Blogimerkintöjä

Kuinka saada lisätienestiä kotiäitinä – parhaat vinkit

Jokainen vanhempi tietää, että lapset eivät ole halpaa hupia. Lasten kasvattamiseen liittyy monia kustannuksia aina ruoasta vaatteisiin, harrastuksiin, lääkärikuluihin, parturiin ja niin edelleen. Etenkin, jos lapsia on useampi kuin yksi. Monet useamman lapsen äidit päättävätkin jäädä kotiäideksi kotiin hoitamaan pesuettaan. Tämä voi kuitenkin tulla paljon kalliimmaksi kuin kuvittelisi.

Kun töistä jäädään pois hoitamaan lapsia kotiin, Suomen valtio usein maksaa tietynlaisia tukia. Tuet kuitenkaan harvoin ovat niin suuria, että niiden turvin saisi elettyä kovin leveästi. Kun työt lopetetaan, siinä menee kiinni paitsi rahahana, huomioon on otettava myös lisääntyneet kustannukset lasten kasvatuksessa.

Monet kotiäidit harjoittavatkin hyvin tiukkaa budjettia. Kun budjetti on hyvin suunniteltu, vähemmätkin rahat saadaan riittämään kaikkeen tarpeelliseen. Taloudellisia yllätyksiä sattuu kuitenkin itse kullekin, ja jos säästössä ei ole rahaa, voi vastaan tulla tenkkapoo. Tässä vaiheessa monet kotiäidit miettivätkin, että mistä saa uudet lainat ja mistä pikavipit ilman kuluja. Pikavipit ja lainat saattavat auttaa taloutta hetkellisesti, mutta jos rahavirtaa ei kasvata seuraavan kuukauden aikana, ei lainaa pystytä maksamaan pois. Sitten otetaan uusi vippi, jolla maksetaan edellinen laina pois ja velkakierre onkin valmis.

Lainan hakeminen harvoin auttaa kotiäitien taloudellista tilannetta. Ainoa keino on tuoda kotiin lisää rahaa jollakin tapaa. Mutta miten saa tienattua rahaa, jos kokopäivätöissä ei voi käydä ja pitää hoitaa lapsia kotona?

*REKLAAMI

Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia tapoja, joilla kotiäidit voivat tienata rahaa kotoa käsin.

Freelancer

Freelancereita haetaan yhä enemmän ja enemmän. Freelancerien työstäminen on yritykselle halvempaa, joten yrityksen palkkaavat freelancereita mielellään. Oman kodin turvista voi tehdä hyvin töitä.

Jos olet taiteellinen, esimerkiksi logojen suunnittelu voi olla sinulle sopivaa puuhaa. Logojen suunnittelussa tarvitset hieman Photoshopin tai muun kuvankäsittelyohjelman kokemusta. Jos markkinoit palveluitasi oikein, voit saada paljonkin asiakkaita.

Mikäli olet näppärä verkkosivustojen käyttäjä, voit suunnitella nettisivuja yksityisille ja yrityksille. Nettisivujen suunnittelemiseen tarvitaan jonkin verran luovaa ja taiteellista silmää, jonka lisäksi nettisivuja isännöivien sivustojen käytön osaaminen on tarpeen. Yhden nettisivuston suunnittelusta voi parhaimmillaan laskuttaa jopa satoja tai tuhansia euroja. Tästä voi siis hyvinkin kehkeytyä kokopäiväinen, kotoa käsin tehtävä työ.

Jos rakastat valokuvaamista, voit tehdä valokuvaamisesta itsellesi työn. Freelancerina voit tehdä töitä oman aikataulusi mukaan ja sopia kuvaushetkiä esimerkiksi tehtäväksi omassa kotistudiossasi tai omalla pihamaallasi. Näin sinä voit olla kotona lastesi kanssa ja samalla tehdä töitä!

Sosiaalisen median manageri

Kotiäitinä vietät paljon aikaa kotosalla ja varmasti sosiaalinen media on tullut ainakin jossain määrin tutuksi. Lähes jokainen ympäri maailmaa on ainakin jossakin sosiaalisen median kanavassa. Mutta tiesitkö, että monet yritykset ja kuuluisat henkilöt palkkaavat toisia ihmisiä hallitsemaan heidän sosiaalisen median kanaviaan?

Monet yritykset haluavat kasvattaa seuraajamääräänsä sekä tykkäyksien määrää. Yrityksillä kuitenkaan harvoin on aikaa kommentoida toisten käyttäjien kuviin ja seurata toisia käyttäjiä niin paljon, että esimerkiksi Instagram -tilin suosiota saisi kasvatettua. Jos siis osaat käyttää sosiaalisen median kanavia ja tiedät, kuinka tilin suosiota saa kasvatettua, voit laskuttaa melkoisen hyvää tuntiliksaa yrityksiltä ja yksityisnhenkilöiltä, jotka haluvat lisää seuraajia ja tykkäyksiä kanavilleen.

Seuraajien kerääminen ja kasvattaminen ei itse asiassa ole kovin vaikeaa, kunhan tunnet tämän projektin perusteet. Käytä siis hieman aikaa tämän työn taustatutkimuksiin, ja voit tienata rahaa sillä, että surffaat Instagramissa ja Twitterissä!

Passiivinen tulo

Passiivinen tulo on avain taloudelliseen riippumattomuuteen, se on aivan selvää. Passiivinen tulo tarkoittaa käytännössä sitä, ettei sinun tarvitse tehdä aktiivisesti töitä saadaksesi rahaa. Jos olet näppäräsanainen, voit esimerkiksi kirjoittaa ekirjan. Ja kotiäitinä tiedät paljona ainakin kahdesta asiasta: lasten hoidosta ja siivoamisesta. Voit siis kirjoittaa ekirjan ja laittaa sen myyntiin esimerkiksi Amazoniin. Jos käytät oikeita lähteitä, ekirjan julkaiseminen voi olla täysin ilmaista – mutta kirjan voitot kilisevät tilille joskus vuosia kirjan julkaisun jälkeenkin.

Toinen kirjoittamiseen liittyvä, näppärä passiivisen tulon lähde on oman blogin perustaminen. Blogin kautta monet kotiäidit saavatkin rahaa. Jos haluat saada blogisi tuottamaan, blogilla tulee ensin olla paljon lukijoita. Kun blogi vetää puoleensa satoja ja tuhansia ihmisiä, voit alkaa linkittää sivuillesi affiliate-linkkejä ja tehdä sponsorisopimuksia yritysten kanssa, jotka maksavat mainostilasta. Näin saat rahaa blogistasi jopa nukkuessasi! Mikäs sen parempi työ olisikaan?

Lastenhoito

Olet kotona omien lastesi kanssa. Miksi et siis ottaisi mukaan vielä yhden tai kaksi vierasta lasta? Voit hoitaa lapsia omasta kodistasi käsin, ja hyvä puoli on se, että omilla lapsillasi on ainakin leikkikavereita. Lisäksi ihmiset luottavat ennemmin ihmiseen, jolla on jo ennestään kokemusta lastenhoidosta. Voit laskuttaa ihmisiä tuntihinnalla, ja saat mukavaa lisätienestiä pelkästään olemalla kotona omien lastesi – ja parin muun – kanssa.

Lemmikkien hoitaminen

Monet lemmikkien omistajat tarvitsevat apua lähtiessään lomalle. He etsivät paikan, jonne voivat viedä lemmikkinsä hoitoon lomansa ajaksi. Jos olet kotona ja pidät lemmikeistä, ota jalkoihisi yksi nelijalkainen huollettava ja saatat jopa saada mukavan lisämäärän rahaa.

Avaa verkkokauppa

Verkkokaupan avaamisen ei tarvitse olla vaikeaa. Verkkokaupan voi avata helposti esimerkiksi Etsyssä, ja voit myydä joko täysin omia tuotteitasi tai vaihtoehtoisesti jälleenmyydä toisen osapuolen tuotteita ja pitää siitä saamasi voitot. Sinulla täytyy vain olla mahdollisuus säilyttää myytäviä tavaroita, rakentaa nettisivu, laskuttaa asiakkaita ja lähettää tuote. Mutta kaiken tämän voi parhaimmillaan tehdä täysin oman kodin mukavuudesta käsin.

Osta ja myy

Jos olet myyntihenkinen, voit ostaa käytettyjä tavaroita halvalla esimerkiksi Facebookin kirppiksiltä, korjata ne ja myydä eteenpäin. Esimerkiksi vanhat huonekalut, jotka tarvitsevat hieman maalia tai verhoilua vaativat sohvat voit saada lähes ilmaiseksi netistä, mutta voit kunnostaa ne ja myydä melkoisella voitolla. Tai jos elektroniikka on omaa alaasi, voit ostaa rikkinäisiä puhelimia ja tabletteja, korjata ne ja myydä eteenpäin.

Yhteenveto

Kotiäitinä rahan tienaaminen voi olla työn ja tuskan takana. Itse ei jaksa eikä voi lähteä kotoa käymään töissä tai keikoilla, ja aikataulukin riippuu täysin lasten hoito- ja kouluajoista. Valtion tuilla eläminen ei ole kenellekään herkkua, joten jos haluaa tienata lisää rahaa, tulee tarttua härkää sarvista ja kohdata rahallinen tilanne silmästä silmään.

Muutamilla helpoilla nikseillä voit tienata paljon enemmän rahaa kuin kuvittelisitkaan. Voit esimerkiksi alkaa tehdä freelancerina töitä kotoa käsin. Monet yritykset etsivät freelancereita esimerkiksi asiakaspalveluhommiin, ja saat tehdä töitä oman aikataulusi mukaan.

Toinen vaihtoehto on alkaa yrittäjäksi tai perustaa verkkokauppa. Lisäksi tavaroiden ostaminen halvalla ja myyminen kalliilla on jo monta sataa vuotta vanha oleva niksi, mutta se toimii vieläkin. Voit siis tienata oikeaa, täysipäiväistä tuloa oman kotisi uumenista. Käytä mielikuvitustasi ja keksi erilaisia keinoja, joilla voit tienata lisää rahaa. Näin taloudellinen tilanteesi helpottuu ja saat lisää tekemistä!

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI