Blogimerkintöjä

Miten pikalainat, pienlainat ja pikavipit toimivat?

Pikalaina ja pikavippi heti tilille ratkaisut ovat yleistymässä kokoajan. Niiden suosio on kasvanut suuresti esimerkiksi hätätilanteissa, jossa on saatava lainaa heti tilille, tai arki voi mennä täysin sekaisin. Yllättäviä tilanteita voi olla esimerkiksi lemmikin sairastuminen, auton hajoaminen, palkan myöhästyminen, tai mikä tahansa muu syy. Pikalainoilla ja pienlainoilla on tietyt edut, mutta tietenkin myös tietyt negatiiviset puolet, joita tarkastellaan paremmin.

 1. Pikalainat ovat nopea tapa saada rahaa käteisenä tai heti tilille. Jos auto hajoaa tai pönttö tarvitsee putkimiestä, tai vaikka ruoka loppuu yllättäen, pikalaina voi antaa tarvittavan summan, usein vain muutamissa tunneissa.
 2. Pikalainaa on mahdollista saada jopa ilman luottotietoja takauksella, tai sitten ilman takausta, olettaen että luottotiedot on kunnossa. Hakeminen ei ole yhtä tarkkaa kun isompien lainojen kanssa, jolloin yhä useammalla on mahdollisuus siihen.
 3. Pikalainat voivat säästää rahaa, kun maksetaan viivästyneitä maksuja ennen korkojen esiintymistä, oli kyseessä sitten luottokortti maksut tai mitkä tahansa muut laskut.
 4. Pikalaina voi myös suojella luottotietojen menettämiseltä, mikäli se pystyy kattamaan myöhästymässä olevan tai jo melkein perintään menneen laskun. Näin vältytään ongelmalliselta tilanteelta, joka voi vaikuttaa kaikkeen aina vuokra asunnon saamisesta uuden lainan ottoon.
 5. Pikalainat antavat itsenäisyyttä, varsinkin kun ollaan vielä nuoria. Hetki voi mennä taloudellisen tilanteen hallinnan opettelemiselle ja pikavipillä tämä on helpompaa. Keneltämään ei tarvitse lähteä rahaa kinuamaan.

Pikalainan tuomat vastuut:

 1. Tämän tyyppiset lainat on tarkoitettu vain lyhyelle ajalle. Jos laina aika halutaan usean kuukauden mittaiseksi, tai pidemmäksi, pikavippi ei ole välttämättä paras tapa saada apua.
 2. Pikalainoihin kuuluu omat kulut ja korot jokaiseen maksuun. Ne voivat olla jonkin verran suurempia kuin pankkien tarjoamat korot ja jos et pysty maksamaan lainaa sovitussa ajassa, kulut voivat vaikka tuplaantua.
 3. Usein tarvitaan jotain näyttöä että tuloa on, tämä voi olla sosiaalitukea, yhteiskunnan avustusta tai edes jonkinmoinen työpaikka, varsinkin jos puhutaan isommista summista. Jos mitään rahalähdettä ei ole, voi olla hankalaa saada pientäkin lainaa, puhumattakaan suuremmista summista.
 4. Tietenkin pikavipin saaminen tarkoittaa, että hakijalla on pankkitili, jolle raha siirretään. Käteisenä ei mikään yritys lainaa anna, ja usein pikavippien kohdalla kaikki tapahtuu sähköisesti, ilman että varsinaista vuorovaikutusta konkreettisesti tapahtuu lainaajan ja lainan antajan välillä.
 5. Usein pikalainat ovat suurimmillaan vain noin 1 000 €, ja pienimmillään muutamista kympeistä satasiin. Jos halutaan isompaa summaa, oli kyseessä sitten kuinka lyhyt takaisinmaksu aika tahansa, todennäköisesti tulee etsiä lainaajaa jostain muualta.
 6. Kun valitaan pikalainan tai pikavipin tarjoajaa, tulee olla tarkkana, mistä se otetaan. Netistä löytyy myös vilpillisiä yrityksiä, joilla ei ole puhtaat jauhot pussissa. Huijaaminen on entistä helpompaa, koska kaikki kommunikointi tapahtuu netissä ja tämä tuo asiaan oman haastavuutensa. Kannattaa siis tarkastaa mitkä yritys on kyseessä, mitä muut ovat palveluista sanoneet ja ennen kaikkea onko se rekisteröity lailliseksi lainan tarjoajaksi. Suomen laki on onneksi aika tarkka siinä, mitä lainan antajien tulee lainasopimuksessa ilmoittaa ja miten se tulee näyttää lainaajalle, mutta tämä ei tarkoita, etteikö vilpilliset yritykset yritä pimittää tietoa tai sekoittaa sitä hurjaan määrään pientä tekstiä.

Pikalaina ja pikavippi heti tilille voi siis olla pelastus tai se voi olla sudenkuoppa johon langetaan. Perehtyminen ja asioiden tarkastelu kriittisesti auttaa välttämään riskejä, joten tämä vaatii lainaajalta aktiivista otetta ja maalaisjärkeä, jottei rahat mene hukkaan.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI