Blogimerkintöjä

Näin säästät rahaa laskuissasi – yksinkertaisesti

Kun suunnittelet budjettiasi, muista, että menojesi tulisi olla alemmat kuin tulojesi. Kun tuloja on enemmän kuin laskuja, taloudellinen stressi helpottaa ja voit nukkua yösi paremmin. Lähestulkoon jokaisella meistä on tavoitteena taloudellinen riippumattomuus, jonka voi saavuttaa vain silloin, kun sinulla on enemmän tuloja kuin menoja.

Velka ei myöskään auta taloudellisen riippumattomuuden saavuttamisessa. Velan ottaminen voi vaikuttaa oikein toimivalta idealta silloin, kun edessä on suuri lasku, johon ei ole rahaa. Pikavippi tai netistä haettava laina on harvoin ratkaisu taloudellisiin ongelmiin, mutta jos aiot kuitenkin ottaa velkaa, vertaa pikavipit pitkällä laina-ajalla, jotta säästyt suurelta kululta ja korkeilta koroilta.

Velan ottaminen kuitenkin vie sinua vain taaksepäin taloudellisen riippumattomuuden tavoittelussa. Kannattaa siis ennemmin säästää rahaa keinolla millä hyvänsä, jos tuloja ei voi jollain tapaa lisätä.

Tässä artikkelissa esittelemme mielenkiintoisia tapoja säästää rahaa. Lue lisää, jos rahan säästäminen on tavoitteenasi.

Käytä julkista liikennettä

Jos omistat auton ja autoilet paikasta toiseen, kannattaa harkita auton myymistä ja julkisen liikenteen käyttämistä. Auto voi tietysti joissain tapauksissa olla tarpeellinen. Esimerkiksi silloin, jos asut kaukana julkisesta liikenteestä, auton pitäminen on välttämättömyys. Jos kuitenkin julkinen liikenne on saatavilla, laita autosi myyntiin ja sijoita sen sijaan kuukausilippuun bussissa tai junassa.

Auto on kallis pitää kuukausittain. Vaikka auto olisikin kokonaan maksettu, joudut silti maksamaan autosi vakuutukset kuukausittain sekä tietysti bensat, jotta pääset kulkemaan paikasta toiseen. Ja jos autoosi tulee vika, sen korjaaminen voi maksaa satasista tuhansiin.

Julkisen liikenteen käyttäminen voi siis tulla paitsi halvemmaksi, ympäristökin kiittää!

Järjestele velkasi uuteen uskoon

Jos sinulla on velkaa, voit todennäköisesti järjestellä velkasi uuteen uskoon ja säästää rahaa – tai ainakin pienentää kuukausikustannuksiasi. Soita ensin luottokorttiyhtiöösi ja kysy, onko mahdollista pienentää kuukausikulujasi. Yleensä luottokorttiyhtiöt antavat niinkin pienen kuukausimaksun, kuin 5% kokonaissaldostasi. Voit myös pyytää lyhennysvapaita kuukausia, mikä saattaa auttaa sinua pitkällä juoksulla.

Soita pankkiisi ja pienennä lainasi kuukausilyhennystä. Monet pankit ovat valmiita auttamaan sinua, jos vain kerrot heille tilanteesi ja olet rehellinen.

Laita velkasi järjestykseen. Laita kaikki velkasi jonoon pienimmästä suurimpaan tai kalleimmasta halvimpaan. Maksa jokaisesta velasta pois minimilyhennys kuukausittain sekä hieman extraa kaikista pienimpään tai kalleimpaan lainaan. Näin saat omat lainasi maksettua pikaisesti pois. Tämä taas säästää rahaa enemmän kuin uskoisitkaan.

Säästä rahaa energiasta

Jokainen meistä tarvitsee valot ja energiaa omaan kotiinsa, joten valojen sammuttaminen kokonaan ei ehkä ole oikea vaihtoehto. Voit kuitenkin pienentää sähkölaskuasi melkoisen suurella tavalla tekemällä oikeita päätöksiä.

Sammuta valot ja kaikki elektroniset laitteet silloin, kun et tarvitse niitä. Vaihda lamppusi LED -valoihin ja alenna lämpötilaa kotonasi. Näin säästät helposti rahaa joka kuukausi.

Peruuta kaikki jäsenyytesi

Onko sinulla jäsenyyksiä kuntosaleilla tai klubeilla? Peruuta jäsenyydet siksi aikaa, kunnes saat omat raha-asiasi kunnolla järjestykseen. Kuntosalijäsenyys voi maksaa aina kympeistä satasiin, joka vuositasolla nousee hyvin suureksi summaksi. Tämä ei tarkoita, että sinun tulisi kuitenkaan lopettaa kuntoilua – kuntoile salin sijaan kotona tai kavereiden kanssa ulkona!

Halpaa viihdettä

Harkitse televisiosta luopumista. Tämä voi olla turha lasku sinulle, riippuen siitä, mitä yleensä katsot televisiosta. Netflixistä ja Hulusta on tullut suosittuja vaihtoehtoja sarjojen ja elokuvien katselemiseen. Nämä molemmat maksavat vajaan 20 euroa kuussa, ja saat enemmän elokuvia ja sarjoja, jotka ovat saatavilla koko ajan.

Vähennä ulkona käymistä siihen saakka, kunnes taloutesi on paremmassa kunnossa. Sen sijaan, että kävisit ulkona joka viikonloppu, käykin ulkona vain yhtenä tai kahtena viikonloppuna kuukaudessa. Tässä säästät helposti satasia kuukaudessa.

Jää kotiin ja järjestä grilli-ilta ravintolassa käymisen sijaan. Ravintolaillat ovat hauskoja tapoja vaihtaa vapaalle ja rentoutua, mutta silloin, kun on tarkoituksena säästää rahaa, jää mieluummin kotiin ja grillaa tai tee ruokaa yhdessä ystäviesi kanssa.

Säästä rahaa ruoassa

Kokkaa omat ruokasi joka päivä aina aamupalasta illalliseen. Pakkaa oma lounaasi mukaan töihin, niin sinun ei tarvitse tuhlata rahaa lounaalla käymiseen. Vaikka 10-15 euron lounas ei vaikuta pahalta per päivä, siitä kertyy jo satasia kuukaudessa ja yli tuhat euroa vuodessa. Sen sijaan voit laittaa nämä säästetyt rahat säästötilillesi – tulevaisuuden sinäsi kiittää sinua takuulla!

*REKLAAMI

Shoppaile ruokaasi alehyllyiltä. Osta alennuksessa olevaa lihaa, joka menee vanhaksi muutaman päivän sisällä. Voit laittaa nämä lihat pakkaseen ja lihat säilyvät pitkään. Voit tehdä saman tempun leivän kanssa, sillä leivätkin säilyvät pakkasessa pitkän aikaa.

Lisäksi hyvä idea on ostaa vessa- ja talouspaperi suurissa erissä, jolloin saat ne halvemmalla.

Säästä vaatteissasi

Säästä vaateostoksissasi. Jos olet shoppailija, joka mielellään ostaa silloin tällöin uusia vaatteita ja kenkiä, jätä shoppailu pois vähäksi aikaa. Myy pois kaikki vanhat vaatteesi, joita et enää käytä – näin saat paitsi siivottua komerosi, voit saada muutamia kymppejä lisää rahaa.

Muuta halvemmalle alueelle

Jos mikään muu keino ei onnistu, harkitse muuttamista halvemmalle alueelle. Joskus ainoa keino säästää rahaa on vuokrasta säästäminen. Jos muutat alueelle, joka on hieman halvempi, voit säästää parhaimmillaan monta sataa kuukaudessa.

Omakotitalojen ja asuntojen omistajilla ei tosin ole tällaista vaihtoehtoa, mutta silloin sinun kannattaa olla yhteydessä pankkiisi ja yrittää neuvotella lainanlyhennyksesi uuteen uskoon.

Peruuta lehtitilauksesi

Lehtitilaukset voivat maksaa pahimmillaan satasia vuodessa. Jos siis et lue enää tiettyjä lehtiä, peruuta tilaukset.

Kilpailuta vakuutuksesi

Vakuutukset ovat veikeä asia. Niitä tarvitaan esimerkiksi asunnolle ja autolle. Yksi asia, jota et ehkä kuitenkaan tullut ajatelleeksi, on se, että vakuutusten hinnat nousevat hieman joka vuosi. Jos et vilkaise vakuutuksiasi, ne saattavat nousta huomaamattasi. Lisäksi, jos sinulla on ollut sama vakuutus jo kymmenen tai kaksikymmentä vuotta, voi olla aika soittaa vakuutusyhtiöön ja kilpailuttaa kaikki vakuutukset. Jos allekirjoitat uuden sopimuksen täysin samalle vakuutukselle, saatat saada paljon halveman hinnan.

Jos vakuutusyhtiö ei kuitenkaan tarjoa sinulle halvempaa hintaa, soita suosiolla toisiin vakuutusyhtiöihin ja kysy, millaista sopimusta he tarjoaisivat sinulle. Saatat yllättyä tuloksesta.

Yhteenveto

Rahan säästäminen on tärkeää, oli taloudellinen tavoitteesi sitten mikä tahansa. Jotta voit saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden, sinun tulee säästää ja säästää. Kaikista tärkeintä säästäminen on kuitenkin silloin, kun budjettisi on tiukalla. Jos budjetissasi ei ole varaa laittaa rahaa säästöön ja maksaa pois velkojasi ja laskujasi, silloin tulee kiinnittää huomiota omaan budjettiin ja laskupinoon.

Muutamilla helpoilla vinkeillä voit säästää rahaa ja saada velkojasi maksettua pois. Jokainen säästetty euro vie sinua lähemmäs omaa taloudellista tavoitettasi. Säästäminen on taikasana, joka vie budjettisi täysin uuteen uskoon. Suunnittele kunnolla budjettisi ja laskusi. Voit tarvittaessa pyytää apua omalta pankiltasi.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI