Blogimerkintöjä

Kuinka säästää rahaa talvella?

Ensimmäisten lumihiutaleiden sataessa maahan huomataan kuinka siirrytään ruskan väreistä kirpeisiin pakkasaamuihin ja samalla joulu lähestyy kovaa vauhtia. Vaikka maan sulkeutuminen taianomaiseen valkoiseen vaippaan ja revontulet pääsevät kaunistamaan taivasta useammin, tuo se samalla useita menoja ja kuluja, joita ei koeta minään muuna vuodenaikana. Tämä vaikuttaa menoihin monella tapaa, esimerkiksi lämmityksen muodossa, vaatetuksen valinnassa ja myös joulun lahjojen kustannuksissa. Alle on kerätty vinkkejä, joilla voidaan säästää rahaa myös vuoden kylmimpänä aikana ja nauttia kuumasta glögistä joululauluja kuunnellen, hyvillä mielin. Näin ei myöskään taivuta ottamaan lainaa heti rahapuuteen osuessa, vaikka olisikin pikavippi heti tilillä saatavilla.

1. Säästä energiassa

Varsinkin niille, jotka joutuvat maksamaan kotinsa lämmityksestä, joulu tuo jatkuvasti uusia menoja ja korottuneita maksuja. Koti on kuitenkin pidettävä lämpimänä, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa kauheita kuluja.

  • Tiivistä koti – Tämä voi tuntua hiukan omituiselta asialta, mutta periaatteessa se tarkoittaa ainostaan kaikkien mahdollisten vetävien paikkojen tiivistämistä. Yleisimmin vetoa on ikkunoissa ja ovissa, joten nämä on helppo paikantaa heti alkuun ja tiivistää, jottei kylmä ilma pääse sisään. Tiivistäminen ei ole hankalaa ja usein panostamalla tähän säästetään paljonkin lämmityksen kuluissa.
  • Hyödynnä talvivaatteet – Kun ollaan kotona viettämässä mukavaa iltaa, voidaan hyvin lisätä muutama vaatekerta päälle, esimerkiksi villasukkien tai villapaidan muodossa. Sama koskee myös pitkiä alusvaatteita, joilla saadaan mukavan lämmin olo, tai vaikka käyttää lämpimiä vilttejä. Näin sisälämpötilan ei tarvitse olla tropiikin tasoa, vaan pieni vilpoisuus tuntuu vain mukavalta.

2. Säästä joululahjoissa

Joululahjat ja joulun pyhien tuomat kulut ovat useille tuskailun aikaa, pelkkä miettiminen jouluruuhkissa seikkailemisesta ja niistä kuluista, mitä ruuan valmistaminen koko suvulle tulee maksamaan, voi aiheuttaa ennenaikaisia harmaita hiuksia. Valkoiset ja harmaat hapset voi kuitenkin jättää joulupukin harteille ja säästää rahaa yksinkertaisilla keinoilla.

*REKLAAMI
  • Tee lista – Tee lista kaikista niistä asioista, mitä joulun aikaan tarvitsee hankkia. Tähän voi lisätä kaikki lahjat, koristeet ja ruuat, sekä muut asiat, mitä jouluna on lähes välttämätöntä hankkia. Kun nämä on selvillä, on helpompi jakaa käytettävissä oleva budjetti niiden välille ja varmistaa ettei eletä yli varojen.
  • Hyödynnä kupongit ja tarjoukset – Joulun aikaan kannattaa poistaa ”ei mainoksia” kyltti postilaatikosta, sillä nämä voivat oikeasti tuoa huimaa säästöä budjettiin. Löytämällä parhaat tarjoukset ja maksimoimalla ajankäytön, sekä esimerkiksi eri kaupoissa käymisen matkan, saadaan helposti säästettyä vähintään euroja joulun budjetista.

3. Säästä talvivaatteissa

Talvi on kylmää aikaa varsinkin pohjoisessa ja usein kulut kulkevat käsi kädessä sen mukaan, kuinka monta jäsentä perheeseen kuuluu. Varsinkin kasvavien lapsien kanssa lähes joka vuosi on ostettava uusia vaatteita talvea varten, jotta myös perheen pienemmät pysyvät lämpiminä. Näissäkin voidaan säästää ja samalla saadaan hiukan lisää rahaa vaikka joululahjoihin.

  • Osta kauden ulkopuolella – Kevään lähestyessä talvivaatteita saadaan hyvin halvalla, joten kannattaa ehdottomasti suunnata alemyynteihin ja tarkastaa vaikka netin valikoima, kun joululahjoina saadut kuteet eivät sovikaan. Kaupat haluavat vaatteista eroon edes jollain voitolla ja alennukset voivat olla jopa 70 – 90 % luokkaa. Toki lasten kanssa seuraavan talven kokoa on vaikea ennustaa, mutta esimerkiksi talvitakki voidaan hyvin ostaa hukan isompana, mahtuupahan alle sitten villapaita. Ja toisaalta, jos vaate ei sitten sovikkaan, voidaan se myydä seuraavana talvena ennen kevään tuloa korkeampaan hintaan.
  • Osta netistä – Talvivaatteet voi hankkia hyvin edullisesti netistä, joko uusina tai käytettyinä ja valikoimaan kuuluu sekä merkkivaatteita että kopioita. Mitä lähemmäs joulua tullaan, sitä enemmän aikaa tarvitaan kuljetukseen, yhä useampien ihmisten ruuhkauttaessa järjestelmää. Joka tapauksessa kannattaa lähteä hyvissä ajoin liikkeelle ja nauttia talvella uusista kuteista, jotka saadaan kotiovelle edullisesti.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI