Blogimerkintöjä

Mitä on passiivinen tulo ja kuinka voit saada sitä?

Hyvin monilla taloudellinen maalitaulu on päästä tilanteeseen, jossa laskuista ei tarvitse huolehtia eikä stressata. Osa haluaa ehkä jopa tilanteeseen, jossa ei tarvitsisi käydä töissä lainkaan, vaan voisi vain harrastaa ja viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Niin mahdottomalta kuin se kuulostaakin, se ei ole lainkaan mahdotonta.

Voisi helposti kuvitella, että tällaiseen lopputulokseen pääsemiseksi sinun tulisi olla miljonääri. Mutta sinun ei tarvitse olla rikas voidaksesi olla käymättä töissä. Tarvitset vain hyvin vedenpitävän suunnitelman. Ensimmäinen askel on varmistaa, ettei sinulla ole velkaa, tai ei ainakaan paljon. Jos budjetti kääntyy alaviistoon, kannattaa heittää uudet edulliset pikalainat kokonaan pois mielestä ja keskittyä vain tienaamaan lisää rahaa.

Passiivisen tulon havittelu on hyvin yleistä nykyään. Lisäksi sen saaminen on paljon helpompaa kuin ennen aikaan. Passiivinen tulo on toisin sanoen tuloa, jota saat tasaisin väliajoin käymättä töissä. Tässä artikkelissa kerromme siitä, mitä passiivinen tulo on ja millaisia erilaisia vaihtoehtoja passiivisen tulon saamiseen on.

Mitä on passiivinen tulo?

Passiivinen tulo on tuloa, jota saat käymättä aktiivisesti töissä. Eli tavallinen maanantaista perjantaihin kello 09:00-17:00 tapahtuva työ ei ole passiivista tuloa. Passiivisen tulon avulla on mahdollisuus saavuttaa taloudellinen riippumattomuus, mikä onkin meidän monen tavoitteena.

Passiivisen tulon saaminen mahdollistaa sen, että voit matkustella, harrastaa ja viettää aikaa perheen kanssa miettimättä talouttasi sen kummemmin. Sinua ei stressaa ja laskut ovat maksettuina. Mutta miten sitä passiivista tuloa sitten oikein saa?

Sijoita

Sijoittaminen on vieras sana monille. Yksinkertaisuudessaan se on sitä, että laitat omat rahasi tekemään töitä sinulle. Voit esimerkiksi sijoittaa osakkeisiin. Osakkeiden arvon noustessa myyt osakkeet pois korkeammalla hinnalla kuin millä ostit ne. Ja saamasi voitto on tuloa.

Tätä voi olla hankala sisäistää, jos sijoituksiin ei ole koskaan perehtynyt. Lisäksi sijoituksissa on aina se riski, että menetät rahaa. Jos sijoittaminen kuitenkin kiinnostaa sinua tapana saada lisää passiivista tuloa, kannattaa käydä oman pankin juttusilla. Pankin sijoitusneuvojat osaavat antaa sinulle vinkkejä siihen, mihin kannattaa sijoittaa ja millä aikataululla.

Kirjoita kirja

Jos sinulla on sana hallussa, voit kirjoittaa esimerkiksi ekirjan. Ekirjan kijoittamisessa sinun ei tarvitse printata mitään eikä lähettää sitä fyysisesti kustantajalle. Kun kirja on kirjoitettu, voit lähettää sen kustantajalle luettavaksi digitaalisesti. Hyvä puoli tässä ideassa on kuitenkin se, ettei sinun tarvitse hankkia itsellesi kustantajaa: ekirjan voit julkaista itse ilmaiseksi esimerkiksi Amazonissa.

Kun ekirja on kerran kirjoitettu, sen myynnit ovat sinulle passiivista tuloa. Saat tuloa kirjasi myynnistä jatkuvasti (oikein markkinoituna) ja jos kirjasi menestyy oikein hyvin, voit kirjoittaa vaikka toisen kirjan heti perään! Näin saat passiivista tuloa melkoisen jatkuvalla syötöllä. Muista, että passiivinen tulo ei tarkoita sitä, ettei sinun pitäisi tehdä yhtään mitään – se vain tarkoittaa, että 40 työtunnin sijasta teetkin ehkä 2-4 tuntia töitä viikossa.

Aloita blogi tai verkkosivu

Blogin ja verkkosivun kautta voit parhaassa tapauksessa saada jopa tuhansia euroja kuukaudessa. Blogin aloittaminen ja sisällön luominen ovat koko prosessin suurin alue. Nettisivun rakentamiseen ja sisällön luomiseen voi mennä jonkin verran aikaa. Mutta kun blogi saa itselleen siivet, voit heittää ehkä jopa päivätyösi menemään ja olla kokopäiväinen bloggaaja!

Blogit tuottavat rahaa muutamalla eri tavalla: AdSense -markkinoinnilla, affiliate-markkinoinnilla, oman tuotteen myynnillä ja sponsoreilla. Mitä enemmän liikennettä nettisivullasi on, sen enemmän rahaa voit mahdollisesti blogistasi saada.

AdSense on hieman jo menneen talven lumia, ja monet bloggaajat kertovatkin saavansa vain muutamia satasia kuukaudessa parhaimmillaan. Affiliate-markkinointi on nousussa sen sijaan. Affiliate-markkinoinnissa teet yhteistyötä jonkun verkkokaupan kanssa niin, että kun omasta blogistasi siirtyy kävijä yhteistyökumppanisi sivulle ja hän tekee ostoksen, saat ostoksesta provision. Tämä voi olla jopa satoja euroja per ostos.

Jos sinulla on oma tuote, esimerkiksi ekirja, voit markkinoida sitä omalla nettisivullasi. Monet bloggaajat sanovatkin saavansa suurimman osan tuloistaan juuri omien tuotteidensa myynnillä. Monet myyvät kirjoja, vaatteita ja kauneudehoitotuotteita. Valitse vain tuote, joka sopii omaan nicheesi. Muista, ettei tuotteen tarvitse olla sinun itse keksimäsi – se voi olla esimerkiksi toisen yrityksen jälleenmyyntituote.

Sponsorointi saattaa tuoda sinulle muutamia kymppejä tai satasia kuussa. Sponsorit yleensä haluavat logonsa sivullesi, sekä he haluavat sinun kirjoittavan arvostelun tai artikkelin heidän tuotteistaan. Usein sponsorit jakavat mielellään ilmaistuotteita arvostelua vastaan.

Blogin perustaminen voi siis olla hyvin tuottoisaa passiivisen tulon kannalta.

*REKLAAMI

Sijoitusasunnot

Jos sinulla on varaa ostaa itsellesi asunto tai talo, voit laittaa talon vuokralle. Näin saat vuokralaiseltasi vuokrarahat joka kuukausi. Parhaassa tapauksessa omistaisit monia asuintaloja tai asuntoja, ja voit saada melkoisen hulppeat tulot tällaisesta.

Jos sinulla ei kuitenkaan ole varaa ostaa omaa tai toista taloa, voit aina tarttua huoneen vuokraamiseen. Monet etsivät kämppiksiä, ja etenkin uudelle paikkakunnalle muuttaneet opiskelijat saattaisivat mielellään vuokrata huoneen itselleen. Näin voit saada ainakin satasen tai kaksi ylimääräistä kuukaudessa. Ja sillähän maksaa jo kuukauden ruokalaskun!

Verkostomarkkinointi

Verkostomarkkinointia ei tulisi sekoittaa pyramidihuijaukseen. Pyramidihuijauksessa maksat rahaa värvääjällesi, mutta et saa vastineeksi tuotetta. Verkostomarkkinoinnissa markkinoidaan tuotetta ihmisille, ja saat rahasi tuotteen myynneistä.

Hyviä ja tuttuja verkostomarkkinoinnin kumppaneita ovat esimerkiksi Avon ja Herbalife. Saatat joutua hieman ensi alkuun tekemään esittelyjä ja myyntiä ihan itse kotonasi tai kaverin luona, mutta saatuasi tiimiisi mukaan enemmän ihmisiä, voit jopa rentoutua ja antaa muiden tehdä työn puolestasi. Verkostomarkkinoinnissa kannattaa lähteä mukaan sellaisen yrityksen kanssa, jonka tuotteista itse pitää ja jota markkinoisit kavereillesi mielelläsi.

Tämä voi olla myös hyvä askel ottaa ennen kuin avaat itsellesi oman verkkokaupan. Myös täyden verkkokaupan avaaminen voi olla suhteellisen hyvää passiivista tuloa oikein tehtynä.

Yhteenveto

Passiivinen tulo voi olla avain taloudelliseen riippumattomuuteen. Jos haluat päästä sellaiseen taloudelliseen tilanteeseen, ettei sinun tarvitse käydä säännöllisesti töissä, kannattaa harkita passiivisen tulon erilaisia lähteitä. Passiivisen tulon saaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että saat kukkaroosi rahaa jopa nukkuessasi.

Tietysti ennen kuin raha voi virrata tililllesi, sinun tulee aloittaa jostain. Jonkinlainen bisnesidea täytyy rakentaa kuntoon, ennen kuin voit saada itsellesi rajattomia määriä passiivista tuloa. Hyviä passiivisen tulon ideoita ovat esimerkiksi kirjan kirjoittaminen, bloggaaminen, sijoitukset ja sijoitusasunnot.

Mieti tarkkaan, millainen idea sopii parhaiten sinulle ja mikä sinua innostaa eniten. Sinulla tulee olla aikaa ja kärsivällisyyttä rakentaa saamaasi ideaa ensialkuun, ja ylläpitää ideaa siihen saakka, kunnes se alkaa tuottaa rahaa. Sitten voitkin vain nostaa jalat pöydälle ja nauttia rahavirran äänestä. Passiivinen tulo ei tarkoita ei töitä lainkaan – se vain tarkoittaa, että 40 työtunnin sijaan teetkin töitä vain noin 2-4 tuntia viikossa. Tällaiseen monet lähtisivät oikein mielellään mukaan! Suunnittele itse ja aloita matkasi vaurauteen.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI