Blogimerkintöjä

Tienaa rahaa netissä – helpot vinkit!

Internetin käytön yleistyminen 90-luvulla ja sen jälkeen on mahdollistanut monia töitä, joita voi tehdä internetin välityksellä. Kiitos nopean internetin ja sen, että se on saatavilla kaikkialla, töitä voi tehdä kotoa käsin. Töitä voi tehdä niin kotona tietokoneen kautta kuin parhaimmillaan jopa ladattavissa olevien sovellusten avulla. Ei siis ole ihme, että monet haluavat tienata rahaa netin kautta.

Eikä työ ole ainoa tapa, jolla voit saada rahaa internetin kautta. Nimittäin internet on mahdollistanut myös sen, että lainaa hakiessa sinun ei tarvitse enää marssia pankkiin, vaan voit vain tehdä hakemuksen nopeasti netissä ja saada rahat tilillesi muutamassa minuutissa. Tämä on sekä hyvä että huono asia.

Se, että netistä saa nopeasti rahaa tilille ilman vakuuksia ja takaajia on hieno asia, jos rahaa tarvitaan akuutisti juuri nyt. Huono asia on kuitenkin se, että netistä saatavia nopeita lainoja otetaan silloinkin, kun sitä ei välttämättä ihan oikeasti tarvita. Tästä voi siis syntyä nopeasti velkakierre, josta on hyvin vaikea päästä irti.

Sen sijaan, että ottaisit lainaa netistä, kannattaa tienata rahaa netin kautta tekemällä töitä. Tässä artikkelissa käymme läpi parhaimpia vinkkejä siihen, kuinka voit tienata rahaa netin kautta kotoa käsin.

1. Verkkokauppa

Verkkokaupan avaaminen on hieno yritysidea monille. Verkkokaupan voi laittaa pystyyn hetkessä ja sitä voi pyörittää mistä tahansa maailman kolkasta käsin. Olit sitten Suomessa tai vaikka Espanjan kauniilla rannoilla.

Voit avata verkkokaupan helposti rakentamatta edes sivustoa itse. Voit esimerkiksi alkaa myydä tuotteitasi Shopifyn kautta Shopify on verkkokauppa kaikille. Sinun tulee vain kirjautua sisään sivustolle ja alkaa rakentaa itsellesi profiilia. Sitten laitat vain omat tuotteesi myyntiin ja alat tehdä bisnestä. Helppoa kuin heinänteko. Kaiken lisäksi tällä tavalla sinulla on jo valmiiksi yleisöä omille tuotteillesi.

Toinen vaihtoehto on aloittaa verkkokauppa ihan alusta asti. Voit siis rakentaa verkkokaupan esimerkiksi käyttämällä Wixiä tai Squarespacea. Tällä tavalla joudut näkemään hieman enemmän vaivaa ja markkinoimaan sivuasi hieman enemmän kuin käyttämällä Shopifyta, mutta ainakin sivusto on sinun ikiomasi.

2. Myy selfieitäsi

Mikäli sinä olet yksi niistä ihmisistä, joka rakastaa ottaa selfieitä ja on vielä hyvä siinä, saatat saada tienattua rahaa. Netissä on monia nettisivuja, jotka ottavat vastaan tavallisten ihmisten hyvälaatuisia selfieitä. Niitä käytetään esimerkiksi nettisivujen kuvituksena sekä mainoksissa. He maksavat sinulle selfieistä kerran, jolloin annat heille oikeuden käyttää kuviasi missä tahansa. Lue tarkkaan heidän sopimuksensa ja varmista, että se sopii sinulle.

*REKLAAMI

Jos kuitenkin puhelimesi kamera on täynnä omia selfieitäsi, saatat saada tienattua kymppejä tai jopa satasia kuukaudessa. Varmista vain, että kuvissa on hyvä valotus ja ettei niissä näy muita ihmisiä.

3. Myy valokuviasi

Jos selfieiden ottaminen ei ole ihan sinun heiniäsi, ei hätää, nimittäin voit myydä ihan omia valokuviasi. Olit sitten luontokuvaaja tai vaikka hääkuvaaja, voit saada myytyä kuviasi netissä. Monet kuvapankit ottavat mielellään valokuvaajia riveihinsä. Näin voit päättää itse kuviesi hinnat ja myydä niihin erilaisia oikeuksia.

Tämä on hyvä tapa saada itselleen passiivista tuloa valokuvauksesta. Vaikka siitä ei ehkä saa nopeasti rahaa, on se kuitenkin hyvä lisätienesti. Varsinkin, kun sinun ei tarvitse tehdä aktiivista myyntiä, vaan voit ladata kuvasi kuvapankkiin, asettaa hinnat ja antaa asiakkaiden tehdä ostoksensa. Voit siis tienata rahaa vaikka nukkuessasi.

4. Logojen suunnittelu

Jos sinulla on taiteellista silmää ja osaat käyttää jotain kuvankäsittelyohjelmaa, voit tienata vaikka kokopäiväisen tulon tekemällä logoja yksityisille henkilöille ja yrityksille. Voit mainostaa palvelujasi vaikka erilaisilla palveluja tarjoavalla sivustolla. Logoja suunnittelemalla voit tienata parhaimmillaan satasia tai vaikka tuhansia.

5. Nettisivujen suunnittelu

Mikäli logojen suunnittelu ei ole sinun juttusi, voit suunnitella nettisivuja. Nettisivujen rakentaminen on melkoisen helppoa ja yksinkertaista, jos osata käyttää jonkinlaista isäntäsivua, kuten Squarespacea tai Wixiä. Tähän tarvitaan kuitenkin jonkinlaista taiteellista silmää ja osaamista, joten jos olet vasta-alkaja, kannattaa harjoitella suunnittelemalla itselleen muutamia mallisivuja. Tätä tekemällä voit kuitenkin tienata parhaimmillaan tuhansia per suunnittelemasi nettisivu. Ei siis mikään huono palkka.

6. SEO-velho

Jos tiedät paljon SEO:sta, voit tienata omaisuuden auttamalla muita yrityksiä ja nettisivuja parantamaan heidän omaa rankingiaan Googlessa. Monet eivät tiedä SEO:sta yhtään mitään, eivätkä he tiedä, kuinka he voivat ajaa lisää yleisöä nettisivuilleen. Oikean SEO:n tekeminen on siis hyvin tärkeää. Kannattaa siis harkita näiden palveluiden tarjoamista, mikäli osaat käyttää SEO:ta hyväksesi.

Tästä voit tehdä helposti itsellesi oman kokopäiväisen ammatin tai tehdä tätä vaikka sivutyönä. Voit saada tienattua parhaimmillaan tuhansia taskuusi kuukausittain.

7. Markkinoinnin ammattilainen

Monet yritykset kaipaavat markkinointiapua. Jos siis sinulla on paljon taitoja markkinoinnin alalla, saatat pystyä laittamaan pystyyn vaikka kokonaisen firman työntekijöineen päivineen. Markkinoiminen on laaja ala, johon kuuluu paljo konsultointia, mainontaa, SEO:ta ja muutakin.

Tämän voit aloittaa mukavasti ihan yksin ja lisätä tarvittaessa apukäsiä. Ja tienestit voivat olla melkoisen suuria etenkin, jos satut nappaamaan itsellesi suuren asiakkaan.

8. Mainostoimisto

Kuka sanoo, että mainostoimiston tulisi olla fyysinen toimisto? Kiitos Skypen, internetin ja muiden vempeleiden, ei sinulla tarvitse olla oikeaa toimistoa. Voit helposti tehdä töitä täysin kotoa käsin. Asiakkaiden kanssa voi puhua Skypessä, sähköpostilla tai vaikka Facetimella.

Tämänkin yrityksen voit aloittaa ihan itse ja lisätä tarvittaessa assistentteja ja vaikka copywritereita. Tienestit voivat helposti nousta tuhansiin per kuukausi!

9. E-kirja

Kirjoittaminen voi olla hyvinkin mukava tapa saada hieman lisätienestiä. Jos sinulla on jotain, mistä kirjoittaa, kirjoita e-kirja ja laita se myyntiin vaikka Amazonissa tai omalla nettisivullasi. Näin voit saada passiivista tuloa kirjastasi vielä kuukausia ja vuosia kirjan kirjoittamisen jälkeen.

Muista kuitenkin, että kirja kannattaa myydä melkoisen alhaisella hinnalla ainakin silloin, kun olet vielä tuntematon kirjoittaja. Näin useammat ihmiset ostavat mielellään kirjan. Vaikka kirjan myyminen kahdella eurolla ei ehkä kuulosta kovin rikkaalta ajatukselta, muista, ettei sinun tarvitse maksaa mitään kustannuksia kirjan tuottamiseen. Sinun ei tarvitse maksaa kansikuvituksesta (voit tehdä sen helposti itse), painamisesta eikä sitomisesta.

Yhteenveto

Monet haluavat tienata elantonsa netin kautta. Se on hyvin mahdollistakin, kunhan sen vain suunnittelee kunnolla. Mikä ikinä sinun oma taitosi onkin, voit takuulla tienata sillä netissä. Internet on mahdollistanut niin paljon erilaisia töitä, että lähestulkoon kaikki on mahdollista. Halusit sitten kirjoittaa, valokuvata, tehdä asiakaspalvelua, suunnitella logoja tai nettisivuja tai mitä ikinä se onkin, voit todennäköisesti tehdä sen netin kautta.

Kukapa ei haluaisi mahdollisuutta tehdä töitä pyjamassaan omasta sängystä tai sohvan pohjalta käsin. Tai mikset ottaisi aurinkoa samalla, kun teet töitä? Voit tienata kokopäiväisen työn verran palkkaa tai vaikka tehdä töitä osa-aikaisesti. Valinta on sinun! Se netin kautta työskentelemisessä onkin kaikista hauskinta! Vapaus tehdä töitä oman aikataulun mukaisesti tuo mukanaan myös vastuun – nimittäin vastuun olla vastuussa itsestään.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI