Blogimerkintöjä

Romanttiset treffit edullisesti

Illallinen Ritzissä Lontoossa, helikopteriajelu Dubain yllä tai jokiristeily Seinellä Pariisissa. Kun puhutaan romanttisista treffeistä, nämä ovat varmaankin niitä ensimmäiseksi mieleen tulevia mielikuvia. Kukapa ei haluaisi tarjota rakkaalleen unelmien treffejä? Mutta mitä tehdä, kun kukkarossa majailee matti? Älä huolehdi, romanttiset treffit eivät ole rahasta kiinni. Tärkeintä onnistuneiden treffien suunnittelussa on mielikuvitus ja aito tahto järjestää jotain mukavaa rakkaalleen. Tässä muutamia vinkkejä romanttisille treffeille ilman talouden kaatumista.

Miehet saattavat usein nähdä treffit työhaastatteluna tai suorittamisena, joilla treffikumppaniin on tehtävä kerralla jalat alta vievä vaikutus. Kukaan ei kuitenkaan jaksa kuunnella toisen kehuvan itseään tunnista toiseen, ja liiallisuuksiin menevä luksus ja pröystäily eivät nekään yleensä tee pidemmän päälle toivottua vaikutusta. Naiset itse asiassa arvostavat hyvinkin pieniä eleitä miehessä. Toiseen keskittyminen, kuuntelu ja aito kiinnostus ovat kultaakin kalliimpia, ja onnistuneiden treffien järjestäminen ei useinkaan myös vaadi suuren suurta kukkaroa. Illallinen kaupungin kalleimmassa ravintolassa voi olla romanttista sekin, mutta kokeile vaihteeksi jotain muuta.

Lähtekää luontoretkelle. Etenkin näin kevään ja kesän koittaessa on mukava nauttia auringonpaisteesta ja ihastella luonnon heräämistä ulkosalla. Pakatkaa reppuun voileipiä ja kahvia termariin, ja lähtekää patikoimaan paikallinen luontopolku. Liikkuessaan ihminen tuntee itsensä voimakkaaksi ja itseluottamus kasvaa, ja jutustelu uudenkin treffikumppanin kanssa sujuu luontevasti. Ympäröivästä luonnosta löytää myös ihmettelyn ja keskustelun aiheita, mikäli jutunaiheet tuntuvat muuten tyrehtyvän. Plus saatte vielä liikuntaakin.

Jos villi luonto ei niin kutsu, voi luonnosta nauttia myös kaupunkiympäristössä, esimerkiksi kasvitieteellisessä puutarhassa tai puistossa, jonne sinnekin voi ottaa mukaan pienen picnicin. Varaa mukaan helposti sormin syötäviä pieniä voileipiä, hedelmiä, mansikoita ja ehkäpä pullo kuohuvaa. Muista myös alkoholiton vaihtoehto, esimerkiksi kivennäisvesi on turvallinen ja tyylikäs valinta. Treffikumppanisi arvostaa pientä vaivannäköä, joten kaupunkipicnicistä kannattaa rakentaa eräretkivarustusta hiukan juhlavampi kokonaisuus. Älä siis tilaa pizzaa, vaikka se kuulostaisikin helpolta ja edulliselta vaihtoehdolta.

Tehkää turistikierros. Kotikaupungistakin löytyy varmasti jokaiselle jotain uutta nähtävää ja koettavaa, kun kaupunkia katsoo turistin silmin. Monissa kaupungeissa on tarjolla opastettuja kävelykierroksia tai matkailijoille suunniteltuja kävelyreittejä, joilla voitte kiertää kaupunkia omatoimisesti – ja ilmaiseksi. Jos kokonainen kierros tuntuu paljolta, valitkaa yksi paikallinen nähtävyys, museo tai näyttely, johon tutustutte tarkemmin. Usein museoilla on viikoittain tai kuukausittain päivä, jolloin sisäänpääsy on ilmainen.

Oman lisämausteensa retket saavat myös, jos otatte kamerat mukaan. Voitte vaikka sopia kokoavanne valokuvanäyttelyn tai miksipä ette kilpailisi päivän parhaasta otoksesta? Näin saatte myös valokuvamuistoja treffeistänne tulevaisuutta varten. Kuinka moni voi ylpeillä valokuvilla ensimmäisiltä deiteiltä?

Kokeilkaa uutta urheilulajia. Jos ette ole vielä vaikkapa suppailleet, voi treffit olla siihen sopiva tilaisuus, tai jos sää ei suosi vesiurheilua, voi esimerkiksi golf-simulaattori olla mukava kokemus. Myös vaikkapa tanssikurssi voi olla hauska aktiviteetti, ei ehkä kuitenkaan kannata valita häävalssikurssia aivan suhteen alkumetreillä.

Käykää asuntoesittelyssä. Ajatus voi kuulostaa hiukan pelottavalta etenkin ensitreffeille, mutta asuntoesittelyssä käynti voi olla oikeasti hauska ajatus. Uuden kodin ajatuksella leikittely antaa varmasti puheenaiheita ja tilaisuuden keskustella kepeyden varjolla myös vakavammista asioista. Jos olet oikeasti etsimässä kumppania loppuelämäksesi, et halua tuhlata aikaa henkilöön, joka ei ole valmis vakavaan suhteeseen tai jolla on hyvinkin erilainen näkemys tulevaisuudesta. Esiteltävää asuntoa kiertäessä voi hyvinkin tuoda esiin ajatuksiaan perheen perustamisesta tai haaveilemastaan tulevaisuuden elämäntyylistä aina pihalla järjestettäviä grillijuhlia myöten. Mitä aiemmin pystytte keskustelemaan myös vakavammista asioista ja tulevaisuudensuunnitelmistanne, sen parempi.

Menkää kahville. Aina ei tarvita erityistä ohjelmaa. Etenkin, jos molemmilla on ollut kiireinen päivä, voi rauhallinen kahvihetki olla juuri sitä, mitä kaipaatte. Valitse kahvila, jossa voitte jutella rauhassa, ei siis ehkä kaupungin vilkkaimmalla kadulla sijaitsevaa ketjukahvilaa. Hyvä kahvi- ja teevalikoima sekä kotonaleivotuilta maistuvat leivonnaiset ovat tietysti erityistä plussaa.

Osallistukaa pubivisaan. Iltatreffien drinkkien merkeissä ei tarvitse olla aina elegantit viinibaaritreffit, vaan voitte myös testata tietojanne osallistumalla lähipubin tietokilpailuun. Kilpailun tuoksinassa voit hyvinkin nähdä treffikumppanissasi täysin uusia puolia, esimerkiksi kuinka kilpailullinen hän on tai mitä hän ajattelee eri asioista. Kisasta ja kysymysten aiheista voi löytyä hyviä keskustelunaiheita myös loppuiltaa varten.

Jos kyseessä ei ole ensimmäiset tai toiset treffit, vaan olette jo tutustuneet toisiinne paremmin, voit ehdottaa treffejä myös kotonasi. Voitte esimerkiksi valita uuden reseptin ja laittaa ruokaa yhdessä. Kata ruokapöytä valmiiksi kauniisti, älä unohda kukkia ja kynttilöitä, laita viinipullo jääkaappiin viilenemään ja taustalle mukavaa, rentoa musiikkia. Pidä näillä treffeillä tv kiinni, ja keskity keskustelemaan kumppanisi kanssa.

Jos molemmat pidätte jostain urheilusta tai seuraatte jotain televisiokilpailua, voit myös järjestää kotonasi kisastudion. Varaa tarjolle pientä helposti sohvalla nautittavaa purtavaa ja juomaa. Näe vaivaa äläkä osta vain valmiita tarjottavia, vaan tee jotain myös ihan itse, vaikka sitten vain kotitekoinen pizza. Kaada sipsit ja popcornit tarjolle kivaan kulhoon sen sijaan, että tarjoaisit ne suoraan pussista. Varaa myös pari erilaista juomavaihtoehtoa mukaanlukien myös alkoholittomat juomat.

Jos tuntuu, että et millään keksi mitään ohjelmaa treffeille, lue vielä lehdestä paikalliset tapahtumailmoitukset. Kaupungissa tapahtuu aina jotain, erilaiset järjestöt ja seurat esittelevät toimintaansa ja järjestävät kokeilumahdollisuuksia, on vaihtuvia näyttelyitä, kirpputoritapahtumia, markkinoita, lintubongausta ja niin edelleen. Tai ehkä voitte tehdä yhdessä hyvää, ja osallistua vapaaehtoisina johonkin hyväntekeväisyystapahtumaan? Ota avuksesi avoin mieli, varmasti löydät jotain aivan uutta ja ennen kokematonta.

*REKLAAMI

Usein edelleenkin ajatellaan, että mies on se, joka kutsuu treffeille, ja myös se, joka maksaa. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla, vaan voitte aivan hyvin toimia toisin. On hyvä olla mahdollisimman avoin, ja jos toinen ehdottaa jotain, joka on budjettisi saavuttamattomissa, kertoa, että olet ehkä juuri tehnyt suuria hankintoja tai sinulla ei muusta syystä nyt tällä hetkellä valitettavasti ole varaa kovin kalliisiin oopperaillallisiin. Jos tuli kuitenkin epähuomiossa päädyttyä hankalaan tilanteeseen, voi pikalaina olla pelastus. Älä kuitenkaan syöksy suin päin tuntemattomaan, vaan käytä hyväksesi vertailutaulukoitamme, joiden avulla löydät helposti sinulle edullisimman vaihtoehdon.

Minne tahansa päätätkin treffikumppanisi viedä, muista, että avain onnistuneisiin treffeihin on kiinnostus ja kuuntelu. Älä siis vain puhu itse jatkuvasti, ainakaan itsestäsi, vaan kuuntele kumppaniasi ja ole kiinnostunut hänen mielipiteistään. Muista myös katseen merkitys. Seiniä ja nurkkia kiertävä katse voi viestiä kumppanillesi, että et oikeastaan halua olla hänen kanssaan, joten vaikka kuinka hermostuttaisi, katso vain rohkeasti kumppaniasi. Viipyilevä katse viestii kiinnostuksesta. Älä kuitenkaan tuijota liiaksi, se voi olla jo hiukan outoa.

Treffien jälkeen on hyvä muistaa kumppania. Jos et ole ihan varma, kuinka treffit menivät ja tapaatteko uudelleen, lähetä ainakin pieni viesti ja kiitä treffeistä, ja palaa jatkoon myöhemmin, kun olet selvittänyt ajatuksiasi. Jos haluat nähdä uudelleen, kerro se avoimesti. Jos taas et tuntenut kemiaa välillänne, kerro sekin rehellisesti, mutta ystävällisesti. Älä turhaan pelaa deittipelejä, ne osivat todennäköisesti kuitenkin viimekädessä vain omaan nilkkaasi.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI