Blogimerkintöjä

Näin tienaat rahaa silloin, kun lapsesi nukkuvat!

Rahan tienaaminen on yksi tärkeimmistä asioita elämässä. Kun sinulla on tililläsi tarpeeksi rahaa laskujen maksuun, sinun koko elämäsi muuttuu hieman helpommaksi. Rahan tienaaminen on etenkin tärkeää silloin, kun sinulla on lapsia. Lapset ovat kalliita, sillä kaikki aina ruoasta kouluvarusteisiin, aina jatkuvasti ostettaviin uusiin vaatteisiin ja kenkiin maksavat maltaita.

Budjetointi ja rahan tienaaminen sekä säästäminen ovat tärkeitä astinkiviä taloudelliseen vapauteen ja riippumattomuuteen. Joskus rahantarve voi yllättää ja tällöin napataan Alfalainaa Suomesta, mutta unohdetaan, että laina tulee aina maksaa takaisin korkojen ja kulujen kera. Lainan ottamista tulisi siis välttää kynsin hampain.

Perheelliset äidit ja isät käyvät kuitenkin usein töissä päiväsaikaan ja viettävät kotona ollessaan aikaa lastensa kanssa leikkien ja touhuten. Tällaisessa perhetilanteessa voi olla hyvin vaikea edes ajatella lisärahan tienaamista, sillä eihän sinulla ole edes aikaa yrittää keksiä uusia ideoita saati toteuttaa niitä, kun lapset vievät niin paljon aikaa. Väärin! Tässä hienossa artikkelissa käymme läpi upeita neuvoja siihen, miten kaikki vanhemmat voivat tienata rahaa.

Kerran tai kaksi päivässä on olemassa maaginen aika, jolloin kaikki on mahdollista: silloin, kun lapset nukkuvat. Joko aikaisin aamulla ennen kuin lapset heräävät, heidän päiväuniensa aikaan tai illalla sen jälkeen, kun he ovat menneet nukkumaan. Tämä on aikaa vanhemmille, ja se kannattaa joskus käyttää siihen, että keksii erilaisia keinoja joko tienata tai säästää rahaa, tai vaihtoehtoisesti parantaa omaa budjettiaan. Kun lapset sitten heräävät, onkin aika lähteä liikkeelle vauhdilla.

Lue uskomattomia hienoja vinkkejä alta ja kokeile itse!

1. Täytä kyselyitä netissä

Olet ehkä kuullut kyselyiden täyttämisestä. Täytät netissä kyselyitä ja näistä vastauksista sinulle maksetaan rahaa. Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Se ei kuitenkaan ole sitä. Yritykset ovat valmiita maksamaan kuluttajien mielipiteistä, joten he kyselevät kysymyksiä kyselyissä, joista voit tienata rahaa.

Nämä kyselyt harvoin tekevät sinusta kovin rikasta, mutta ne auttavat tienaamaan muutaman kympin lisää per kuukausi. Yksi kysely saattaa maksaa sinulle 20 sentistä pariin euroon. Voit siis kaikessa hiljaisuudessa täytellä näitä mukavia kyselyitä silloin, kun lapsesi ovat nukkumassa. Hyvä puoli on se, että niitä voi täyttää myös silloin, kun katsot televisiota tai matkustat junalla töihin. Kaikki pienikin kyselyiden täyttämiseen kuluva aika tuottaa sinulel muutamia euroja lisää taskun pohjalle.

2. Myy valokuvasi netissä

Voit myydä ottamasi valokuvat netissä. Sinun ei tarvitse edes olla ammattivalokuvaaja, kunhan osaat ottaa hyvin valotettuja ja mielenkiintoisia kuvia. Voit ottaa esimerkiksi kameran matkaan puistolenkillä, koiraa ulkoiluttaessa, lapsien kanssa leikkiessä tai milloin vain. Monet yritykset ostavat kuvapankeista kuvia omia mainoksiaan varten, joten saattaa olla vaivan arvoista ladata ottamasi kuvat kuvapankkiin.

Voit ottaa näitä kuvia samalla, kun hoidat lapsiasi tai viet heitä ulos. Kun he sitten illan päätteeksi kellahtavat kumoon omaan sänkyynsä ja nukahtavat, voit ladata ottamasi kuvat kuvapankkiin ja asettaa niille myyntihinnat. Hyvä puoli tässä hommassa on se, että tienaat rahaa passiivisesti: joku saattaa ostaa sinun kuvasi esimerkiksi silloin, kun sinä itse nukut. Näin tienasit juuri muutaman kympin hyvin pienellä vaivalla. Ja voit myydä samaan kuvaan käyttöoikeudet uudestaan ja uudestaan. Voit myydä valokuvia hinnalla, jotka vaihtelevat kympeistä satasiin.

3. Tee freelancerkeikkoja

Freelancerina toimiminen on nykyään hyvin suosittua. Tässä on hyvänä puolena se, että voit esimerkiksi tehdä töitä kotoa ja oman aikataulusi mukaan. Lisäksi voit joko ottaa vastaan keikan tai kieltäytyä siitä tarpeen mukaan. Voit etsiä erilaisia tehtäviä esimerkiksi nettisivuilta, kuten UpWork ja Nerot.fi. Vaihtoehtoisesti voit lähettää hakemuksia eri firmoihin tai vaikka julkaista työnhakupäivityksen Facebookissa ja LinkedInissä.

Voit tehdä monia pieniä hommia lastesi nukkuessa. Voit esimerkiksi suunnitella logoja ja nettisivuja, oikolukea tekstejä tai vaikka tehdä kuvankäsittelyä. Et edes tarvitse yritystä tähän, vaan voit joko lähettää työnantajallesi sivutuloverokortin tai laskuttaa laskutuspalvelun, kuten Eezyn, avulla. Näin olet tunnollinen veronmaksaja ja saat silti vapauden tehdä töitä mielesi mukaan.

Voit laskuttaa tällaisista keikoista sellaista tuntitaksaa, kuin itse haluat. Voit saada mukavasti työaikaa, jos jaksat muutamana päivänä herätä ennen lapsiasi, tehdä töitä heidän ollessa päiväunilla ja tehdä töitä silloin, kun he ovat jo menneet yöunille.

4. Myy tavaroita Facebookissa

Sillä aikaa, kun lapsesi nukkuvat, voit siivota talon ylimääräisistä vanhoista vaatteista, kirjoista, leluista ja elektroniikasta. Tämän voi kaiken listata myyntiin Facebookissa tai muualla netissä helposti muutamassa minuutissa. Nämä tavarat myyvät itse itsensä esimerkiksi Facebookin kirppariryhmissä. Näin tienaat muutamista kympeistä muutamiin satasiin helposti ja suhteellisen nopeasti. Parhaimmassa tapauksessa ostaja tulee vielä noutamaan tavarasi suoraan kotiovelta, joten sinun ei tarvitse raahata lapsia automatkalle. Vaikka sekään ei ehkä ole huono idea, nimittäin sanotaan, että lapset nukahtavat helpommin autoajelulla.

5. Myy kynttilöitä

Kaikki pitävät kynttilöistä. Nykyään etenkin tuoksukynttilät ovat hyvin suosittuja. Jos haluat tehdä kynttilöitä itse, voit helposti pykätä pystyyn verkkokaupan tai myydä niitä esimerkiksi Etsyssä. Eikä haittaa, jos et osaa tehdä niitä, nimittäin voit aina alkaa jonkun kynttilämerkin jälleenmyyjäksi. Kynttilöitä ostetaan koko ajan, ja vaikka niiden kate on melko pieni, se ei haittaa, sillä myyntihomma on helppoa. Kynttilöistä ei tarvitse tietää mitään, vaan ne myyvät jo suoraan itse itsensä.

Kynttilöiden hinnat vaihtelevat muutamista euroista muutamiin kymmeniin euroihin. Myymällä muutamat kynttilät joka kuukausi, voit tienata vähintään muutaman kympin itsellesi.

6. Vahdi lapsia

Jos olet kotona päivisin lastesi kanssa, saatat voida tienata itsellesi mukavasti muutaman kympin lisää vahtimalla ystäviesi lapsia samaan aikaan. Näin lapsesi saavat leikkikavereita ja sinä tienaat rahaa kotona ollessasi ja lapsia hoitaessasi. Sinulla on ehkä ruokittavana yksi ylimääräinen suu tai vaihdettavana ylimääräinen vaippa, mutta saat ainakin rahaa taskun pohjalle samalla, kun vahdit omia lapsiasi. Ja voit tuplatienata, jos laitat lapset päiväunille samaan aikaan, kun itse täyttelet kyselyitä netissä.

7. Budjetoi

Silloin, kun lapset nukkuvat, onkin hyvää aikaa budjetointiin. Omaa budjettia pitäisi päivittää joka kuukausi, mutta harvoilla on siihen aikaa – tai niin he ainakin luulevat. Käytä hyväksesi aikaa, kun lapsesi nukkuvat. Soittele tällöin vakuutusyhtiöihin ja pyydä pienempää laskua. Soita puhelinyhtiöösi ja pyydä halvempaa palvelua. Leikkaa pois kaikki ylimääräiset kulusi. Kun lapset nukkuvat, sinulla on aikaa tehdä aikuisten juttuja – eli rahahommia.

*REKLAAMI

Yhteenveto

Vaikka sanotaankin, että sinun pitäisi nukkua silloin, kun lapsesi nukkuvat, sen ajan voit käyttää ehkä hyödyllisemminkin. Herää joinakin aamuina hieman aikaisemmin ja mene joinakin iltoina nukkumaan hieman myöhemmin. Käytä tätä aikaa rahan tienaamiseen ja budjetointiin sekä rahan säästämiseen. Voit tehdä helposti pieniä rahan tienaushommia ja leikata kuluja budjetistasi pois silloin, kun lapsesi ovat päiväunilla tai juuri ennen kouluun lähtöä. Näin saat käytettyä ajan hyvin hyödyksesi ja säästettyä rahaa hieman lisää! Kokeile itse ja saatat hämmästyä tuloksesta.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI