Blogimerkintöjä

Nettisivujen osto ja myynti – näppärä lisätienesti

Oman talouden hallitsemiseen tarvitaan yksi avain: budjetointi. Et voi odottaa hallitsevasi omaa talouttasi, jos et tiedä, kuinka paljon rahaa saat kuukausittain ja mihin se kaikki menee. Vaikka budjetin suunnittelu ja pitäminen ei ole mitään hauskinta ja jännittävintä puuhaa, voit kuitenkin sillä välttää taloudelliset yllätykset.

Taloudellisia yllätyksiä sattuu itse kullekin. Jos sinulla on säästöjä ja budjetti kunnossa, voit vain hoitaa taloudellisen yllätyksen pois alta ja jatkaa elämääsi. Mikäli sinulla ei kuitenkaan ole omia säästöjä, monet alkavat mietti, mistä saataisiin paras pikalaina nopeasti.

Lainan hakeminen voi auttaa hetkellisesti taloudelliseen tilanteeseen, mutta se ei loppupeleissä paranna tilannetta lainkaan. Laina tulee nimittäin takaisinmaksettavaksi ennemmin tai myöhemmin, ja laskusta löytyvät tietysti myös korot ja kulut. Monet eivät ymmärräkään, kuinka suuriksi korot ja kulut voivat vuositasolla oikein kasvaa. Siksi lainan ottamista kannattaa välttää kaikin keinoin.

Jos käyt päivätöissä, voi olla vaikeaa löytää tapa saada itselleen lisätienestiä. Olet ehkä jo selannut kaikki mahdolliset oppaat ja kokeillut jos jonkinlaisia temppuja. Kun kaikki tavalliset keinot on jo kokeiltu, on aika alkaa luovaksi ja kokeilla keinoja, jotka eivät ole niin tuttuja.

Tässä artikkelissa käymme läpi sen, kuinka voit saada kätevästi rahaa nettisivujen ostamisesta ja myymisestä.

Mitä nettisivujen osto ja myynti oikein tarkoittaa?

Olet varmasti kuullut ihmisistä, jotka ostavat itselleen taloja halvalla, remontoivat ne ja sitten myyvät ne kallilla? Tässä tapauksessa he sijoittavat rahaa talon ostamiseen ja käyttävät omia resurssejaan remontoidakseen talon uuteen uskoon. Kun talo on remontoitu, he laittavat sen takaisin myyntimarkkinoille ja pyytävät talosta enemmän rahaa kuin mitä he maksoivat siitä. Näin he tekevät sievoista voittoa.

Saman tempun voi myös tehdä esimerkiksi autojen kanssa. Voit ostaa vanhan ja rikkinäisen auton, korjata ja tuunata sen ja myydä sitten kalliimmalla. Ja taskuusi jää ylimääräistä rahaa. Monet ostavat netistä myös vanhoja huonekaluja, korjaavat ne ja myyvät eteenpäin kalliimmalla.

Tätä samaa ideaa voi soveltaa helposti myös nettisivujen ostamiseen ja myymiseen. Toisin sanoen, joku toinen on rakentanut nettisivun, sinä ostat sen, parannat sitä ja myyt kalliimmalla.

Mistä nettisivuja voi ostaa?

Talomarkkinoilla on helppoa suunnistaa erilaisille nettisivuille ja etsiä myytäviä taloja. Nettisivujen ostamisessa teet samanlaisen tempun. Googletat myytäviä nettisivuja ja nappaat kiinni parista ensimmäisestä osoitteesta, joka tulee vastaan. Nettisivuja myyvät sivustot tekevät juuri sitä: ne listaavat myynnissä olevat nettisivut ja niiden myyntihinnan. Nettisivujen myyminen ja ostaminen ei ole yhtä laaja markkina kuin talo- ja kiinteistömarkkinat, mutta nettisivuja myyviä sivustoja pitäisi silti olla olemassa melko paljon – ainakin, jos lähdetään kansainvälisille markkinoille.

Toinen vaihtoehto on etsiä sivuja itse netin kautta ja olla suoraan yhteydessä omistajaan. Jotkut omistajat eivät halua myydä sivustoaan, mutta toisille voi tehdä tarjouksen ja he saattavat jopa hyväksyä sen yhdeltä istumalta.

Miten nettisivut ostetaan?

Kun olet löytänyt mielestäsi mielenkiintoisen nettisivun, sinun tehtävänäsi on sitten tutkia se huolellisesti. Ethän ostaisi taloa tai autoakaan tutkimatta jokaista huonetta tai avaamatta auton konepeltiä?

Kun ostat nettisivuja, sinun on ensinnäkin otettava huomioon kävijämäärä. Nettisivun arvo nimittäin määräytyy sen kävijöiden mukaan. Jokaisella myyjällä pitäisi olla olemassa todiste siitä, kuinka monta kävijää nettisivulla oikein on. Mitä enemmän nettisivulla on kävijöitä, sen kalliimpi sivusto todennäköisesti on.

Ota ostossa myös huomioon se, minkälainen teema nettisivulla on. Jos teema on kovin erikoinen, sen myyminen tai ylläpitäminen ja yleisön kasvattaminen voi olla vaikeaa.

Ennen kuin teet tarjouksen, mieti tarkkaan, miten voit mahdollisesti parantaa nettisivua. Jos sivustolla on jo huima määrä kävijöitä, saatat maksaa kovan summan ja sivuston parantaminen ei ehkä ole kovin helppoa. Silloin et saa myymästäsi sivustosta mitään voittoa. Mutta mikäli etsit itsellesi ostettavaksi sivun, joka teema on yleinen ja jossa on parantamisen varaa, saatat saada pienillä helpoilla parannuksilla sivustolle hyvää lisäarvoa.

Muista tehdä myyjän kanssa tarkka kirjallinen sopimus nettisivun omistajan vaihdoksesta!

Miten nettisivua voi parantaa?

Kun ostat talon ja haluat remontoida sen, voit esimerkiksi vaihtaa keittiön kaapit, laatoittaa vessan lattian ja maalata olohuoneen. Nettisivuilla sen sijaan voit parantaa SEO:ta, lisätä sisältöä, parantaa kuvia, nettisivun rakennetta, ostaa sille paremman domainin tai jopa vaihtaa sivuston affiliate-linkit tai lisätä niitä.

Seuraamalla kävijämääriä voit sitten nähdä, parantuiko nettisivun arvo – eli toisin sanoen, nousiko nettisivun kävijämäärä. Tai vaihtoehtoisesti voit määrittää, kuinka paljon rahaa nettisivusto tuottaa esimerkiksi affiliate- tai sponsorilinkkien kautta. Mitä enemmän rahaa nettisivusto tuottaa omistajalleen, sen kalliimmalla nettisivuston voi myydä pois.

Miten nettisivusto myydään?

Voit myydä parantuneen nettisivuston pois helposti samalla markkinasivustolla, jolta ostit sen. Myy sivusto pois korkeammalla hinnalla kuin millä ostit sen, ja voiton osio onkin sinulle sitten selvää tuloa. Nettisivujen oston ja myynnin konsepti on siis melko yksinkertainen, mutta tarvitaan jonkin verran tuntemusta nettisivuista, että voit onnistuneesti parantaa niiden arvoa.

Nettisivustojen hinnat vaihtelevat paljon. Voit saada ostettua nettisivuja niinkin halvalla kuin vain muutamalla sadalla, mutta sivustojen hinnat voivat olla suurimmillaan jopa kymmeniä tai satoja tuhansia.

Extravinkki:

Jos olet näppärä nettisivujen luomisessa, voit aina itse luoda nettisivun aivan alusta saakka. Tämä vaatii tietysti hieman enemmän aikaa kuin jo valmiin sivuston ostaminen. Mutta hyvä puoli tässä on se, että kulut pysyvät alhaisena. Lisäksi sinulla tulee olla intoa aloittaa koko prosessi alusta saakka ja kasvattaa sivusto nollasta sataan ennen sen myymistä.

*REKLAAMI

Yhteenveto

Lisätienestien kotiin tuomisessa voi alkaa käyttää hieman omaa mielikuvitusta ja miettiä näppäriä keinoja siihen, kuinka voit tienata lisää rahaa. Lainan ottamista kannattaa aina välttää vihoviimeiselle minuutille saakka. Joten keksi siis ennemmin luovia keinoja tienata lisärahaa.

Jos olet kätevä nettisivujen kanssa ja ymmärrät, kuinka nettisivujen liikennettä voi kasvattaa, tämä vinkki voi olla sinulle oikein osuva. Talojen osto, remontointi ja myynti voi olla hyvin kallista ja aikaavievää puuhaa, mutta voit sen sijaan kokeilla nettisivujen ostoa ja myyntiä. Hyvä puoli tässä niksissä on se, että voit remontoida sivuja milloin vain: vaikka keskiyöllä tai aamulla ennen töihin lähtemistä. Et siis ole sidottuna tiettyyn aikaan tai paikkaan.

Nettisivujen ostaminen ja myyminen ei prosessina eroa talojen ostosta ja myynnistä. Idea on molemmissa sama: osta halvalla, remontoi ja myy kalliilla. Tämä voi olla oikein mukava keino tuoda kotiin hieman ylimääräistä rahaa oman päivätyön ohella. ‘

Jos sinulla ei ole varaa ostaa kokonaista, jo valmista nettisivua, voit aina luoda nettisivun tyhjästä ja alkaa keräämään sille liikennettä. Kun nettisivu saa suuren määrän kävijöitä tai tienaat sillä rahaa esimerkiksi affiliate-linkkien kautta, voit myydä sivuston ja saat siitä taskuusi voittona lähes kaiken myyntisummasta. Sinulla voi lisäksi olla useampi sivusto työn alla ja myynnissä samaan aikaan.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI