Blogimerkintöjä

Mikä on remonttilaina?

Remonttilainan turvin voidaan kunnostaa omaa asuntoa. Yleensä remonttilaina on ihan oma lainatyyppiinsä, mutta remonttiin voi hakea lainaa myös aivan tavallisena kulutusluottona. Lainaa voi saada niin vakuudella kuin ilman. Kaikista edullisin remonttilaina on asuntolainaan sidottu laina, mutta remonttilainaa ei aina kuitenkaan tarvitse ottaa asuntolainan yhteyteen. On myös muita keinoja saada itselleen edullinen laina. Kannattaa huomata, että remonttilainan osalta asuntolainan yhteydessä saattaa saada myös erilaisia verovähennyksiä, joten lainasta saattaa olla hakijalle myös etuja.

Miten ottaa remonttilainaa?

Asunnon oston yhteydessä remonttilaina kannattaa ehdottomasti ottaa asuntolainan yhteyteen. Remonttilaina asuntolainan yhteydessä on usein varsin toimiva ratkaisu. Varsinkin, jos kyseessä on perustavanlaatuinen remontti, kannattaa se rahoittaa asuntolainan yhteydessä. Mikäli remontti tehdään jo olemassa olevaan asuntoon, voidaan hakea uutta asuntolainaa tai, kuten mainittu, asunnon oston yhteydessä remontti sisällytetään yksinkertaisesti asuntolainaan. Asuntolainaan remonttilainaa otetaan varsin usein ja monenlaisissa tilanteissa. Remonttilainan korko on tällöin varsin kohtuullinen, eivätkä kustannukset nouse pilviin.

Asuntolainaan sidottu remonttilaina on halvempi ratkaisu verrattuna perinteiseen kulutusluottoon. Asuntolaina on lähes poikkeuksetta halvempaa lainaa kuin kulutusluotto. Varsinkin isoissa lainoissa voidaan koroissa tehdä suuriakin säästöjä. Tapauksissa, jossa remonttilainaa käytetään nimenomaan asunnon peruskorjaukseen, pääsee lainanottaja hyötymään korkovähennyksistä. Tämä pitää paikkansa silloin, kun remonttilaina nostetaan asuntolainana, eikä kulutusluottona.

Moni ottaa kuitenkin myös kulutusluottoa rahoittaakseen vaikkapa keittiöremontin. Pienemmissä lainoissa kulutusluotto toimii hyvin remontin rahoittajana, eikä asuntolainaa saa automaattisesti lisää remontin rahoittamiseen.

Miten rahoittaa remontti?

Samalla, kun suunnittelet remontin toteuttamista, joudutaan usein miettimään, miten remontti aiotaan rahoittaa. Yleensä lainaa haetaan rahoitusyhtiöstä tai perinteisestä pankista. Kuten mainittu remontti voidaan rahoittaa niin vakuudellisella kuin vakuudettomalla kulutusluotolla tai asuntolainalla. Koska remontille löytyy monenlaisia lainavaihtoehtoja, kannattaa rauhassa vertailla eri ratkaisuja. Lainat kannattaa aina kilpailuttaa ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Mihin remonttilaina käytetään?

Monesti ollaan tilanteessa, jossa joko omaa asuntoa tai esimerkiksi mökkiä on pakko remontoida. Kyseessä voi olla joko pienempi tai isompi remontti. Kyseessä voi olla niin keittiö- kuin saunaremontti tai vaikkapa katon uusiminen. Remontin suunnittelun ohessa on hyvä päästä selville remontin kustannuksista. Liian alas ei kannata arvioita tehdä, koska usein remonttiin liittyy myös yllätyksiä. Materiaalien lisäksi maksetaan myös työstä ja joskus aikataulut saattavat heittää. Remontin kustannukset saattavat joskus nousta huomattavasti, jos suunnittelua ei olla tehty huolellisesti. Joskus on hyvä luottaa ihan oikeaan asiantuntijaan, jotta remontin kuluista saadaan mahdollisimman realistinen kuva.

Remonttilainaa voidaan siis käyttää monipuolisesti niin kotona kuin mökillä. Kyseessä voi olla niin perustavanlaatuinen remontti tai vain pintaremontti. Niin kotona kuin mökiltäkin löytyy usein kunnostettavaa ja hyvä remontti nostaa kiinteistön arvoa lähes poikkeuksetta. Siksi remontti on usein sijoitus myös omaan omaisuuteen.

Läheskään aina omat säästöt eivät riitä kokonaan remontin kattamiseen. Varsinkin kalliin remontin kohdalla remontti rahoitetaan vähintään osittain lainarahalla. Jos rahaa ei omasta takaa löydy tarpeeksi, on aika turvautua lainarahaan.

Erilaisia lainaratkaisuja

Remontille on siis olemassa useita erilaisia lainaratkaisuja. Kannattaa tutustua niihin tarkkaan. Vertailemalla on mahdollista löytää halvin remonttilaina.

Vakuudeton kulutusluotto on suosittu lainamuoto, ja sillä voidaan rahoittaa niin pienempiä kuin suurempiakin haaveita. Se sopii hyvin myös remontin rahoittamiseen. Pieneen remonttiin voi helposti hakea kulutusluottoa, johon ei tarvita takaajia tai vakuuksia. Lainaa voi Suomessa saada kulutusluoton muodossa jopa 50 000 euroon saakka ilman vakuuksia. Siten kulutusluottoa voi käyttää jopa isomman remontin rahoittamiseen. Kannattaa muistaa, että myös kulutusluottoja on syytä verrata. Suomessa on nykyään kattavat lainamarkkinat, joten valinnanvaraa on kuluttajalle runsaasti. Kulutusluotto on todella monipuolinen lainamuoto, sillä periaatteessa sitä voidaan käyttää mihin tahansa. Siksi se toimii erinomaisen hyvin myös remonttien kohdalla.

Vakuudellinen kulutusluotto soveltuu myös niin pienempiin kuin isoimpiin remontteihin. Vakuudellisessa kulutusluotossa korko saattaa olla vähän pienempi kuin muissa kulutusluotoissa. Lainanhakijalla tulee kuitenkin olla jonkinlainen vakuus lainan saamiseksi. Vakuutena voidaan käyttää esimerkiksi omaa asuntoa tai autoa. Monesti perinteisen pankin myöntävät nimenomaan vakuudellisia luottoja. Remonttilainan osalta usein asunto toimii luonnollisena vakuutena, mikäli lainaa ei voida ottaa asuntolainan yhteyteen.

Asuntolainaa voidaan käyttää remontin rahoittamiseen silloin, kun remontti osuu samaan aikaan asuntolainan hakemisen kanssa. Tällöin asuntolainaa voidaan hakea sen verran, että se riittää kattamaan myös remontista aiheutuvat kustannukset. Asuntolainaa voidaan hakea lisää remonttiin myöhemmin vain siinä tapauksessa, että remontti kohdistuu talon perusrakenteisiin. Asuntolainassa on tosiaan se hyvä puoli, että niissä on matalammat korot kuin kulutusluotoissa. Tosin myös laina-ajat ovat pitkiä, joten se tavallaan nostaa remontin hintaa. Asuntolainan kohdalla kuitenkin myös remonttilaina verovähennys tulee mahdolliseksi, joten siitä on myös monia hyötyjä. Joissakin tapauksissa saattaa olla mahdollista ottaa myös taloyhtiön remonttilainaa. Tähänkin vaihtoehtoon kannattaa tutustua verkossa paremmin ja etsiä itselleen paras remonttilaina laskuri, jotta omia vaihtoehtoja voidaan vertailla mahdollisimman monipuolisesti.

*REKLAAMI

Jos ole tilanteessa, jossa luottotietosi ovat menneet, mutta silti remontin tarpeessa. Suomessa on olemassa lainantarjoajia, jotka joissakin tapauksissa myöntävät lainaa myös niille, joilla on maksuhäiriömerkintä. Parhaassa tapauksessa sinua onnistaa. Esimerkiksi Svea kertoo lainansaannin olevan mahdollista myös makuhäiriömerkinnän omaaville: täältä löydät pikavippi luottotiedottomalle.

Remonttilainoja myöntävät siis niin perinteiset pankit kuin eri rahoitusyhtiöt. Lainaa voi hakea helposti netissä ja pääset yleensä nopeasti täyttämään yksinkertaisen verkkohakemuksen. Ennen tätä kaikki vaihtoehdot kannattaa kuitenkin vertailla ja kilpailuttaa. Kannattaa kysyä lainaa esimerkiksi omasta pankista ja katsoa myös, millaisia vaihtoehtoja eri rahoitusyhtiöt tarjoavat asiakkailleen. Lainoissa voi todella olla satojen jopa tuhansien eroja, joten vertailu todella kannattaa. Jos vertailet lainasi laadukkaassa palvelussa, säästät parhaassa tapauksessa aikaa ja rahaa.

Yhteenveto

Lopulliseen päätökseen remonttilainan hakemisesta vaikuttaa moni seikka. Aluksi tulee miettiä, minkälainen remontti on kyseessä. Kulutusluotoilla voi periaatteessa rahoittaa minkälaisen remontin tahansa mutta kustannuksia kannattaa kuitenkin vertailla. Alussa on hyvä olla tietoinen remontin kustannuksista ja sitten vasta alkaa kartoittamaan, miten oma remontti voidaan rahoittaa kaikista edullisimmin.

Oli kyseessä sitten pintaremontti tai perustavanlaatuinen uudistus, voidaan omalle remontille löytää hyviä vaihtoehtoja. Lainaa voi hakea niin rahoitusyhtiöltä kuin perinteisiltä pankeilta. Monet kokevat helpoimmaksi hakea vakuudetonta remonttilainaa rahoitusyhtiöltä. Monet rahoitusyhtiöt antavat loistavaa palvelua asiakkailleen ja antavat myös joustavia maksuaikatauluja. Joten rahoitusyhtiöt voivat olla loistava vaihtoehto perinteisten pankkien ohella. Suomen lainamarkkinoille on viimevuosien aikana tullut lukuisia uusia toimijoita, jotka tarjoilevat asiakkailleen laadukkaita lainapalveluita, joten siksi ei kannata tyytyä ensimmäiseen vastaantulevaan tarjoukseen. Vaikka oma pankki onkin yleensä se tutuksi ja turvalliseksi koettu vaihtoehto, kannattaa myös katsastaa, millaisia vaihtoehtoja eri rahoitusvaihtoehtoja toiset lainanantajat voisivat tarjota.

Parashinta remonttilaina löytyy aina vertailemalla. Sinä teet aina lopullisen ratkaisun ja sitä ennen on syytä tehdä kattava vertailu.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI