Blogimerkintöjä

Mikä on crowfunding ja miten se toimii?

Crowfunding on netin mahdollistamia uusimpia tapoja saada rahoitusta mitä ihmeellisempiin asioihin. Muista rahoituskeinoista poiketen crowfundinging voi saada kuka vain, eikä sitä tarvitse edes maksaa tajaisin. Internet on ihmeellinen asia, se on mahdollistanut monia uusia asioita, pelkästään rahan lainaamisen puolella se on tuonut lukemattomia uusia mahdollisuuksia, kuten lainat ja pikavipit heti tilille. Prosessien muuttuessa yhä helpommiksi ja nopeammiksi, myös yhteydenpito ja kontaktit ihmisten välillä ympäri maailman ovat muuttuneet entistä mutkattomammiksi.

Joskus kuitenkaan perinteiset lainan ja rahanlainaus keinot eivät ole riittäviä, tai täytä niitä kriteereitä mitä hakijalla on. Crowfunding on tapa joka yhdistää ihmiset toisiinsa, mahdollistaen yksittäisten kohteiden rahoituksen ilman rajoituksia mihinkään suuntaan missään asiassa. Tässä rahaa ei välttämättä varsinaisesti lainata, vaan se saadaan yleensä ilman vaatimuksia maksaa rahat takaisin. Rahat siis ovat omassa käytössä heti, eikä niihin liity välttämättä minkäänlaisia kuluja.

Kun rahaa halutaan saada tätä keinoa käyttäen, tulee keskittyä luomaan koskettava, tai muihin ihmisiin vetoava ilmoitus, jossa selviää mihin rahaa halutaan.
Kun luodaan tarpeeksi vetoava ilmoitus, voidaan kerätä rahaa tai rahoittaa melkein mitä tahansa kohdetta, keräämällä rahaa useammalta ihmiseltä. Tämä on valloittanut lähes joka kolkan maailmassa, tullen yhdeksi suosituimmista tavoista saada rahaa mihin tahansa asiaan, sen sijaan että sitä varten otettaisiin lainaa heti erilaisilta yrityksiltä tai muuten lainattaisiin rahaa vaikka kavereilta. Vaikka samalla tavalla on kerätty rahaa aikaisemminkin, lähinnä tapahtumien ja erilaisten aktiviteettien yhteydessä, Crowdfunding on kuitenkin siirtynyt täysin nettiin, jolloin rajoitukset lahjoittajien sijainnin tai vapaa – ajan suhteen poistetaan.

Crowdfundingiin liittyy kolme erilaista tekijää:

1. Taho joka haluaa kerätä rahaa

Tämä voi olla esimerkiksi yksilö, ryhmä ihmisiä, organisaatio, yritys, tai mikä tahansa taho. Tämä taho esittää sen kohteen, mitä varten haluaa rahaa kerätä ja yrittää tehdä mahdollisimman tehokkaan ilmoituksen, joka vetoaa kaavan seuraavaan tekijään, eli ihmisiin tai ryhmiin.

2. Tahot jotka tukevat tavoitetta

Nämä voivat myöskin olla yksilöitä, ryhmiä, organisaatioita, yrityksiä, tai mitä tahansa tahoja, jotka kokevat että rahaa keräävän tahon tarve on lahjoittamisen arvoinen ja tätä halutaan tukea. Tukeminen tapahtuu kaavion kolmannen tekijän avulla, eli alustan avulla.

3. Alusta

Alusta on se paikka, joka mahdollistaa rahan keräämisen netissä. Nämä ilmaiset tai maksulliset sivustot mahdollistavat rahan kerääjien luoda omia pyyntöjään, joita kaikki pääsevät vapaasti näkemään. Alusta myös mahdollistaa lahjoittamisen suoraan sivuston kautta, eli muutamaa nappia painamalla lahaa rahjoittavat siirtävät varojaan sitä tarvitsevan tilille.

Tätä käytetään yleisimmin esimerkiksi organisaatioiden ja hyväntekeväisyys järjestöjen toimesta, mutta myös yksittäiset henkilöt, kuten taiteilijat ja erilaiset projektit, tai henkilökohtaiset kohteet, kuten lääkärikulut jotka täytyy kattaa, tai matkakassa joka täytyy kasvattaa, ovat yleisiä syitä tehdä crowdfunding profiili.

*REKLAAMI

Tärkein asia on siis löytää ne ihmiset, jotka kokevat kohteen olevan tarpeeksi arvokas tai omia arvoja sisältävä, että sitä varten halutaan luopua omasta rahasta. Jos halutaan uusi nojatuoli olohuoneeseen, voi olla hiukan hankalaa kerätä sitä varten lahjoittajia, mutta näitäkin löytyy jos syy nojatuolin hankkimiselle on perusteltu tarpeeksi hyvin tai mukaansatempaavalla tavalla. Varsinkin jos summa ei ole liian suuri, löydetään usein jokunen ihminen lahjoittamaan hyvällä mielellä omaan kohteeseen. Toisaalta esimerkiksi nälkää näkeville koiranpennuille löytyy aina omat tukijansa ja kun ihmiset ympäri maailman voivat yhdistyä yhteisen aatteen edessä, voidaan poistaa monia ongelmia ja auttaa yhä laajemmin sekä yksilöitä, että yhteiskuntia.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI