Blogimerkintöjä

Säästä rahaa reissua varten

Monet lähtevät mielellään reissuun yksinään, kaverin tai perheen kanssa joululomilla ja hiihtolomilla. Etenkin talvisaikaan on erittäin mukava lähteä etelän lämpöön paistattelemaan. Lomamatkat eivät kuitenkaan ole lompakolle aina kovin rentouttavia, nimittäin lentolippujen lisäksi tulee maksaa myös majoituksesta, ruoista, taksista tai julkisesta liikenteestä ja muista mahdollisista kustannuksista.

Reissaaminen voi siis olla suuri kulu, ja monet reissuluottoa päästäkseen matkalle. Huono puoli reissulainan ottamisessa on kuitenkin se, että lainaa saa maksaa sitten takaisin hyvin pitkän aikaa. Reissuvippi voi nimittäin painaa päälle pahimmillaan vielä vuosia sen ottamisen jälkeen.

Sen sijaan, että lähtisit heti vertailemaan reissuluotto kokemuksia ja nappaamaan itsellesi lainaa, kannattaa mieluummin kokeilla näitä säästövinkkejä ja säästää rahat matkustamista varten! Klikkaa tästä, jos haluat lukea lisää lainoista.

Säästämällä rahaa etukäteen pidät huolen siitä, että sinulla on rahaa maksaa reissu kokonaan omasta pussista ottamatta lainaa, joka saattaisi roikkua taloudellisena vastuuna vielä hyvin pitkään loman jälkeenkin. Lisäksi lomalla on paljon rentouttavampaa oleskella, kun tiedät, ettei sinun tarvitse huolehtia lainan takaisinmaksusta.

1. Tee itsellesi säästöbudjetti

Suunnittele lomasi hyvissä ajoin etukäteen. Jos esimerkiksi tiedät, että haluat lähteä lomalle ensi kesänä, päätä päivämäärät etukäteen ja tee itsellesi viikoittainen tai kuukausittainen säästösuunnitelma. Näin saat itsesi alkuun säästämisen kannalta.

Laske ensin, kuinka paljon loma tulee suunnilleen maksamaan sinulle, kun otat huomioon lennot, majoituksen, ruoan ja muut kulut. Jaa tämä summa sitten kuukausimäärälle, joka sinulla on aikaa ennen lomaa. Nyt tiedät, kuinka paljon sinun pitäisi säästää joka kuukausi, että lomakassasi on kunnossa lomaan mennessä!

Hankalin osuus onkin pitää kiinni budjetista. Avaa itsellesi vaikka säästötili lomaa varten, jotta et saa käpäliäsi kiinni säästettyyn rahaan heti silloin, kun alennusmyynnissä on hieno takki tai haluat käydä kaupungilla. Pidä suunnittelemastasi budjetista kiinni ja yritä säästää jopa hieman ylimääräistä!

2. Myy pois vanhat tavarat

Lähes jokaisella roikkuu oman talon nurkissa sellaisia tavaroita, joita ei tarvitse. Esimerkiksi vanhat vaatteet, kengät, kirjat ja elektroniikka kannattaa myydä pois esimerkiksi kirpparilla tai Facebookin kautta. Myydyistä tavaroista saadut rahat voit sitten helposti laittaa omaan matkakassaasi! Saatat saada vanhoja tavaroita myymällä helposti kerättyä lentolippujen hinnan.

3. Osta halpalentolippuja ajoissa

Monet lentoyhtiöt tarjoavat halpalentoja etenkin Euroopan sisällä. Halpalennoissa et ehkä saa matkalaukkua sisältymään hintaan ja koneessa ei ehkä ole tarjolla hintaan kuuluvaa ruokaa. Mutta saat lennot halvemmalla ja sinun ei tarvitse säästää yhtä paljon kuin silloin, jos lentäisit kalliimmalla lentoyhtiöllä.

Muista myös se, että lennot kallistuvat sitä mukaa, mitä lähemmäs lähtöpäivä koittaa. Kannattaa siis pyrkiä varaamaan lennot mahdollisimman ajoissa etukäteen. Esimerkiksi jo puoli vuotta etukäteen varatessa saatat säästää satasia, ellet jopa tuhansia!

Mikäli olet spontaanimpi matkustaja, voit myös käyttää hyväksesi äkkilähtöjä. Äkkilähdöt ovat nimensä mukaisesti lentoja, jotka lähtevät lyhyellä varoitusajalla. Saatat saada lentoja hyvin edullisesti, jos olet valmis lähtemään jo ensi viikolla!

4. Ota kontollesi lisätyö

Voit esimerkiksi pyytää työpaikaltasi lisävuoroja pari kertaa kuukaudessa. Toinen vaihtoehto on ottaa vastuulleen keikkatöitä tai osa-aikainen lisätyö omaan lomaasi asti. Näin saat kartutettua matkakassaasi tasaisesti, eikä sinun tarvitse nipistellä omasta budjetistasi. Sinun pitää vain uhrata hieman enemmän aikaa lisätöissä käymiseen.

5. Rajoita shoppailua

Etenkin joulun aikaan ja alemyyntien lähestyessä monilla voi olla suuri kiusaus shoppailla hieman. Ylimääräinen ostoksilla käyminen kuitenkin kuluttaa sinun kassaasi. Sen sijaan, että ostaisit nyt sellaisia asioita, joita et välttämättä tarvitse, laita rahat säästöön omaa lomaasi varten. Voit sitten shoppailla lomalla! Se on jo paljon mukavampaa ja nautittavampaakin.

6. Vähennä ulkona käymistä

Ulkona käyminen, kuten illalliset, elokuvat ja baarissa vieraileminen kaikki maksavat rahaa. Jos mietit, kuinka paljon kulutat ulkona käymiseen kuukaudessa, saatat saada kokoon jopa satasista koostuvan summan. Vaikka viihteellä käyminen on tärkeää, kannattaa vähentää ulkona käymistä lomaan saakka. Sen sijaan, että kävisit ulkona joka perjantai, käy esimerkiksi vain kerran kuukaudessa.

Tämä auttaa sinua säästämään jo pitkän pennin lomakassaasi varten.

7. Pyöräile töihin

Bensasta on viime vuosina tullut melkoisen hintavaa hupia. Jos sinulla on mahdollisuus pyöräillä töihin tai mennä vaikka bussilla, käytä sitä. Saatat säästää rahaa niin auton huollossa, parkkeeraamisessa kuin bensoissakin. Voit laittaa sitten säästämäsi rahat lomakassaasi ja maksaa iloisena lomasi suoraan käteisellä!

8. Varaa hotelli etukäteen

Hotelleihin pätevät usein samanlaiset säännöt kuin lentoihinkin. Mitä kauemmin odotat, sen enemmän maksat. Lisäksi hotellien hinnat nousevat turistikauden aikaan. Ota myös varatessasi huomioon hotellin sijainti. Mitä keskeisemmällä sijainnilla hotelli on, sen enemmän joudut varmasti pulittamaan huoneesta. Ehkä sinulla on mahdollisuus saada hotelli hieman syrjäisemmältä seudulta ja maksaa vähemmän.

*REKLAAMI

Vertaile myös eri sivustoja, joiden kautta voi varata hotelleja. Hinnat eivät nimittäin ole samat jokaisella sivustolla. Saatat säästää kymppejä tai jopa satasia käyttäessäsi aikaa huolelliseen vertailuun.

9. Varaa lento ja hotelli yhdessä

Jos sinulla on mahdollisuus käyttää sivustoa, jonka kautta voi varata lennot ja hotellit yhtenä pakettina, saatat säästää rahaa. Usein varaamalla paketin, saatat säästää jopa 10-20% verrattuna siihen, että maksaisit lennot ja hotellin erikseen. Kannattaa vertailla näitä pakettihintoja, sillä se voi olla vaivan arvoista!

10. Puhu vähemmän

Puhelinlasku voi monilla nousta tähtitieteellisiin summiin kuukauden aikana. Käytä puhelintasi hieman vähemmän kuukauden aikana, ja laita säästämäsi summa säästöön lomakassaasi varten. Käytä sen sijaan kommunikoimiseen esimerkiksi ilmaista WhatsApp -sovellusta tai Facebookin messengeriä.

11. Ota lyhennysvapaa kuukausi

Jos sinulla on luottokortteja, käytä hyväksesi niiden lyhennysvapaat kuukaudet. Soittamalla luottokorttiyhtiöön voit kysyä, onko sinun mahdollista pitää lyhennysvapaita kuukausia. Jos näin on, kannattaa pitää kuukausi tai kaksi lyhennysvapaata, jolloin maksat vain korot ja kulut. Laita tämä säästämäsi summa sitten lomakassaasi!

Yhteenveto

Vaikka lainan ottaminen voi tuntua hyvältä idealta, se kuitenkin harvoin on sitä. Reissua varten lainan ottaminen ei ole suositeltavaa. Päädyt nimittäin maksamaan suurta korkoa ja kuluja lainasta, jonka käytät pois viikossa tai kahdessa. Tämä laina saattaa seurata sinua kuukausi- tai vuositolkulla. Pahimmassa tapauksessa väärässä tilanteessa otettu laina saattaa jopa johtaa hyvin suuriin ongelmiin.

Paras idea on siis suunnitella oma loma etukäteen hyvissä ajoin, ja alkaa säästää rahaa sitä varten tunnollisesti. Tekemällä itsellesi hyvän suunnitelman ja noudattamalla sitä, saat säästettyä lomakassasi mukavasti kuntoon ja voit maksaa lomasi käteisellä ilman lainan ottamista ollenkaan.

Voit esimerkiksi aloittaa myymällä pois kaikki sellaiset tavarat, joita et tarvitse. Laita tästä saamasi rahat sitten säästöön. Voit ottaa myös vastuullesi lisätyön tai tehdä keikkatöitä lomaasi saakka. Vähennä kulujasi ja laita säästämäsi summa suoraan lomakassaasi säästöön lomaa varten.

Kaikista vaikein asia on olla kärsivällinen ja säästää huolimatta halusta shoppailla. Jos kuitenkin pidät kovaa itsekuria ja katsot leffoja teatterin sijaan kotona, säästät pian tarvitsemasi summan ja pääset rentouttavalle lomalle. Lomakin on mukavampi, kun ei tarvitse huolehtia rahasta!

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI