Lainaa työttömälle

Lainapaikka Min lainasumma Max lainasumma Ikäraja Max laina-aika Hae lainaa
50 € 50000 € 18v. 180 kuukautta Hae lainaa
100 € 10000 € 22v. 120 kuukautta Hae lainaa
150 € 5000 € 20v. 26 kuukautta Hae lainaa
100 € 2000 € 20v. 30 kuukautta Hae lainaa
 

Min lainasumma: 50 €

Max lainasumma: 50000 €

Ikäraja: 18v.

Max laina-aika: 180 kuukautta

Min lainasumma: 100 €

Max lainasumma: 10000 €

Ikäraja: 22v.

Max laina-aika: 120 kuukautta

Min lainasumma: 150 €

Max lainasumma: 5000 €

Ikäraja:20v.

Max laina-aika: 26 kuukautta

Katso kaikki lainat

Min lainasumma: 100 €

Max lainasumma: 2000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika: 30 kuukautta

Mitä ovat lainat työttömälle?

Lainaa työttömälle ovat täysin samanlaiset kuin muillekin työllistetyille henkilöille, mutta työttömille voi liittyä joitain rajoituksia. Esimerkiksi yli 1 000 euron lainoja on vaikea saada, sillä nämä kulututsluotot vaativat hyvin usein säännöllisiä tuloja, joihin voi sisältyä sekä palkkatulo, että eläke. Hakuprosessi suurissa summissa on tietenkin hiukan tiukempi ja perusteellisempi kuin pikavipeissä ja muissa pienlainoissa, samalla tehden koko hommasta hitaampaa. Tämä ei tarkoita, etteikö työttömällä olisi myös mahdollisuudet saada isompia lainoja, mutta se voi vaatia ylimääräistä panostusta ja esimerkiksi vakuuksien tai takaajien näyttämistä. Suomesta kuitenkin löytyy myös netin lainantarjoajia, jotka myöntävät työttömille lainaa. Ja jos työttömällä on tuloja esimerkiksi kelalta tai sosiaalitoimistolta säännöllisesti, voidaan lainaa myöntää herkemmin myös isommille summille.

Edellytykset kaikille lainoille, oli sitten työtön tai työelämässä lujasti kiinni, ovat silti samat. Ensinnäkin on tietenkin oltava täysi – ikäinen, eli alaikäisille ei missään nimessä mikään paikka lainaa myönnä. Ikärajat muuten voivat vaihdella sen mukaan, mistä lainantarjoajasta on kyse ja minkälaista lainaa haetaan. Jotkut paikat myöntävät heti 18 vuotta täyttäneille lainaa, kun toisissa paikoissa vaaditaan yli 25 vuoden ikää. Toinen tärkeä seikka lainan saannille on luottohäiriömerkintöjen puuttuminen. Vaikka nämäkään eivät välttämättä estä täysin lainan saamista, tekevät ne prosessista huomattavasti vaikeamman. Jos vielä lisätään maksuhäiriöihin työttömyys, on hakijan mahdollisuudet lainan saamiselle entistä huonommat. Pankkitili on tietenkin löydyttävä Suomesta ja verkkopankkitunnukset joilla henkilö varmistaa olevansa oikeasti hakija. Usein tarvitaan myös sähköpostiosoite tai puhelinnumero ja ennen kaikkea vakituinen osoite Suomessa. Kansalaisuus ei aina ole välttämätöntä, kunhan lainan hakija asuu Suomessa pysyvästi.

Lainaa työttömälle on siis ehdottomasti mahdollista saada, mutta mitä pienempiä summia haetaan ja mitä paremmat taustat hakija omaa, sitä varmemmin se voidaan myöntää. Ei kuitenkaan kannata lannistua vaikka tilanne olisi huonompikin, sillä keinot on aina mahdollista keksiä, joilla laina saadaan arkea avittamaan. Jos kuitenkin muut asiat ovat kunnossa, voidaan myöntää lainaa työttömälle ilman vakuuksia tai muita kommerverkkejä!

Mitä ovat nopeat lainat, eli pikavipit työttömille?

Pikavippi työttömälle on paljon helpompi saada, kuin esimerkiksi kulutusluotto, eli suurempien summien laina. Kun lainan summa on alle 1 000 € suuruinen, voidaan helposti saada tämä ilman ongelmia. Tietenkin tämä edellyttää että lainaaja täyttää edellä mainitut kriteerit, esimerkiksi maksuhäiriöitä ei löydy ainakaan voimassa olevina. Prosessi on täysin sama kuin työelämässä olevalle ja lainapäätös saadaan hakemuksen lähettämisen jälkeen usein todella nopeasti. Lainahakemuksen lävitse käyminen ei ole niin kattavaa ja tarkkaa kuin kulutusluotoissa, koska myös lainamäärät ovat huomattavasti pienempiä. Lainantarjoajien on myös helppo antaa lainaa, kun tiedetään että kenen tahansa on helppo selvitä vain muutamien kymmenien, tai satojen, eurojen lainoista, oli sitten töissä tai ei. Pikavippi työttömälle on siis ehdottomasti hyvä vaihtoehto, eikä näytä kovinkaan todennäköiseltä ettei lainaa saisi, varsinkin jos muut vaadittavat kriteerit pystytään täyttämään ilman huomattavia ongelmia.

Pikavippi työttömälle voi auttaa arjessa helposti ja koska osa lainantarjoajista ei edellytä minkäänlaisia vakituisia tuloja tai esimerkiksi tuloselvitystä palkkakuittien tai muiden lappujen avulla, ei ole ongelma lähteä hakemusta täyttämään. Hakemus  itsessään ei maksa mitään eikä lainaa ole pakko vastaanottaa, vaikka hyväksytty päätös tulisikin. Tämän takia voidaan hyvillä mielin laittaa hakemus sisään ja tietenkin pitää pohtia mistä laina haetaan. Pikavippi työttömälle löytyy monen tarjoajan valikoimasta, joten mitään monopoli asemaa ei keneltäkään löydy. Tämä takaa sen, että lainaaja voi vertailuttaa erilaisia lainapaketteja ja valita niistä sellaisen, joka kattaa omat tarpeet parhaiten. Vertailla voi joko itse eri sivustoja selaamalla, tai käyttämällä vaikka tarjottuja hakukoneita, joihin syötetään ne kriteerit joita lainalle itse haluaa asettaa ja hakukone listaa kaikki paikat, jotka tarjoavat kyseistä lainaa mahdollisimman hyvillä ehdoilla ja vaatimuksilla. Myös pikavippi lainaa työttömälle ilman vakuuksia on mahdollisuus saada vielä paremmin, kuin esimerkiksi kulutusluottoa

Pikavippi työttömälle onnistuu siis hyvinkin varmasti ja vaikka kulutusluottoa ei olisi mahdollista saada, auttaa tämäkin pienempi summa selviämään arjessa mukavammin. Ei siis kannata turhaan pelätä, vaan tutustua tarjontaan ja pohtia, pitäisikö laina hakea. Syitä lainan hakemiselle on monia ja ne pitää myös tiedostaa, jotta paras mahdollinen laina löytyisi.

Miksi ja koska tulisi lainata rahaa työttömänä?

Monesti työttömyys voi tulla täysin puskan takaa, eikä siihen voida varautua välttämättä ollenkaan. Alla on voinut olla vakaa työpaikka jo vuosia, mutta markkinoiden muuttuessa muuttuu myös työllisyys tilanteet ja valitettavan monet joutuvat näiden muutosten uhreiksi. Toisaalta työttömyyttä on voinut jatkua alalla jo pitkään, kun sopivia ammatteja ei löydy koulutusta vastaamaan ja kilpailu vapaista paikoista on kovaa. Voidaan olla myös vasta alottelemassa työelämää, jolloin työnantajat vaihtavat työntekijöitä kuin naiset alusvaatteita, välttyen näin korkeilta kuluilta, joita vakituiset työntekijät aiheuttavat. Oli tilanne mikä tahansa ja syy siihen, miksi työttömyys osui omalle kohdalle mikä vain, ei se ole koskaan mukavaa ja tuo lähes aina ongelmia taloudelliseen tilanteeseen. Tämä korostuu erityisesti jos asutaan yksin, on lapsia tai muita elätettäviä perheenjäseniä, tai jos aikaisemmin hyvätuloisella palkalla on hankittu esimerkiksi lainoja, joiden kanssa pitäisi pärjätä vaikka tulot on otettu pois.

Monesti lainaa työttömälle myöntävät tarjoajat ovat ainut mahdollisuus, jolla selvitään ainakin alkuun tilanteesta, ennen kuin pystytään tottumaan arjen uusiin taloudellisiin realiteetteihin. Tämä voi vaatia paljon totuttelua ja asioiden uudelleen harkintaa, sekä priorisointia, mutta lainojen avulla voidaan selvitä pahimmasta tilanteesta. Näin ei tarvitse huolehtia että laskut eräätyisivät, tai niistä pääsisi tulemaan maksumuistutuksia. Samalla saadaan pidettyä ruoka pöydässä ja varmistettua että elämänlaatu pysyy ihmillisellä tasolla, ainakin siihen asti että esimerkiksi tuet alkavat rullaamaan, tai viimeinen palkka napsahtaa luukusta sisälle. Työttömyys voi olla pitkäaikaista tai lyhytaikaista, mutta joka tapauksessa se vaikuttaa vahvasti jokaisen elämään. Kun myönnetään lainaa työttömälle, avitetaan tarvitsevan ihmisen arkea ja mahdollistetaan hyvinvoinnin ylläpysyminen myös tiukassa tilanteessa.

Kun lainataan vierasta pääomaa, tulee kuitenkin huomioida että se täytyy maksaa takaisin. Siksi on harkittava tarkkaan, kannattaako hankkia lainaa työttömälle, varsinkin jos maksukyky on kyseenalainen.

Miksi pitää miettiä tarkkaan, tarvitaanko lainaa jos on työtön?

Kun haetaan lainaa työttömälle, on mietittävä onko se järkevää ja miksi lainaa haetaan. Syitä lainan hakemiselle on monia, sillä voidaan yrittää selvitä laskuista, arjen perinteisistä kuluista ja esimerkiksi ruuan tuomisesta pöytään. Toisaalta se voi myös olla tapa yrittää pitää yllä sitä elämänlaatua, joka hakijalla oli ennen työttömäksi joutumista. Tapauskohtaisesti riippuen tämä voi olla huono tai hyvä idea. Tietyt kulut on tietenkin katettava, oli taloudellinen tilanne mikä tahansa ja niihin on yleisesti hyväksyttävää hakea lainaa ja apua. Toisaalta jos haetaan lainaa työttömälle tarkoituksena esimerkiksi rahoittaa viihteelle menoa tai hyvin kalliiden harrastusten rahoitusta, on ehkä aika miettiä onko se lainan arvoista. Tietenkin välillä on hankala luopua itselle tärkeistä asioista, mutta jos tilanne vaatii niin, on tehtävä rankkojakin vähennyksiä kuukausittaisiin menoihin.

Tähän vaikuttaa myös se, minkälaista työttömyyttä voidaan olettaa kohdalle osuvan. Jos se on vain kuukauden tai parin heti, jossa uusi työpaikka on helposti ja lähes sadan prosentin varmuudella alla, ei ole minkäänlaista ongelmaa hakea lainaa työttömälle. Tässä tapauksessa tiedetään että tulotilanne tasaantuu ja laina pystytään maksamaan ongelmitta takaisin. Jos taas työttömyys jatkuu pitkälle, tulee harkita tarkkaan kannattaako lainaa työttömälle ottaa. Pahimmillaan se lisää maksuongelmia ja tekee kierteen, joka aiheuttaa maksuhäiriö merkintöjä ja jopa laskujen menemisen perintään ja ulosottoon.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI