Blogimerkintöjä

Kuinka säästää rahaa vaatteiden osalta?

Vaatteet ovat tapa ilmaista itseään, ne voivat edustaa jopa intohimon kohdetta, tai vain käytännöllisyyttä. Oli oma suhtautuminen mikä tahansa vaatteisiin, fakta on se, että niitä tarvitaan ja ne maksavat. Jos vaatekaappi huutaa tyhjyyttä, mutta samalla lompakko tekee samaa, kannattaa miettiä keinoja joilla voidaan säästää rahaa samalla kun hankitaan uusia vaatteita ja hyödynnetään vanhoja mahdollisimman pitkälle. Äkilliseen tarpeeseen voidaan myös hankkia lainaa heti tilille vaikka netistä, ottamalla pikavippi heti tilille.

1. Osta perus vaatteet

Jos olet ostamassa sellaisia vaatteita, jota käytät lähinnä muiden vaatteiden alla, kuten toppeja tai muita aluspaitoja, älä lähde etsimään merkkinimiä vaikka olisit kuinka muodin ystävä. Kukaan ei tule näkemään näitä vaatteita, eikä ne todennäköisesti kestä kauaa, onhan näiden tarkoituksena pitää hikitahrat ja muut erossa esimerkiksi kalliista kauluspaidasta. Osta siis tämän tyyppiset vaatteet halpakaupoista ja säästä kalliimmat ostokset niihin vaatteisiin, joita kukaan tulee näkemään.

2. Osta kauden ulkopuolella

Tietenkin on ihanaa shoppailla tulevan kauden uutuuksia jo ennen kauden alkua. Kun kevät on vielä kirpeän pakkasilman täyttämä, voi hempeän kesämekon ostaminen alkavalle kaudelle saada loma tunnelman jo aikaan, mutta se mitä saat tunnelmana takaisin, maksat rahana sen myyjälle. Kun et osta sitä, mitä parhaillaan on tulossa, saat paljon paremman arvon vaatteille. Toki voi tuntua oudolta ostaa neuleita kun ulkona alkaa kunnolla paahtamaan, mutta samalla säästetään enemmän rahoja niihin kylmiin pakkasiltoihin, vain huikan pidemmällä tulevaisuudessa.

*REKLAAMI

3. Osta yksi erittäin hyvä uimapuku

Kun valmistaudut kesään tai lomaan, lähtee mopo välillä ihan käsistä, varsinkin kun shoppaillaan halpoja uimapukuja. Näissä on kuitenkin riskinsä, sillä kaikki halpa tavara tulee loppupeleissä maksamaan sinulle huomattavasti enemmän. Ostat jo heti alkuun todennäköisesti enemmän kun tarvitset ja nämä tulevat roikkumaan, venymään ja tuhoutumaan ennen kuin huomaatkaan. Sen sijaan sijoittamalla yhteen erittäin hyvään ja laadukkaaseen uimapukuun, saat sen kestämään pitkään. Huolehtimalla että käytön jälkeen huuhtelet puvun kaikista aurinkorasvoista ja loista, varmistat että kangas kestää entistä pidempään. Jätä uimapuku ilman kuivattamaksi ja näin saat hyvällä hoidolla, sekä laadukkaalla ostoksella, puvun joka voi kestää jopa vuosia. Alkuun voi olla vaikeaa miettiä mitä uimapukua muka haluaisi käyttää 3 vuoden ajan, mutta yksinkertaisilla mustilla bikiineillä ja vastaavilla klassikoilla, harvoin mennään metsään.

4. Älä ole Outlet kauppojen orja

”Säästä 50 % alkuperäisestä hinnasta!” ja homma karkaa käsistä. Outlet kaupat ovat yleensä sekoitus viime kauden muotia, joka ei mennytkään kaupaksi sekä sellaisia tuotteita, jotka on tehty vain Outletille. Se miksi vaatteet päätyvät edelliseltä kaudelta Outlettiin, voi johtua monesta syystä, yleisimpiä on omituiset värit, hetken huumaan rakennetut trendit ja huonosti istuvat vaatteet. Kun kyseessä on ne vaatteet, jotka on tehty vain Outletteja varten, 50 % alennus oikeasta hinnasta on aika pitkälti huijausta. Outlet on ainut paikka missä tuotetta on koskaan myyty ja alennuksessa oleva hinta on sen alkuperäinen hinta. Näissä ei tietenkään ole yhtä korkeaa laatua, kuin muissa saman merkin vaatteissa, joten olet periaatteessa maksamassa vain merkistä.

5. Älä ole trendien orja

Kaikilla trendeillä on omat hetkensä, oli kyse sitten kukkakuvioisista hatuista tai leopardi kuosisista legginseistä. Kun tuo hetki on ohi, tulee vaate pölyttymään kaapin nurkassa, tai suuntaa tiensä kierrätyskeskukseen, tai sitten tietenkin voit jatkaa trendin ylläpitämistä yksin ja kerätä mukavasti katseita kadulla. Vaikka useista liikkeistä voi näitä hetken huuman vaatteita saada halvalla, onko niitä välttämättä tarvetta ostaa, tai ainakaan useampaa kappaletta. Käytä siis järkeä ostosten tekemisessä!

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI