Blogimerkintöjä

Opintolainojen edut

Opintolaina on yksi tapa rahoittaa elämää opiskelun aikana, jolloin ei tarvitse huolehtia töissä raatamisesta, vaan voidaan keskittyä vain siihen oleelliseen, eli opiskeluun ja uuden ammatin saamiseen. Sitä voidaan käyttää myös tarpeellisten asioiden hankkimiseen, jota usein tarvitaan esimerkiksi uudessa asunnossa, solukämpässä tai ihan vaikka opiskelussa. Pienet ja suuret hankinnat onnistuvat vaivatta, kun opiskelija voi luottaa rahan olevan tilillä ja varmistavan onnistuneen opiskelu kokemuksen. Opintolaina on myös yksi edullisimmista lainoista joita on mahdollista saada, eikä siihen tarvita mitään kovinkaan ihmeellistä. Ensinnäkin tämän lainan takaa valtio, eli kavereita tai sukulaisia ei tarvita sen takaamiseen. Kun opintotukiaika on vielä voimassa, kaikki lainan sisältämät korot lisätään pääomaan. Tietenkin ahkera ahertaminen koulun penkillä myös palkitsee lainassakin, sillä esimerkiksi opiskelija joka suorittaa korkeakouluopinnot sovitussa määräajassa voi olla oikeutettu saamaan lainan lyhennykseen tukea esimerkiksi Kelalta. Kelan tukien määräyksiin ja vaatimuksiin kannattaa tutustua paremmin sen omilta sivuilta tai vaikka kysymällä toimistosta apua. Näin vältytään väärinymmärryksiltä ja epämukavilta tilanteilta. Monet pankit tarjoavat opintolainaa ihan netin kautta, jolloin erityisempää hässäkkää ei pääse syntymään lainaneuvotteluissa tai muissa tapaamisissa. Jokaisella pankilla on hiukan omat ehtonsa ja määräyksensä lainojen suhteen joten näihin kannattaa tutustua hyvin, jotta paras mahdollinen opintolaina löytyy itselle. Opintolainoissa voi olla myös ikäraja, ja esimerkiksi 18 – 32 vuotiaat opiskelijat ovat usein yleisin kohderyhmä, jolle lainoja myönnetään.

Lainan määrä riippuu täysin opiskelijasta ja tämänhetkisestä tilanteesta esimerkiksi Suomen taloudellisen aseman suhteen. Kela on se taho joka tekee tarvittaessa lainantakaus päätöksen, eli tämän mukaan pankit ovat valmiit myöntämään lainaa ilman mitään muuta vakuutta tai takausta. Lainan nostaminen on myös määritelty takauspäätöksessä, eli siitä käy myös ilmi nostoaikataulu, jolla rahoja on mahdollista siirtää. Korot on usein sidottu 12 kuukauden Euribor – korkoon, joka siis määrittelee sen kuinka paljon lainasta maksetaan ylimääräistä lainan antajalle. Joissain pankeissa koron sitoutuneisuutta voidaan muuttaa mikäli näin sovitaan erikseen. Opintolainan korko siis lisätään pääomaan ja tämä koskee vain niitä lukukausia, joilla saadaan opintotukea ja niitä lukukausia, jotka seuraavat välittömästi sellaista lukukautta, jolta tukea on saatu. Myös nämä korot, jotka liitetään pääomaan, voidaan laskea vähennyskelpoisiksi verotuksessa. Kun opintotuki päättyy, Kela ilmoittaa siitä pankille ja tämän jälkeen lainaan joudutaan maksaa korkoa täysimääräisesti eikä siis enää ole mahdollista pääomittaa sitä. Opintolaina ei sinällään maksa ihmeemmin, mutta tietenkin pankki tai muu lainaaja tulee vaatimaan sen avaamisesta ja korotuksesta toimitusmaksut ja sama koske myös lainan nostoa, josta veloitetaan erikseen.

Jos opintolaina halutaan ottaa, tulee ensin hakea kelalta opintotukea ja lisäski tietenkin opintolainan takausta valtiolta. Tämän jälkeen saapuva opintotuki päätös on se, joka antaa lainan määrän, nostojen aikataulun, sekä nostojen erät. Vasta kun nämä paperit on kunnossa, voidaan lähteä hakemaan itse opintolainaa. Se tapahtuu helposti esimerkiksi netin avulla, eikä ole kummempaa kuin pikalaina hakemuksen täyttäminen. Päätös saapuu usein myös nopeasti ja seuraavana päivänä voi olla jo valmiina lainaa heti tilille. Tietenkin ennen kuin raha siirtyy on allekirjoitettava laina – asiakirjat ja tämä onnistuu myös kätevästi verkkopankin kautta. Lopulta on nostaminen mahdollista ja opiskelujen aikainen eläminen turvattu.

*REKLAAMI

Opintolaina on siis hyvin kätevät ja edullinen vaihtoehto, kunhan se maksetaan pois opiskelujen aikana, eikä sitä tarvitse maksaa siinä vaiheessa, kun korot alkavat kunnolla jylläämään. Homma toimii huikan samalla lailla kuin pikalaina ja pikavippi heti tilille tarjousten kanssa, sillä kaikki on hyvin kunnes maksuissa myöhästytään, jolloin korot nousevat huomattavasti korkeammalle. Sama koskee myös tilanteita joissa tarvitaan vain vähän käteistä, ei ehkä kannata lähteä ottamaan opintolainaa, jos esimerkiksi pikavippi heti tuo saman helpotuksen arkeen ja tämä ei edes vaadi ihmeempiä papereita tai selvityksiä Kelalta.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI