Blogimerkintöjä

Miksi lainoja on tärkeää vertailla?

Yhä useampi suomalainen turvautuu lainarahaan jossakin vaiheessa elämää. Huolellisesta suunnittelusta huolimatta rahan tarve saattaa yllättää kenet tahansa. Yllättävissä tilanteissa pikalainan ottaminen on nopea ja helppo ratkaisu oman talouden tasapainottamiseksi. Lainaa ei kuitenkaan kannata ottaa suin päin. Ennen lainan ottamista kannattaa aina tehdä kattava lainavertailu netissä. Vertaa lainoja laadukkaassa verkkopalvelussa ja näin voit taata itsellesi markkinoiden parhaan lainan. Mikäli et vertaile lainoja, voit maksaa jopa satoja, ellei tuhansia euroja ylimääräisinä kustannuksina. Lainojen kustannuksissa voi siis olla jopa huomattavia eroja, joten luotto vertailu on olennainen osa lainanhakuprosessia. Verkossa on nykyään saatavilla kattavia lainavertailupalveluja, joissa lainojen vertailu tehdään puolestasi. Sinun ei siis tarvitse yksin alkaa käymään läpi kaikkia Suomen lainapalveluita, vaan hyvän vertailusivuston tai lainalaskurin avulla näet kaikki Suomen parhaat lainat ajankohtaisesti yhden ja saman sivuston kautta.

Kulutusluottoja saa nykyään vaivattomasti ilman takaajaa tai vakuuksia. Kuluttajille suunnatut lainat ovat nopeasti yleistyneet Suomessa, ja suomalaiset käyttävät kulutusluottoja monenlaisten kulujen kattamiseen. Vaikka saisit lainan kuinka helposti, muista aina katsastaa myös muita markkinoilla olevien lainanantajien tarjouksia. Vertaa lainatarjouksia aina, äläkä tyydy ensimmäiseen vastaan tulevaan tarjoukseen!

Mikä lainavertailu?

Moni saattaa miettiä, mitä lainavertailu oikein tarkoittaa. Lainavertailu on yksinkertaisuudessaan kulutusluottojen kilpailuttamista parhaan lainan löytämiseksi. Ensin kannattaa kuitenkin miettiä, millaista lainaa olet hakemassa. Ensinnäkin voit arvioida omaa lainatarvettasi: onko lainantarpeesi tilapäinen vai kenties tarvitset rahaa pidemmällä aikavälillä? Toisekseen sinun tulee pystyä arvioimaan, kuinka paljon lainaa oikeastaan tarvitset. Lainaa ei kannata ottaa oman tarpeen yli, vaikka saisitkin lainatarjouksen korkeammalle summalle. Lainan ottamisessa kannattaa siis pitää maltti mukana, sillä laina täytyy joka tapauksessa maksaa takaisin. Et siis missään nimessä halua ajaa omaa talouttasi liian tiukalle ottamalla ylisuuren lainan. Tässä on apuna myös varsinaiset lainantarjoajat, koska Suomessa lainayhtiöt ovat myös vastuullisia toimijoita. Lainaa myönnetään aina yksittäisen asiakkaan maksukyvyn mukaan, henkilökohtaisen luottoarvion perusteella.

Kannattaa siis huomata, että lainatarjous perustuu aina lopulta henkilökohtaiseen luottoluokitukseen, joten periaatteessa lainavertailu on suuntaa antava. Lopullisen lainatarjouksen saat lainahakuprosessin yhteydessä, jossa näet lainan lopullisen hinnan, kaikkine kustannuksineen.

*REKLAAMI

Ei silti ole mitään syytä, miksi et voisi hyödyntää lainavertailu antamaan suuntaa palveluiden välisissä kuluissa ja koroissa. Kuten sanottu, lainapalveluissa on usein jopa huomattavia eroja niin lainojen korojen kuin muiden lainanhoitokustannusten osalta.

Mitä lainassa vertaillaan?

Olit sitten hakemassa minkälaista lainaa tahansa, on olemassa oleellisia seikkoja, joihin kannattaa kiinnittää huomiota lainoja vertailtaessa. Lainan korkojen lisäksi on myös muita oleellisia asioita, jotka vaikuttavat lainan lopulliseen hintaan.

Kun vertailet lainoja, kiinnitä huomiosi näihin:

  • Lainan korko: lainojen koroissa saattaa olla suuriakin eroja. Suomessa ollaan nähty jopa kohtuuttoman suuria korkoja kulutusluottojen osalta, mutta nykyään on mahdollista saada myös täysin kohtuuhintaista lainaa. Suomessa lainojen korkoja ollaan myös lailla säädetty, ja nykyisin pienillä lainoilla on olemassa niin sanottu korkokatto. Ihan minkä suuruista korkoa ei siis voi pyytää, vaan lainojen korkojen tulee olla tiettyjen raamien sisällä esimerkiksi pienlainojen osalta. Myös lainatarjouksia on jatkuvasti liikkeellä, joissa ensilainan ottaja saattaa saada ensimmäisen lainansa jopa ilman korkoja ja kuluja esimerkiksi ensimmäisen kuukauden ajaksi. Kun vertaat lainoja, kiinnitä siis huomiota lainan korkotasoon, jonka jälkeen voit lähteä vertaamaan lainan muita kustannuksia.
  • Lainan todellinen vuosikorko: lainoja verratessa on olennaista kiinnittää huomiota myös lainan todelliseen vuosikorkoon. Lainan kustannusten yhteydessä, niin lainantajien sivuilla kuin lainavertailussa, ilmoitetaan aina lainan todellinen vuosikorko. Lainan todelliseen vuosikorkoon sisältyy kaikki lainan kulut ja maksut, ja se kertoo lainan todelliset kustannukset paljon tehokkaammin kuin lainan pelkkä korkoprosentti.
  • Laina-aika: kannattaa huomata, että myös laina-aika vaikuttaa oleellisesti siihen, millaiset lainan lopulliset kustannukset tulevat olemaan. Pienenemmissä lainoissa myös takaisinmaksuajat ovat lyhyemmät, eikä lainan takaisinmaksua kannata venyttää loputtomiin, sillä silloin myös kustannukset nousevat. Isoimmissa kulutusluotoissa lainan korot ovat maltillisemmat kuin esimerkiksi pikavipeissä mutta myös takaisinmaksuaika on pidempi. Takaisinmaksuaikataulu kannattaa siis luoda siten, että kuukausittaiset lyhennyserät pysyvät kohtuullisina, kuitenkin niin, ettei laina-aika venyt kohtuuttoman pitkäksi. Näin voit varmistaa itsellesi lainan, jonka kulut pysyvät inhimillisellä tasolla.

Entäpä lainan muut kustannukset sitten? Kuten mainittu, lainaan liittyy usein myös muita kustannuksia varsinaisen korkoprosentin lisäksi. Nämä kustannukset otetaan huomioon lainan todellisessa vuosikorossa, mutta niiden eroja kannattaa tarkastella myös erikseen. On olemassa myös lainapalveluita, joissa näitä ylimääräisiä kustannuksia ei juurikaan ole, vaan maksat oikeasti vain lainan korot. Useimmat palvelut kuitenkin sisältävät ainakin joitakin lainanhoito- ja nostokustannuksia, joten kannattaa olla tarkkana. Nämä kulut tulee ottaa huomioon, koska ne nostavat niin lainan kokonaishintaa kuin kuukausittaisten lyhennyserien summaa.

Millainen on hyvä lainavertailu?

Hyvä lainavertailu kertoo sinulle selkeällä tavalla lainojen olennaiset erot niin niiden kustannusten, takaisinmaksuajan kuin lainan vaatimusten suhteen. Hyvä lainavertailu kysyy sinulta muutaman oleellisen tekijän, kuten ikäsi ja työsuhteesi laadun, jotka vaikuttavat siihen, minkä ja millaisen lainan voit saada. Siten näet suoraan juuri ne lainat, jotka sinulla on mahdollista saada. Hyvä lainavertailu arvioi lainan kaikkia etuja ja haittoja, jotta sinä voit arvioida lainan sopivuutta juuri sinulle.

Lainojen vertailu kannattaa tehdä alusta loppuun saakka oikein, koska vertailun avulla säästetään ihan oikeaa rahaa. Verkossa tehtävän vertailun käyttäminen säästää myös omaa aikaasi ja vaivaa, koska palvelu tekee kattavan vertailun puolestasi.

Yhteenveto

Kulutusluoto ovat nopeasti arkipäiväistyneet Suomessa. Erilaiset lainanantajat sekä rahoitusalantoimijat ovat tuoneet helpon rahan lähes kaikkien ulottuville. Ennen kuin lähdet hakemaan lainaa, kannattaa miettiä tarkkaan, mitkä ovat sinun yksilölliset tarpeesi lainan suhteen. Lainaa haetaan usein jopa monien tuhansien eurojen edestä. Niin pienet kuin vähän suuremmatkin lainat kannattaa kuitenkin aina kilpailuttaa laadukkaan vertailupalvelun tai lainalaskurin avulla. Laina korkovertailu on siis olennainen osa lainanhakuprosessia, joten älä missään nimessä unohda verrata lainojen korkoja. Nykyään pikavippi heti 24h milloin tahansa ja missä tahansa on aivan arkipäivänen juttu. Silti myös kaikki pikavipit kannattaa kilpailuttaa.

Millainen on sitten hyvä luottovertailu? Kuten edellä on todettu, hyvä luottovertailu ottaa monipuolisesti huomioon lainan kaikki kustannukset sekä hyvät ja huonot puolet. Laina vertailu palveluineen, jossa ollaan otettu huomioon vain nimelliskorko, eikä esimerkiksi todellista vuosikorkoa, kannattaa saman tien jättää omaan arvoonsa. Kannattaa myös tarkastaa, että vertailussa on mukana mahdollisimman moni lainantarjoaja. Muuten vertailu jää väistämättä liian suppeaksi. Monipuolisuutta tulee siis löytyä niin lainan kustannusten kuin palveluntarjoajien suhteen. Oleellista kuitenkin on, että muistat aina vertailuttaa lainasi!

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI