Pikavippi 19 vuotiaalle

Pikavippi on pikalaina, joka rantautui Suomeen vuonna 2005. Pikavippi on lähtöisin yhdysvaltalaisesta payday loans -tyyppisestä lainasta, jossa yritys myöntää lainaa 19-vuotiaalle tai vanhemmille palkkakuittia vastaan. Näin he voivat saada muutaman satasen pikalainan seuraavaan palkkapäiväänsä asti. Tämä systeemi tuli Suomeen ryminällä, nimittäin suomalaiset innostuivat tästä ilmaisesta rahasta, jota oli helppo saada netissä tai tekstiviestillä.

kuukautta

Lainapaikka
Min lainasumma
Max lainasumma
Ikäraja
Max laina-aika
Hae lainaa
Min lainasumma:
500 €
Max lainasumma:
10000 €
Ikäraja:
18v.
Max laina-aika:
60 kuukautta
Min lainasumma:
500 €
Max lainasumma:
70000 €
Ikäraja:
20v.
Max laina-aika:
180 kuukautta
Min lainasumma:
1000 €
Max lainasumma:
60000 €
Ikäraja:
20v.
Max laina-aika:
180 kuukautta
Min lainasumma:
100 €
Max lainasumma:
60000 €
Ikäraja:
18v.
Max laina-aika:
240 kuukautta
Min lainasumma:
1000 €
Max lainasumma:
60000 €
Ikäraja:
20v.
Max laina-aika:
180 kuukautta
Min lainasumma:
1000 €
Max lainasumma:
60000 €
Ikäraja:
20v.
Max laina-aika:
180 kuukautta
Min lainasumma:
500 €
Max lainasumma:
60000 €
Ikäraja:
20v.
Max laina-aika:
180 kuukautta
Min lainasumma:
500 €
Max lainasumma:
60000 €
Ikäraja:
20v.
Max laina-aika:
180 kuukautta
Min lainasumma:
1000 €
Max lainasumma:
50000 €
Ikäraja:
23v.
Max laina-aika:
180 kuukautta
Min lainasumma:
2000 €
Max lainasumma:
60000 €
Ikäraja:
20v.
Max laina-aika:
180 kuukautta
Min lainasumma:
1000 €
Max lainasumma:
60000 €
Ikäraja:
20v.
Max laina-aika:
180 kuukautta
Min lainasumma:
1000 €
Max lainasumma:
60000 €
Ikäraja:
20v.
Max laina-aika:
180 kuukautta
odota hetki…

Suomalaiset ottivat pikavippejä oikealta ja vasemmalta. Uusia pikavippiyrityksiä avautui joka kuukausi ja ne tarjosivat toinen toistaan parempia lainoja. Luottavaiset suomalaiset eivät kuitenkaan tarkistaneet pikavippien korkoja tai kuluja, ja he yllättyivät kuukauden lopussa, kun postilaatikosta kolahti sisään hyvin suuri lasku. Laskun maksaminen tuotti monille ongelmia, jonka takia he sitten ottivat toisen pikavipin maksaakseen edellisen pikavipin pois. Tällainen järjestely aiheutti velkakierteeseen joutumisen hyvin nopeasti.

Monet jopa elivät pelkästään pikavipeillä. He ottivat yhden vipin, jonka he maksoivat pois toisella vipillä ja jatkoivat tätä kuukaudesta toiseen. Korot ja kulut siinä tietysti kasaantuivat ja vippejä joutui ottamaan yhä suurempia määriä. Etenkin pikavippi 19v. Nuorille heti oli hyvin houkuttelevaa, ja monet nuoret, alle parikymppiset opiskelijat ja jopa huonoilla tuloilla varustetut nuoret ottivat pikavippejä maksaakseen ostoksensa tai ulkona käymisen huvit.

Suomen hallitus kuitenkin pääsi suhteellisen nopeasti jyvälle tästä ongelmasta ja se asetti korkokaton alle 2000 euron lainoille. Näin yritykset eivät voineet enää laskuttaa tähtitieteellisiä korkoja asiakkailta ja vippinongelman oletettiin katoavan. Niin ei kuitenkaan käynyt, nimittäin monet pikavippejä tarjoavat yritykset vain muuttivat toimintamalliaan ja alkoivat tarjota asiakkailleen yli 2000 euron lainoja, joista asiakas sai itse valita, kuinka paljon hän käyttää. Näitä kutsutaan joustoluotoiksi tai tililuotoksi.

Pikavippi on pieni laina, jonka saa haettua nopeasti ja yksinkertaisesti netistä tai tekstiviestillä. Voit esimerkiksi hakea 50-300 euron pikavippiä 19-vuotiaalle lähettämällä yhden tekstiviestin tai tekemällä hakemuksen netistä. Monet nuoret vieläkin miettivät, mistä saa lainaa 19-vuotiaalle ja he turvautuvat pikavippeihin hyvin usein, koska monetkaan pankit tai muut yritykset eivät myönnä lainoja näin nuorille hakijoille.

Pikavipit suunniteltiin alun perin kattamaan pienet ja akuutit kulut, jotka eivät voineet odottaa seuraavaa palkkapäivää. Ne lähtivät kuitenkin melko lailla käsistä ja niitä otettiin esimerkiksi shoppailureissuja tai viikonlopun viihdettä varten. Tällaisista pienistä vipeistä tuli nopeasti hyvin suurin ongelma monelle suomalaiselle ja monet maksavat tästä virheestä vielä kymmenen vuoden jälkeenkin.

Lainat 18-vuotiaalle

Kun täytetään 18-vuotta, monet ovet aukeavat. Henkilö saa päättää itse omista asioistaan, ajaa autoa ja ostaa jopa alkoholia ja tupakkaa. Periaatteessa myös 18-vuotiaat saavat hakea itse lainaa. Hyvin harva 18-vuotias kuitenkaan tienaa vielä niin paljon tuloja, että mikään pankki olisi valmis antamaan heille lainaa ilman takaajia tai vakuuksia. Niinpä monet 18-vuotiaat turvautuvat pikavippeihin, joita on suhteellisen helppo edelleen saada netistä.

Nuoret aikuiset eivät kuitenkaan aina ymmärrä, kuinka paljon yksi pikavippi tulee pitkällä juoksulla maksamaan. Näin nuorilla on ainoa vaihtoehto saada pikavippi, jossa voi joskus olla suuriakin korkoja. Nuorten talous menee siis jo aika lailla metsään heti alkutekijöissä. Nuorten tulojen puuttuminen ja vastuuttomuus ovat syynä siihen, miksi monetkaan laitokset eivät tarjoa lainaa näin nuorille.

Minkälaista lainaa 18-vuotias voi saada?

Yleisesti ottaen 18-vuotiaat eivät saa vielä minkäänlaista lainaa. Jopa pikavippiyritykset myöntävät vain hyvin pieniä summia 18-vuotiaalle nuorelle. Mikäli lainaa myönnetään, se on todennäköisesti vain hyvin pieni summa ja hyvin lyhyelle aikavälille, kuten esimerkiksi muutama kymppi kahdeksi viikoksi.

Lainat 19-vuotiaalle

19-vuotiaan ei ole usein yhtään sen helpompi saada lainaa kuin 18-vuotiaankaan. Pikavippi 19-vuotiaalle voi olla ainoa vaihtoehto, mitä lainoihin tulee. Pikavippi 19v nuorelle saattaa olla ainoa tapa saada pieni laina silloin, kun tulee akuutti lainantarve. Kuitenkin vielä 19-vuotias aikuinen on niin nuori, että omien raha-asioiden hoitamisesta ei ehkä ole tullut vielä rutiinia. Monet yritykset eivät siis myönnä lainaa 19v ollenkaan. Jotkut pikavippiyritykset saattavat myöntää pikalainan 19-vuotiaalle, mutta summat ovat siltikin yleensä vain muutamasta kymmenestä eurosta muutamiin satoihin euroihin.

Minkälaista lainaa 19-vuotias voi saada?

19-vuotias voi usein saada muutaman satasen verran lainaa. Maksuaika on yleensä noin 14 päivästä 30 päivään. 19-vuotiaat voivat saada hieman paremmin lainaa kuin 18-vuotiaat nuoret, mutta myös 19-vuotiaiden tulisi olla tarkkana ja hakea lainaa vain sellaisilta yrityksiltä, jotka hyväksyvät nuoria hakijoita.

Lainat 20-vuotiaalle

20-vuotiaiden on jo huomattavasti helpompi hakea lainaa kuin alle 20-vuotiaiden. Harvoin vielä parikymppisellekään myönnetään kovin suurta lainaa, mutta hyvässä lykyssä vippiä tai pientä kulutusluottoa saattaa löytyä esimerkiksi 500 euroon tai vaikka tuhanteen euroon saakka. Kuitenkin pankista lainaa haettaessa vielä 20-vuotiaankin pitää varautua siihen, että pankki saattaa kysellä takaajia tai vakuuksia.

Minkälaista lainaa 20-vuotias voi saada?

20-vuotiaalle myönnetään yleensä jo muutaman tuhannen euron lainoja ja maksuaika voi olla lainasta riippuen jopa vuosia.

Lainat yli 20-vuotiaalle

Kun olet jo täyttänyt 21, 22 tai jopa 23 vuotta, sinulle annetaan lainoja paljon helpommin. Tässä vaiheessa oletetaan jo, että sinulla on suhteellisen hyvät tulot, ja että sinulla on paljon enemmän kokemusta raha-asioiden hoitamisesta vastuullisesti. Monet nettilainoja myöntävät yritykset saattavat silti edelleen vaatia, että haet ensin pienempää lainaa, ja kun se on maksettu pois, he myöntävät sinulle suurempaa lainaa. Pankit saattavat edelleen pyytää takaajia tai vakuuksia, mutta nettilainoja voit saada usein jo tuhansiin euroihin saakka. Voit aina lukea lisää lainoista ja niiden vaatimuksista.

Minkälaista lainaa yli 20-vuotias voi saada?

Kun olet täyttänyt yli 20 vuotta, ovet ovat avoinna paljon enemmän kuin aikaisemmin. Voit saada jopa tuhansien eurojen lainaa moneksi vuodeksi.

Kuinka 19-vuotias voi hakea pikavippiä?

Pikavippi on hyvin helppo laina hakea netistä. Pikavippi on pieni laina, joka on 19-vuotiaalle nuorelle usein 0-500 euron välillä. Monet pikavippiyritykset myöntävät lainaa 19-vuotiaalle ensin vain pienen summan ja seuraavalla kerralla voit hakea paljon suurempaa summaa. Vaikka pikavippi on pieni laina ja summa voi olla vain muutamissa kympeissä tai satasissa, yritykset kohtelevat tätä silti kuin tavallista lainaa. Toisin sanoen, maksukykysi ja luottotietojesi tulee olla kunnossa.

Pikavippiyritys tarkistaa ensin aina luottotietosi. Mikäli sinulla on merkintä luottotiedoissa, tulee pikavipin saamisesta käytännöllisesti katsoen mahdotonta, oli sinulla sitten kuinka hyvät tulot tahansa tai olit sitten kuinka vanha tahansa.

Pikavippiä voi hakea netistä. Aloitat ensin tunnistautumalla omilla verkkopankkitunnuksillasi. Kun olet tunnistautunut, seuraavana on vuorossa hakemuksen tekeminen. Hakemukseen täytetään kaikki omat tiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero, syntymäaika ja henkilötunnus. Monet yritykset pyytävät myös tulo- ja menotietoja, aikaisempia velkoja sekä työnantajan tiedot.

Kun painat “lähetä”, hakemus käsitellään. Hakemuksen käsittelyssä menee usein vain pari minuuttia ja saat lainapäätöksen heti. Pikavippi maksetaan tilillesi muutaman minuutin kuluttua ja lasku lähetetään kotiisi tai sähköpostiisi muutamien päivien kuluessa.

Pikavipit maksavat yleisesti ottaen paljon. Näin yritykset saavat voittoa lainastaan. Voit siis odottaa näkeväsi laskussa hyvän summan kuluja sekä korkoja. Usein voit maksaa pikavippisi takaisin tietyn ajan sisällä kokonaisuudessaan, jolloin vippiin ei lisätä kuluja ollenkaan. Tämä on kaikista järkevin tapa maksaa vippi pois, mikäli sitä on pakko ottaa.

Kuinka pitkät maksuajat ovat tarjolla 19-vuotiaalle?

Koska 19-vuotias on vielä hyvin nuori aikuinen, heille ei yleensä myönnetä kovin pitkää laina-aikaa. Hyvin yleinen käytäntö on se, että yritys myöntää 19-vuotiaalle hyvin pienen muutaman sadan euron lainan ensin lyhyellä laina-ajalla, esimerkiksi 14 vuorokaudeksi. Kun ensimmäinen laina on maksettu ajallaan ja kokonaisuudessaan pois, seuraavalla kerralla he myöntävät hieman suurempaa lainaa ja mahdollisesti myös pidemmällä laina-ajalla, kuten 30 päivällä varustettuna.

Mikäli pysyt yhden tietyn firman asiakkaana useaan otteeseen ja maksuhistoriasi heidän kanssaan on positiivinen, he myöntävät sinulle helpommin lainaa uudestaan ja uudestaan. 19-vuotiaan kannattaa hoitaa maksuasiat ja omat laskut mahdollisimman hyvin, nimittäin se helpottaa tulevaisuudessa lainojen saamista paljon. Kun yritys tietää, että olet luotettava maksaja, he myöntävät sinulle ilomielin paljon suurempia lainoja.

Milloin 19-vuotiaan ei kannata ottaa lainaa?

19-vuotias on vielä nuori aikuinen, jolla todennäköisesti on alhaiset tulot tai ei tuloja vielä opiskeluiden takia ollenkaan. 19-vuotiaiden kannattaa siis miettiä hyvin tarkasti sitä, onko pikavipin tai lainan ottaminen hyvä idea. Pikavippiä ei koskaan tulisi ottaa, mikäli sinulla on maksuvaikeuksia, sinulla ei ole tarpeeksi tuloja, jos haet lainaa shoppailua tai viihdettä varten tai mikäli voit saada rahaa muilla tavoilla.

Laina tulee aina maksaa takaisin korkojen ja kulujen kanssa. Mikäli siis et ole 100% varma siitä, että voit maksaa lainan ajallaan takaisin, sitä ei pitäisi hakea. Jos olet epävarma, on aina parempi katsoa kuin katua, ja jättää laina suosiolla ottamatta. Sinun tulee muistaa, että lainaa ottaessasi et maksa pelkästään takaisin lainan pääomaa, vaan maksat myös kaikki siihen liittyvät kulut ja korot.

Lisäksi, mikäli sinulle tulee maksuvaikeuksia ja joudut perintään tai saat maksuhäiriömerkinnän, luottotietosi ovat menneet moneksi vuodeksi kerrallaan. 19-vuotias on erittäin herkässä iässä, nimittäin tässä vaiheessa elämää usein haetaan asuntoa, töitä, ostetaan auto ja lähdetään omilleen. Mikäli omat luottotiedot ovat menneet, on hyvin vaikea tehdä yhtään mitään.

Pikavippi tulisi ottaa vain silloin, jos olet varma, että voit maksaa lainan takaisin kokonaisuudessaan eräpäivän sisällä. Sinun pitäisi myös varmistaa, että sinulla ei ole mitään muuta keinoa tienata tai saada tarvittavaa rahamäärää. Velkaa pitäisi nimittäin aina välttää kaikin keinoin, joten mikäli voit saada pienen lainan kaverilta tai vanhemmilta, se on aina parempi keino.

Ero pikavipin ja kulutusluoton välillä

Pikavippi on pieni laina, jonka voi ottaa helposti netissä tunnistautumalla omilla verkkopankkitunnuksilla tai lähettämällä tekstiviestihakemuksen. Pikavipit ovat usein pieniä, muutaman satasen lainoja, joissa on lyhyt maksuaika (esimerkiksi 14 vuorokautta tai 30 vuotokautta). Pikavippejä varten ei tarvita vakuuksia tai takaajia ja niiden korot voivat olla tähtitieteellisiä. Lisäksi vippejä voidaan myöntää 19-vuotiaalle, raha-asiansa hyvin hoitaneelle Suomen kansalaiselle.

Kulutusluotto on sen sijaan sellainen, mitä voidaan hakea netistä tai pankista. Kulutusluotto on usein muutamien tuhansien suuruinen summa, jolla voi olla monen vuoden maksuaika. Kulutusluottoja myönnetään usein vain hieman vanhemmille hakijoille. 19-vuotias voi kuitenkin saada myös kulutusluottoa, mikäli hänellä on yhteishakija, takaaja ja/tai vakuuksia. Kulutusluoton korot ja kulut ovat usein pienempiä kuin pikavipeissä ja niitä täytyy hakea työpaikkatietoineen ja palkkakuitteineen netistä tai käymällä omassa pankissa.

Paras vaihtoehto lainaa tarvitsevalle 19-vuotiaalle on hakea kulutusluottoa omasta pankista mikäli se on toimiva vaihtoehto. Kulutusluotoissa, etenkin pankista haettuna, korot ja kulut ovat usein paljon pienemmät ja maksuaikaa voi säätää tarpeen mukaan helpommin kuin netistä haettuna.

Mitä 19-vuotias voi tehdä pikavipin ottamisen sijaan?

19-vuotiaalla on paljon mahdollisuuksia pikavipin ottamisen sijaan. Mikäli sinulla on akuutti lainan tarve, kuten esimerkiksi tuleva shoppailureissu, leffailta tai vaikka matka, voit kokeilla monta eri juttua tarvittavan rahan tienaamiseksi pikavipin ottamisen sijaan.

Voit esimerkiksi aloittaa etsimällä itsellesi pientä lisätyötä. 19-vuotias voi helposti ulkoiluttaa koiria tai toimia kissavahtina, vahtia lapsia tai vaikka aloittaa postin jakamisen. Voit myös etsiä esimerkiksi asiakaspalvelutöitä tai siivoustöitä. Mikäli sinulla on jo työpaikka, voit aina pyytää työnantajaltasi lisää vuoroja tai auttaa tuurauksissa.

Jos jostain syystä et vain millään löydä lisää työtä tai et saa extravuoroja työpaikaltasi, voit pyytää pientä lainaa vanhemmiltasi tai kaveriltasi. Vaikka perheelle ja kavereillekin tulee tietysti maksaa aina kaikki lainat takaisin, se on parempi vaihtoehto kuin pikavipin ottaminen. Pikavippi nimittäin kerryttää sekä korkoja että kuluja, kun taas vanhemmat usein antavat anteeksi pidemmänkin maksuajan.

Yhteenveto

Pikavippien rantauduttua Suomeen, hyvin monet ottivat vippejä innoissaan ja joutuivat velkakierteeseen vain parin vipin jälkeen. Näissä kalliissa ensimmäisissä vipeissä saattoi olla jopa monen sadan prosentin todellinen vuosikorko, mikä vei laskun loppusumman järjettömiin summiin. Onneksi Suomen hallitus otti asiaa niskasta kiinni ja vuonna 2013 syntynyt korkokatto laittoi kapuloita monen pikavippiyrityksen rattaisiin.

Nykyään 19-vuotiaskin nuori voi vielä edelleen hakea pikavippiä. Hyvin usein pikavippi on ainoa mahdollinen laina näin nuorelle aikuiselle, jolla ei ole vielä suuria tuloja, takaajia ja/tai vakuuksia. Niin kauan, kun 19-vuotias aikuinen on hoitanut omat raha-asiansa hyvin ja hänellä on luottotiedot kunnossa, hän voi usein hakea pientä pikavippiä, jossa on lyhyt maksuaika, kuten 14 vuorokautta tai 30 vuorokautta.

Vaikka pikavippi voi vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta tiukassa rahatilanteessa, kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikki velat tulee aina maksaa takaisin korkojen ja kulujen kanssa. Hyvin usein pikavipit ovat siis haitallisempia taloudelle kuin ne ovat hyödyllisempiä. 19 vuotta täyttäneen nuoren aikuisen kannattaakin paljon ennemmin valita kulutusluotto pikavipin sijaan, mikäli lainalle on tarve, eikä ole mitään muuta mahdollisuutta.

Ennen lainan hakemista on hyvä idea kuitenkin miettiä, voisiko rahat tienata jollakin tavalla. Voit esimerkiksi hakea töitä lastenvahtina tai ulkoiluttaa koiria, jakaa postia tai vaikka tehdä siivoustöitä. Voit myös aina kokeilla pyytää työpaikaltasi extravuoroja, tuurata tai tehdä satunnaisia keikkatöitä.

Kannattaa myös katsoa, onko omista kuluista mahdollisuus nipistää siihen saakka, että saa säästettyä hieman rahaa. Mikäli tämä ei ole mahdollista, voit aina pyytää lainaa perheeltäsi tai ystäviltäsi. Vaikka laina pitää maksaa heillekin takaisin, he tuskin ainakaan pyytävät sinua maksamaan korkeita korkoja tai kuluja.

Mikäli haluat lainaa ja olet 19-vuotias nuori aikuinen, kannattaa tutkia tarjolla olevia lainoja huolellisesti. Lainan hakeminen ei maksa mitään, ja voit esimerkiksi käyttää lainoja vertailevia sivuja avuksesi. Tee vain yksi lainahakemus ja sivusto lähettää sen kaikille yhteistyökumppaneilleen. Näin saat alustavat lainatarjoukset monilta yrityksiltä ja voit valita niistä edullisimman ja parhaimman tarjouksen.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI