Blogimerkintöjä

Töitä kotoa käsin

Moni haaveilee nykyään tekevänsä töitä kotoa käsin. Internetin aikakaudella se on helpompaa kuin koskaan ennen, ja periaatteessa kuka tahansa voi rakentaa itselleen toimivan järjestelmän ja tehdä töitä kotoa. Se saattaa aluksi vaatia hieman aikaa ja vaivaa mutta lopputulos on yleensä sen väärti. Vapaus ja oman itsensä herrana oleminen houkuttaa monia. Sen mukana tulee kuitenkin myös vastuuta, joten kannattaa tarkkaan miettiä, mihin oikeastaan on ryhtymässä. Moni kysyy, miten tienata rahaa kotona. Joku saattaa haluta tehdä töitä kotona täysipäiväisesti, kun taas toinen haluaa tehdä vähän lisätienestiä esimerkiksi opiskelun ohella. Oli kyse sitten mistä vaan, lisätuloja kotona on mahdollista tehdä.

Jos haluat tehdä töitä kotoa käsin, kannattaa ensin pohtia, millaisia taitoja itsellä oikeastaan on. Vaikka sinulla ei olisikaan mitään erikoisosaamista, on silti mahdollista, että voit alkaa tehdä töitä kotona. Joka tapauksessa omat kiinnostuksen kohteesi sekä toisaalta osaamisesi ohjaa sitä, mitä oikeastaan voit alkaa tekemään. Alkaa tekemään töitä kotoa käsin voi olla elämäsi paras ratkaisu, sillä se tuo mukanaan valtavasti vapautta.

Mistä kannattaa aloittaa?

Usein ihmiset eivät tiedä, miten helppoa rahan tekeminen kotoa käsin voikaan olla. Kun pääset alkuun, alkavat asiat jopa sujua kuin itsestään. Et välttämättä tarvitse jopa yhtään alkupääomaa, vaan voit lähteä liikkeelle jopa nollilta, hieman riippuen siitä, mitä oikeastaan alat tekemään. Hyvillä työkaluilla pääset alkuun. Voi olla, että joudut hieman tekemään töitä asioiden käynnistämiseksi mutta aloittaminen on jo puolet matkasta kohti omaa vapautta.

Internet mahdollistaa nykyisin useita erilaisia tapoja tehdä töitä kotoa käsin. Pienen ylimääräisen rahan tienaaminen on itseasiassa aika helppoa. Myös kokopäivä työ on täysin mahdollinen. Sinun tulee vain tietää, mitä etsit.

Olet sitten opiskelija, kotiäiti tai etsit itsellesi uutta pääsääntöisen tulon lähdettä kotoa käsin, voit alkaa tienaamaan ylimääräistä rahaa nopeastikin. Se voi olla jopa paljon helpompaa kuin uskotkaan.

Seuraavaksi on tarkoituksena tarkastella keinoja tienata rahaa kotoa käsin, ilman jotakin vaativan alan ammattitaitoa. Kannattaa myös huomata, että oma motivaatio ja yritteliäisyys vievät pitkälle. Nykyään ei edes välttämättä tarvitse ryhtyä varsinaiseksi yrittäjäksi, vaan voit tehdä töitä kotona esimerkiksi freelancerina tai kevytyrittäjänä.

Ennen kun pääset tekemään ensimmäiset eurosi kotoa käsin, tulee sinun löytää itsellesi sopiva työ. Kannattaa siis lähteä etsimään sellaista työtä, josta itse pidät. Mikään ei ole kurjempaa kuin kituuttaa työssä, jota inhoaa. Ihan kaikkea ei siis rahan perässä kannata lähteä tekemään. Seuraavaksi esitetyt vaihtoehdot ja vinkit sopivat niin osa-aikaiseen kuin kokoaikaiseen työskentelyyn. Kotona työskentelyssä on myös se hyvä puoli, että voit itse päättää, miten paljon töitä oikeastaan haluat tehdä.

Freelanceriksi ryhtyminen

Moni tekee nykyään kotoa töitä freelancer pohjalta. Mieti tässä kohtaa, millaisia taitoja sinulla on. Voisitko esimerkiksi kirjoittaa juttuja eri medioille tai tehdä vaikkapa graafista suunnittelua? Jos sinulla on hyvä kielipää, voit tarjota esimerkiksi käännöspalveluja. Omia vahvuuksia kannattaa lähteä hahmottamaan mahdollisimman monipuolisesti.

Verkkokaupan perustaminen

Verkkokaupan voi periaatteessa perustaa mistä käsin tahansa. Yksinkertaisimmillaan tarvitset vain tietokoneen ja nettiyhteyden. Verkkokaupan pitämiseen kannattaa tutustua huolella, ja tietysti keksiä, mitä aiot myydä. Oman kaupan pyörittämiseen tarvitaan niin tietoa kuin aitoa innostusta. Olit sitten kiinnostunut vaatteista tai käsitöistä, oman verkkokaupan ylläpitäminen voi olla todella palkitsevaa puuhaa.
Periaatteessa oman nettikaupan voi perustaa helposti ja nopeasti. Kotisivuohjelmien avulla voit askel askeleelta perustaa verkkoon kaupan, ja hyvä opastus auttaa sivujen suunnittelussa.

*REKLAAMI

Oman blogin aloittaminen

Bloggaamisesta puhutaan nykyään yhä enemmän. Oman blogin perustaminen voi olla jännittävää puuhaa, mutta sen avulla rahan tienaaminen saattaa vaatia hieman työtä. Kannattaa tässäkin kohtaa tehdä kattavaa taustatutkimusta. Millaisia blogeja Suomessa on, mistä ihmiset ovat kiinnostuneita ja mitkä ovat omat intohimosi? Nämä ovat asioita, joita kannattaa pohtia omaa blogia perustettaessa. Kannattaa luottaa siihen, että tehdessäsi itse asioita, joita rakastat ja joista olet kiinnostunut, välittyy se myös eteenpäin. Tämä kiinnostaa ihmisiä ja haluamme lukea toisten kokemuksista. Bloggaamisessa kannattaa panostaa myös varsinaisen tienesti tekemiseen. Lukijamäärien kasvaessa voit alkaa lähestymään eri yrityksiä yhteistyön merkeissä. Sinnikäs itsensä markkinointi saattaa johtaa vielä pitkälle!

Verkon asiakaspalvelutehtävät

Nykyisin monet yritykset ovat ulkoistaneet asiakaspalvelunsa verkkoon. Monelle asiakaspalvelijalle löytyy monipuolisia tehtäviä, jotka voit hoitaa kotoa käsin. Yleensä työt hoidetaan tavalliseen aikaan arkipäiväisin, joten periaatteessa sinun tulee olla paikalla tavallisen työpäivän ajan. Voit kuitenkin hoitaa kaikki tehtävät kotoa käsin tietotekniikan avulla.

Myyjän työ verkossa

Jos ennen myyjän tuli kiertää ovelta ovelle myymässä erinäisiä tuotteita, niin nykyään tällaiset tehtävät hoidetaan yleensä verkossa tai puhelimitse käsin. Monet myyntikonsultit hoitavat työnsä kotoa. Voit lähteä miettimään, minkälaiset tuotteet sinua itseä kiinnostavat ja sitä kautta hahmottaa, mitä voisit alkaa myymään. Harvoin sinun tulee hankkia tuotteita itse, kuten verkkokaupan kohdalla, vaan voit keskittyä ainoastaan tuotteiden myyntiin.

Alkupääoman hankkiminen

Monelle alkupääoman puute saattaa muodostua ratkaisevaksi esteeksi oman yrittäjyyden alkutaipaleella. Etenkin, jos yritystä varten joudutaan hankkimaan tavaraa tai omat tulot putoavat aluksi, pieni lisärahoitus voi olla paikallaan. Lisätyö kotona saattaa aluksi vaatia hieman panostamista, mutta usein vaiva maksaa palkkansa myöhemmin. Jos tarvitset ylimääräistä rahaa alussa, voit harkita esimerkiksi kulutusluoton ottamista. Kulutusluottoja saa nykyisin helposti verkosta, ilman sen kummempia ja pitkiä prosesseja pankin kanssa. Parhaassa tapauksessa lainan saa jopa saman päivän aikana. Jos olet kiinnostunut rahan lainaamisesta, lainavertailupalveluissa on yleensä linkki joka sanoo: kaikki lainanantajat löytyvät täältä. Sen kautta voit alkaa kartoittamaan mahdollisuuksia lainan ottamiselle.

Yhteenveto

Jos haluat alkaa tekemään töitä kotona, se voi olla helpompaa kuin kuvitteletkaan. Sinun ei tarvitse lähteä liikkeelle tyhjin käsin, vaan tarvittaessa voit turvautua myös lainarahaan, jotta hommat saadaan käyntiin. Kyse saattaa olla hyvinkin pienestä sijoituksesta, mutta sillä saatat taata itsellesi hyvän pohjan pitkäksi aikaa eteenpäin ja unelmasi kotona töiden tekemisestä toteutuu. Töitä kotona, oman aikataulun kanssa, voi olla parasta, mitä sinulle on tapahtunut. Tienaa rahaa kotona helposti, ja voit itse päättää miten ja missä töitä teet.

Moni löytää etätöiden tekemisen kautta aivan uuden elämäntavan ja vapauden. Tärkeintä on, että lähtee rohkeasti tavoittelemaan omia unelmiaan. Vaikka et vielä aivan olisi selvillä siitä, mitä voisit tehdä, se ei silti tarkoita sitä, ettekö voisi alkaa toteuttamaan unelmaasi. Ala vaikka laittamaan asioita ylös paperille joka päivä, ja ennen kun arvaatkaan, saattavat ratkaisun avaimet olla käsissäsi. Sitten ei muuta kun tuumasta toimeen. Moni yrittäjä on alkutaipaleella tuskaillut aivan samojen asioiden kanssa.

Epäiletkö vielä kykyjäsi? Lähde liikkeelle omien mielenkiintojen kohteiden kartoittamisesta, ja saatat yllättyä siitä, mihin se sinut vie. Älä aikaile, hanki rahaa kotoa käsin lyhyemmässä ajassa kuin luuletkaan!

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI