Blogimerkintöjä

Oman talouden hallinta on yhden painalluksen päässä

Henkilökohtaisen talouden hoitaminen on nykyisin helpompaa kuin koskaan. Oli kyse sitten oman budjetin luomisesta tai lainan ja luottokortin hakemisesta. Kaiken voi yleensä hoitaa kätevästi verkossa. Omaa taloutta voi suunnitella ja seurata erilaisten taloudenhallinta sovellusten avulla. Myös valinnan varaa riittää, ja niitä on verkossa tarjolla niin maksuttomina kuin maksullisina palveluina. On siis mahdollista seurata omaa talouttaan reaaliajassa missä ja milloin vain. Jos lisärahoituksen tarve tulee yllättäen, löytyy Suomesta nykyisin runsain mitoin erilaisia lainantarjoajia. Hakemuksen voi usein hoitaa verkossa tai jopa tekstiviestillä. Pienellä vaivannäöllä on siis mahdollista löytää itselle ne parhaat työkalut oman talouden parempaan hoitamiseen. Erilaisia palveluja myös kannattaa hyödyntää, sillä ne voivat tehdä raha-asioiden hoitamisesta helppoa ja vaivatonta.

Sovellus auttaa henkilökohtaisessa taloudenpidossa

Henkilökohtaisen talousarvion eli budjetin luominen on usein edellytyksenä, jos omasta taloudenpidosta halutaan tehdä järkevää. Budjetti auttaa sinua hahmottamaan mistä tulosi koostuvat ja mihin rahasi menevät. Joskus tulokset voivat olla yllättäviä. Hyvästä sovelluksesta voi olla korvaamatonta apua saamaan kokonaisvaltaisen käsityksen oman talouden tilasta. Kun olet saanut syötettyä perustietoja omista tuloista ja menoista, sekä toisaalta rahankäytöstä, näyttävät monet sovellukset diagrammeina, miten rahanmeno oikeastaan jakautuu. Jos oman talousarvion ja budjetin seurannan halutaan kantavan hedelmää pitkälle tulevaisuuteen, on tietoja tärkeää päivittää säännöllisesti. Vaikka et olisikaan kirjanpidon parasystävä, voi tietoja syöttää nopeasti vaikkapa mobiilisovellukseen. Ja mikäli haluat, että talouden seuranta pysyy reaaliaikaisena, kannattaa tiedot syöttää päivittäin tai ainakin lähelle sitä. Tällöin tehtävät eivät myöskään kasaannu. Tee siis oman taloudentilan ylläpitämisestä säännöllinen tapa, jotta voit luoda itsellesi luotettavan systeemin, ja näin voit välttyä monilta epämukavilta yllätyksiltä.

Nykyään on siis saatavilla monia hyviä sovelluksia, jotka voi ladata niin kännykkään kuin tablettiin. Esimerkiksi puhelinsovellus voi olla kätevä työkalu silloin, kun tiedot halutaan saada nopeasti talteen. Sovelluksia on tarjolla suhteellisen paljon, ja niiden käyttöominaisuuden vaihtelevat pitkälle kehittyneistä, ominaisuuksiltaan monipuolisista, sovelluksista yksinkertaisiin perustason sovelluksiin. Valikoimasta löytyy siis vaihtoehtoja niin aloittelijoille kuin vähän vaativampaa käyttöä tarvitseville.

Lainan vertailu ja lainalaskurit

Joskus rahantarve yllättää. Onneksi nykyään voi hakea lainaa helposti verkosta tuomaan taloudellista turvaa silloin, kun sitä tarvitaan. Lainaa ei välttämättä tarvitse edes hakea omasta pankista tai käydä paikan päällä neuvottelemassa lainasta, vaan lainahakemuksen voi tehdä helposti verkossa. Myöskään lainan löytämisessä ei tarvitse olla yksin. Verkossa on tarjolla useita eri palveluja, jotka vertaavat ei lainavaihtoehtoja puolestasi. Lisäksi on tarjolla lainalaskureita, jotka tekevät lainan kustannuksien laskemisen puolestasi. Näin voit varmistaa, että saat itsellesi edullisimman markkinoilla tarjolla olevan kulutusluoton.

Kun lähdet hakemaan uutta lainaa, kannattaa olla tarkkana mihin tarkoitukseen lainaa hakee, sekä millaisiin ehtoihin sitoutuu. On siis suositeltavaa ensin vertailla lainoja. Käyttämällä vertailuun tarkoitettua työkalua verkossa, voit helposti määrittää ja laskea itsellesi parhaan lainan. Määrittele siis ensin lainan käyttötarkoitus, oli kyseessä sitten lomamatka tai remontti. Myös työsuhteesi, palkkasi ja asumismuotosi voivat vaikuttaa sinulle tarjottuihin lainanehtoihin, joten myös nämä tiedot tulee olla tiedossa lainavertailua tehdessä. Tällöin näet varmasti juuri sinulle sopivat lainavaihtoehdot. Jolloin varmistat myös sen, että saat varmasti parhaan lainan. Hyvässä vertailussa näet myös tämän hetkiset lainatarjoukset sekä esimerkiksi usein uusille asiakkaille suunnatut edut ja alennukset.

*REKLAAMI

Useilla lainanantajilla on nettisivuillaan lainalaskuri, johon syöttämällä esimerkiksi tarvittavan lainasumman, saat tietää lainan loppusumman kaikkine kustannuksineen. Lainalaskurin käyttö on helppoa. Voit syöttää laskuriin lainan koron, sinulle sopivan laina-ajan, lainan määrän sekä tavan millä haluat lainan lyhentää. Laskuri tekee yksinkertaisen laskelman laina kustannuksista, jotta näet selkeästi kaikki tarvitsemasi tiedot. Lainalaskuri usein näyttää myös jokaisen lainaerän, sekä sen, kuinka paljon lainaa on jäljellä kunkin maksuerän jälkeen. Hyvä lainalaskuri myös kysyy lainan tarkoitusta, jolloin kokonaisuus on varmasti otettu huomioon. Vakuuksia ei kulutusluotoissa tarvita, vaan usein mittarina ovat esimerkiksi säännölliset tulot ja muutoin moitteettomasti hoidetut raha-asiat.

Siinä vaiheessa, kun olet jo tehnyt lainahakemuksen ja saanut hyväksytyn lainapäätöksen, voi lainan saaminen onnistua jopa niin helposti kuin tekstiviestillä. Tekemällä kattavan lainavertailun tarjolla olevista kulutusluotoista ja hakemalla juuri sinulle kaikkein parasta lainavaihtoehtoa, voit lopullisen päätöksen tehdessäsi taata sen, että halvin kulutusluotto tekstiviestillä on sinun ulottuvillasi silloin, kun sitä eniten tarvitset. Kulutusluotoissa on houkuttelevaa juuri niiden helppo saatavuus ja joustava takaisinmaksu. Ei välttämättä tarvitse lähteä omaan pankkiin hakemaan lainaa, joissa ehdot saattavat usein olla tiukemmat. Erilaiset rahoitusalan toimijat ovat tuoneet helpot lainat lähes kaikkien ulottuville.

Miten lähteä liikkeelle?

Mieti mitä tarvitset:

  • Riittääkö sinulle yksinkertainen taloudenseuranta-sovellus, josta näet helposti tulojen ja menojen tasapainon? Vai haluatko hieman kehittyneemmän version, jolloin voit esimerkiksi seurata kuukausittaisen budjetin etenemistä ja tarkistaa vaikka kesken kauden, kuinka paljon rahaa on vielä jäljellä vaikkapa loppu kuun ruokamenoihin? Sinä päätät, millaiset omat toiveesi ja tarpeet ovat niin talouden hallinnan kuin sovelluksen käyttöominaisuuksien suhteen.
  • Millaisia toimintoja sovelluksesta tulisi löytöä? Mieti haluatko esimerkiksi asettaa budjettiisi jonkinlaisen säästötavoitteen tai pystyä säännöllisesti tarkastelemaan lainan takaisinmaksun edistymistä. Eri sovelluksilla on vaihtelevia valmiuksia juuri lainan ja vaikkapa säästöjen kerryttämisen tarkasteluun. Kannattaa siis ottaa huomioon, että sovelluksen tulisi palvella omaa taloudenhoitoasi mahdollisimman monipuolisesti.
  • Onko sinulla tarvetta lainasuunnitelmalle? Mikäli tarvitset tilapäisesti lisää käyttövaroja, esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin tai muuten vain lisää käteisvaroja arjen menoihin, kannattaa sinun etsiä käsiisi palvelu, joka tarjoaa kattavan lainavertailun. Lisäksi voit hyödyntää eri lainan tarjoajien lainalaskureita, niin saat helposti selville, mistä löytyy paras laina juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi.

Jokainen voi olla oman taloutensa asiantuntija

Nykyisin on tarjolla monenlaisia apuvälineitä oma talouden suunnitteluun ja hallintaan, sekä toisaalta tasapainottamiseen silloin, kun tilanne niin vaatii. Verkossa löytyy monipuolisia palveluita taloudenhallinta sovelluksista kattaviin lainapalveluihin. Ei siis välttämättä ole tarvetta varata aikaa pankinasiantuntijalle, vaan hyödyntämällä erilaisia apuvälineitä voit olla itse oman taloutesi paras asiantuntija. Sinun ei myöskään ole pakko käydä usein vähän hitaampia lainaneuvotteluja pankin kanssa, vaan voit hyödyntää monia palveluja verkossa omanlaisesi lainan löytämiseksi. Parhaimmillaan laina voi olla tekstiviestin päässä. Ratkaisu oman talouden parempaan hoitoon löytyy siis helposti muutaman painalluksen päästä. Itsenäinen omien raha-asioiden ja budjetin hoito ei voisi olla helpompaa. Voit siis ottaa taloudenhoidon kokonaan omiin käsiisi ja suunnitella itsellesi parhaan ratkaisun, oli kyse sitten rahan säästämisestä tai lainanottamisesta.

Parasta tällaisissa palveluissa on nimenomaan niiden tuoma vapaus. Voit hoitaa omia talousasioitasi missä ja milloin vain, ja voit päättää omasta aikataulustasi ja tarpeistasi. Sinun ei tarvitse alistua vain lainanantajan ehtoihin, vaan lainamarkkinoiden kilpailu takaa, että vaihtoehtoja on runsain mitoin. Myös tietoa on tarjolla runsaasti – mitä enemmän hankit tietoa ja erilaisia apuvälineitä, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on menestyksekkääseen talouden hoitoon. Sen ei tarvitse olla turhan monimutkaista, vaan oma aktiivisuus ja kiinnostus raha-asioita kohtaa kantavat pitkälle.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI