tai voit löytää ne Googlesta), jolloin tiedät, kuinka paljon kävijöitä sinulla on päivittäin ja kuukausittain.

Kuinka saada affiliate-kumppaneita?

Yhteistyökumppaneiden löytäminen ei yleensä ole kovin haastavaa. Googleta aiheita, jotka sopivat sinun omaan nicheesi, eli teemaasi. Jos esimerkiksi kirjoitat koirista, Googleta koiriin liittyviä aiheita – esimerkiksi koiranruoan valmistajia, koirien lelujen valmistajia ja niin edelleen.

Myös tässä sosiaalinen media on kätevä työkalu. Voit etsiä teemaasi sopivia yrityksiä, ja ehdottaa heille yhteistyötä. Monet ovat hyvin suostuvaisia, sillä he eivät menetä mitään, mutta voivat saada lisää asiakkaita. Muista kertoa yrityksille aiheestasi sekä siitä, kuinka monta kävijää sinulla on kuukaudessa.

Monet nettikasinot tarjoavat esimerkiksi affiliate-markkinointia kaikille suoraan. Voit löytää “yhteistyö” tai “affiliate” linkin suoraan nettisivujen alta. Toinen hyvä affiliate-kumppani on esimerkiksi Bluehost, joka maksaa kumppaneilleen 100€ (tämä tieto voi muuttua) per asiakas, joka ostaa palvelun sinun kauttasi. Summat voivat siis kohota korkeiksikin.

Kun sivustollasi on paljon liikennettä, tästä voi kehittyä suhteellisen passiivista tuloa. Ihmiset käyvät sivuillasi silloin, kun olet esimerkiksi töissä tai kaupassa – ja yhden yön aikana saatat huomaamattasi tienata satoja (tai jopa tuhansia) euroja.

Yhteenveto

Vaikka oman blogin tai sivuston aloittaminen voi tuntua aikaa vievältä puuhalta, tai se voi olla pitkäveteistä ensi alkuun, se voi kuitenkin olla hyvin palkitsevaa loppujen lopuksi. Helpoin osio on luoda oma sivusto ja sen sisältö, sekä löytää yhteistyökumppanit sivustollesi. Vaikeinta tässä on saada sivustollesi liikennettä, joka sitten muuttuu asiakkaiksi klikkaamalla linkkejäsi.

Liikennettä voi rakentaa itse markkinoimalla sivua erilaisessa sosiaalisessa mediassa ja olemalla tarkka sivuston SEO:n suhteen. Jos tämä markkinointi on kuitenkin asia, joka ei kiinnosta sinua tai jota et osaa, älä hätäile, sillä ammattilaiset voivat auttaa. Monet ihmiset tekevät ammatikseen SEO markkinointia ja liikenteen kasvattamista, joten voit tarvittaessa maksaa ammattilaiselle muutaman kympin tai satasen saadaksesi liikenteen liikkeelle. Tämä on pieni sijoitus mahdollisesti suurta palautusta vastaan.

Vältä kuitenkin ostamasta liikennettä sivuillesi, sillä nämä kävijät harvoin muuttuvat asiakkaiksi. Orgaaninen liikenne on hyödyllisintä. Kokeile tätä passiivisen tulon lähdettä, ja saatat yllättyä!

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI