Pikalaina

Pikalaina

LainapaikkaMin lainasummaMax lainasummaIkärajaMax laina-aikaHae lainaa
100 € 2800 € 20v. 12 kuukauttaHae lainaa
50 € 300 € 18v. 30 päivääHae lainaa
50 € 4000 € 19v. 36 kuukauttaHae lainaa
500 € 50000 € 18v. 180 kuukauttaHae lainaa
20 € 2250 € 18v. 90 päivääHae lainaa
100 € 2000 € 20v. 12 kuukauttaHae lainaa
50 € 2000 € 20v. 12 kuukauttaHae lainaa
100 € 700 € 18v. 30 päivääHae lainaa
20 € 2250 € 18v. 90 päivääHae lainaa
100 € 2000 € 20v. 30 päivääHae lainaa
500 € 50000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
1200 € 5000 € 20v. 84 kuukauttaHae lainaa
100 € 3000 € 18v. 34 kuukauttaHae lainaa
20 € 2250 € 18v. 30 päivääHae lainaa
20 € 2250 € 18v. 90 päivääHae lainaa
100 € 5000 € 20v. 86 kuukauttaHae lainaa
100 € 2500 € 20v. 6 kuukauttaHae lainaa
50 € 5000 € 20v. 52 kuukauttaHae lainaa
100 € 500 € 22v. 4 kuukauttaHae lainaa
2000 € 5000 € 18v. 24 kuukauttaHae lainaa
100 € 2100 € 20v. 36 kuukauttaHae lainaa
500 € 20000 € 26v. 129 kuukauttaHae lainaa
100 € 400 € 18v. 12 kuukauttaHae lainaa
1000 € 2000 € 22v. 60 kuukauttaHae lainaa
20 € 2250 € 18v. 90 päivääHae lainaa
10 € 2100 € 20v. 30 päivääHae lainaa
50 € 2000 € 18v. 12 kuukauttaHae lainaa
20 € 2250 € 18v. 90 päivääHae lainaa
200 € 4000 € 19v. 36 kuukauttaHae lainaa
 

Mikä on pikalaina?

Arki voi käydä jopa tylsäksi, sen toistaessa samoja kuvioita, mutta yllättäviä tilanteita voi myös tulla ihan sattumalta, eivätkä ne aina ole mukavia. Kun rahasta on pulaa, ei kannata odottaa että kauan haaveiltu lottovoitto osuu juuri sinä päivänä kohdalle, sillä varmempiakin keinoja rahatarpeen tyydyttämiseen löytyy. Kun eteen sattuu sellainen tilanne, jossa ennalta arvaamattomat tapahtumat, tilanteet, tai sattumat tuovatkin ylimääräisiä menoeriä perinteiseen budjettiin, on aika etsiä järkeviä vaihtoehtoja tilanteesta selviämiseen. Yksi tälläinen vaihtoehto on pikalaina, jolla haasteista selvitään helposti ja elämä jatkuu yhtä korkealuokkaisena, kuin mitä se on ollut ennen yllättävää menoerää. Pikalaina tuo lainaa heti tilille, tehden tästä entistä kätevämmän ja nopeamman tavan kattaa kaikki mahdolliset menot. Pikalaina on hyvä vaihtoehto myös, jos halutaan lisää käyttörahaa vaikka lomamatkalle, tai muuhun tilanteeseen, ilman että rahan saaminen on vaikeaa tai aikaa vievää.

Pikalainaa voi hankkia monilla eri keinoilla, eikä sen hankkimiseen mene välttämättä muutamaa minuuttia enempää. Tämän takia pikalaina on yksi kätevimmistä tavoista saada arki sujuvammaksi ja selvitä mitä erilaisimmista tilanteista, tai ihan vain irrotella hiukan, esimerkiksi mukavan viikonlopun merkeissä. Pikalainan summa vaihtelee suuresti eri tarjoajien välillä ja omia menoja voidaan kattaa aina muutamista kympeistä, jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Tietenkin, kuten jokaisessa lainassa, ehdot ja säännöt riippuvat monesta tekijästä, jotka vaikuttavat myös takaisinmaksuun ja sen aikaan. Yleensä nämä on kuitenkin räätälöitävissä omaan makuun sopivaksi ja vaikka takaisinmaksu aika määrittääkin korkojen määrän pitkälle, on silti järkevää harkita pidempää laina – aikaa, kun hätiköidä liian nopealla rytmillä, josta sitten myöhästytään.

Pienlaina on siis riskitön apuväline arjessa ja sen yllätyksissä. Tämän avulaa saadaan lainaa heti tilille ja pikaluotto voidaan myös määrittää vastaamaan omia tarpeita moneltakin kantilta. Kannattaa tutustua sekä pankkien, että eri netti lainantarjoajien palveluihin ja tarjouksiin, jotta itselle paras vaihtoehto ei mene ohitse. Samalla täytyy tutustua tarkkaan sääntöihin, jotta lainaamisen ehdot ymmärretään varmasti, eikä pienlaina aiheuta enempää ongelmia kuin hyötyä.

Kuinka paljon voit lainata käyttäen pikalainoja?

Pikalaina sopii melkein kaikkiin arjen yllättäviin menoihin ja se on ihanteellinen varsinkin kun halutaan lainaa heti tilille. Lainattavan summan suuruus on täysin riippuvainen omasta tarpeesta, ja olipa tarve sitten kympeistä, jopa kymmeniin tuhansiin euroihin, tarjoaa pikalaina hyvän mahdollisuuden tähän. Kun tiedetään minkä suuruinen laina on paras mahdollinen, täytyy alkaa miettimään minkä tyyppinen laina on paras tälle lainamäärälle ja mikä täyttää muut ehdot, joita lainalta halutaan. Esimerkiksi erilaisiin joustoluottoihin on olemassa erilaisia takaisinmaksu suunnitelmia, jotka voidaan räätälöidä omien halujen mukaan. Pienemmille summille voidaan myöntää korotonta maksuaikaa, mikä puolestaan helpottaa huomattavasti lyhyessä ajassa maksettavien lainojen hoitamista, kun ylimääräiset kulut ovat minimissään. Yleensä pieniä ja korottomia, tai pienen koron sisältäviä pikalainoja kutsutaan myös nimellä pikavippi. Näissä etuna on myös se, että tilille saadaan pikavippi heti, eikä lainapäätöksessäkään usein tule ongelmaa, koska summat ovat niin pieniä. Joistain pikalainoista, esimerkiksi pikavippi heti tilille tyyppisistä lainoista, ei välttämättä aiheudu edes lainkaan lainanhoito kustannuksia, eli ylimääräistä rahaa ei joskus joudu antamaan lähes lainkaan. Oli mikä tahansa rahantarve, tietenkin määrästä riippuen, voidaan hankkia joko isompaa tai pienempää pikalainaa ja tietenkin tilillä on  lainaa heti mahdollisimman nopeasti käytössä.

Summaa määrittäessä pitää siis huomioida se kohde, mihin pikaluotto käytetään. On myös tarkkaan harkittava, pystytäänkö laina maksamaan takaisin ja onko lainan ottaminen tarpeellista. Jos esimerkiksi lainoja on jo ennestään isompi määrä, eikä niidenkään maksaminen ole erityisen helppoa, ei välttämättä kannata lähteä hankkimaan uutta lainaa, etenkään kattamaan edellisten lainojen kuluja. Jos mieli tekee viihteelle, tai laina ollaan hankkimassa johonkin vähemmän tarpeelliseen käyttökohteeseen, varsinkin tilanteessa jossa maksukyky ei ole varmaa, on ehkä parempi malttaa mieli ja suunnitella turhemmat menoerät sellaiselle kuukaudelle, jossa niihin on varaa omasta pussista. Jos taas laina on oikeasti tarpeeseen, tai se pystytään varmasti maksaa takaisin, on riskejä hyvin vähän. Tällä tavalla se on suuri apu ja koska saadaan lainaa heti tilille, tiedetään että apu on mahdollinen hyvinkin nopealla aikataululla.

*REKLAAMI

Mitkä ovat pikalainojen edut?

Pikalainan edut on helppo saada selville ja niitä pohtimalla ei ole vaikea päätellä miksi pikalaina on Suomessa suosittu vaihtoehto arjen asioiden hoitamiseen.

 • Aika

Ensinnäkin tämän avulla saadaan lainaa heti tilille, eikä sitä tarvitse odotella välttämättä edes tunteja. Lainahakemuksen täyttämiseen ei mene minuutteja pidempään ja lisäksi lainapäätös saadaan usein vähintään saman päivän aikana, joskus välittömästi takaisin. Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen pikalaina saapuu ripeästi käyttöön, eikä sitä siis tarvitsee kauaa odottaa, laskujen ja muiden kiireellisten maksuasioiden suhteen. Näin on siis pikavippi heti valmiina toimintaan.

 • Kätevyys

Laina on helppo saada, kun se ei kuluta ajan lisäksi myöskään vaivaa. Erilaisia lappuja ja lippusia ei tarvitse turhaan hakea, kun palvelun oma tietokoneohjelma tekee päättelyn itse. Tämän takia muutaman tiedon syöttämisen jälkeen homma on paketissa eikä siihen voida vaikuttaa kuin odottamalla päätöstä

 • Vapaus

Pikalaina tuo myös vapauden käyttää varat juuri siihen tarpeeseen, mihin ne halutaan. Käytön kohdetta ei tarvitse usein perustella mitenkään, eikä sitä edes lähdetä kyselemään palvelun tarjoajien puolelta. Näin ei tarvitse huolehtia siitä, täyttääkö lainatarpeen syyt jotkut ihmeelliset kriteerit, mitkä osa lainantarjoajista ja pankeista voi lainoille asettaa.

 • Monipuolisuus

Koska kilpailu alalla on kovaa, on kyseessä lainaajan markkinat. Lainat voi kilpailuttaa ja saada näin paras mahdollinen tarjous. Ne voidaan räätälöidä omiin tarpeisiin sopiviksi, eikä tarvitse tyytyä vain yhteen vaihtoehtoon, jota yksi palvelu tarjoaa. Vertailu on helppoa netin avulla, sillä täten saadaan parhaiten laitettua

Takaisinmaksun aikataulut ja muut ehdot:

Ehdot ja aikataulut vaihtelevat hakijan henkilökohtaisten tietojen, lainantarjoajan vaatimusten ja lainattavan summan mukaan. Lisäksi lainaan voi vaikuttaa erilaiset tekijät, jotka lainantarjoajat määrittelevät yksityiskohtaisesti sopiviksi omalle toiminnalleen.

 • Luottotiedot

Hakijalla täytyy usein olla myös moitteettomat luottotiedot, jotta lainan hyväksyminen onnistuu. Tietenkään tämä ei kaikissa tapauksissa ole tarpeellista, sillä pienlaina voidaan myöntää myös vaikka takauksia, vakuuksia tai takaajia vastaan. Näissä tilanteissa voidaan joutua toimittamaan ylimääräisiä lappuja ja todisteita, jotta lainapäätös on myönteinen ja prosessi vie tietenkin enemmän aikaa. Kun luottotiedot on kunnossa ei tätä ongelmaa tule ja lainapäätös on valmis jopa minuuteissa.

 • ikä

Useimmiten lainan hankinnassa on ikärajana vähintään täysi – ikäisyys, mikä on tietenkin pakollinen. Ikäraa haitari vaihtelee 18 – 26 vuoden välillä yleisimmin, joten jokaiselle hakijalle on mahdollisuus löytää sopiva laina, kunhan vain etsitään oikeiden kriteerien mukaan. Lisäksi Suomessa hakijan tulee tietenkin olla suomalainen tai ainakin asua Suomessa vakituisesti.

 • Tulot

Riippuen lainattavan summan suuruudesta, tulojen tai säästöjen on vastattava maksettavaa summaa. Tällä pyritään tarkastamaan, että hakijalla tosiaan on mahdollisuus maksaa suunnitelman mukaisesti laina takaisin, eikä rahoja tarvitse lähteä karhuamaan takaisin. Esimerkiksi alle 2 000 € tuloilla tuskin voidaan maksaa kymmenien tuhansien laina kuukaudessa, jollei sitten säästöjä löydy enemmän. Jos tuloja taas ei löydy yhtään, voi olla haastavampaa saada pienlaina, mutta tietenkin myös kelan ja sosiaalitoimiston antamat taloudelliset avut voidaan laskea tuloiksi.

 • Edelliset velat

Jos velkaa löytyy jo enemmän aikasemmilta ajoilta, ei se välttämättä ole este uuden lainan ottamiselle. Tämä kuitenkin edellyttää että muiden lainojen hoito on onnistunut mutkitta, eikä maksuhäiriö merkintöjä löydy. Kannattaa kuitenkin harkita tarkkaan tarvitaanko uutta lainaa, jos vanhoja on jo kertynyt enemmän, sillä kaikista niistä on pystyttävä selviytymään ogemitta, jotta vältetään mahdolliset lisäkulut. Jos lainoja on enemmän eri paikoista, tai kaikki ovat pieniä, voidaan miettiä olisiko ajankohtaista yhdistellä lainoja aj täten säästää kuluissa.

 • Säästöt ja muut vakuudet.

Jos taloustilanne ei muuten näytä hyvälle, esimerkiksi tulot ovat pienet, tai makushäiriömerkintöjä löytyy, on silti mahdollisuus saada pienlaina, jos vaan säästöjä, omaisuutta tai takaajia löytyy. Näillä saadaan vakuutettua lainan antajalle, että maksut hoituvat ajallaan, eikä summien hoitamisessa ole ongelmaa.

 • maksusuunnitelma

Maksusuunnitelma tulee laatia sen mukaan, että se voidaan varmasti suorittaa. Maksu voidaan hoitaa esimerkiksi vuosia kestävän maksusuunnitelman mukaisesti ja se sopii varsinkin isompiin hommiin. Erät on suunniteltava niin, että tuloista voidaan ne hoitaa helposti, ilman että joudutaan ongelmiin lisäkulujen kanssa. Jos erät myöhästyvät, on se helppo tapa saada maksumuistutus, sillä pienlainoista voidaan merkitä maksuhäiriö jo 60 päivän päästä maksamattomasta laskusta. Jos otetaan pikavippi, eli pienemmän summan laina, voidaan se helposti maksaa yleensä takaisin. Näihin on myös maksuajat lyhyemmät, eikä niihin tosiaan liity välttämättä ollenkaan kuluja. Kulut toisaalta nousevat huimiksi, jos näissä maksuissa myöhästytään, eli jos et ole varma siitä, että voit kattaa maksun ajallaa, ota suosiolla pidempi maksuaika!

Kuinka pikalainaa voi hakea?

Kun on aika hankkia pikalaina, tulee ensin vertailla erilaisia lainavaihtoehtoja ja tietenkin niitä ehtoja, sekä vaatimuksia, joita lainat sisältävät. Mietintään on myös otettava esimerkiksi luoton takaisinmaksu, joka vaihtelee lainan tarjoajilla suuresti. Lainaa voi hankkia esimerkiksi netistä tai pankista.

 • Netistä lainaa voi hankkia lukuisilta tarjoajilta, joita voi myös kätevästi kilpailuttaa, varmistaen että sopivin vaihtoehto omalle lainatarpeelle löytyy helposti ja tilillä on lainaa heti, tai mahdollisimman nopeasti käytettävissä. Netistä hankittavissa lainoissa on etuna pitkien lainaneuvottelujen välttäminen, mikä säästää sekä aikaa, että energiaa. Hakemusten täyttämiseen menee vain muutama minuutti ja mitä enemmän lainan tarjoajiin tutustutaan, sitä paremmin löydetään sellaisia vaihtoehtoja, joissa joustoa löytyy paljon. Lainattavat summat vaihtelevat aina muutamista kympeistä tuhansiin euroihin, mutta tietenkin summan mukaan määräytyy myös ehdot ja vaatimukset lainan saannille ja esimerkiksi takaisinmaksulle. Pienessä lainatarpeessa voi valita vaikka korottoman pikalainan, jossa korkoja ei siis makseta ollenkaan, tai ne ovat hyvin alhaiset. Korkojen suuruuteen vaikuttaa myös hakijan henkilökohtaiset tiedot, kuten luottotietojen tilanne ja mahdolliset maksuhäiriö merkinnät, hakija ikä ja taloudellinen tilanne, johon kuuluu esimerkiksi tulojen suuruus, lainan takaisinmaksu aika, sekä erien suuruus.
 • Pankistakin voi hakea lainaa, mutta tämä on usein pidempiaikaisempi ja tarkempi prosessi kuin netin lainapalveluiden käyttäminen. Toki monet pankitkin tarjoavat mahdollisuuden hakea lainaa sähköisesti, mutta joka tapauksessa lainan hakijan läpikäyminen on hiukan tarkempi juttu ja esimerkiksi lainaneuvottelut ovat sellainen tilanne, johon kovin moni lainan hakija ei halua. Netin lainoissa ei tarvitse selitellä mihin tarpeeseen laina tulee, kun taas usein pankit vaativat tarkan selvennyksen lainatun rahan tarkoitetusta kohteesta, eikä niitä usein myönnetä ilman painavia ja perusteltuja syitä, vaikka käyttökohde olisi kuinka tarpeellinen tahansa.

Jokainen voi tietenkin itse määritellä mistä lainansa hakee, mutta jos halutaan lainaa heti tilille, mahdollisimman kätevällä tavalla, on netti mainio vaihtoehto. Samalla netin kautta voidaan erilaisia hakukoneita käyttämällä vertailla erilaisia palveluita ja lainapaketteja, joka puolestaan helpottaa lainan hankkimista oikeasta osoitteesta. Näin löydetään se tarjoaja, joka pystyy tuottamaan parhaimmat ehdot ja korot sille lainamäärälle ja laina – ajalle, joka lainaajalle sopii parhaiten.

Mihin pikalainan voi käyttää?

Pikalaina sopii kaikkiin arjen menoihin ja kun sen hankkii netistä, ei tarvitse edes selitellä minkälaiseen hommaan sitä on ajateltu käyttää. Tämä tarkoittaa sitä, että pikalaina voi avittaa vaikka matkan kustantamisessa, tai yllättävien laskujen hoidossa. Sitä voidaan hyödyntää myös sulavamman arjen takaamisessa, esimerkiksi kun tiedetään että palkka tulee  lähiaikoina, mutta kuun viimeiset päivät tekevät tiukkaa, voidaan valita koroton ja kuluton laina, joka auttaa saamaan ruuan pöytään ja jonka voi helposti maksaa pois kun palkka on saapunut. Yleisimmin lainaa heti tilille vaihtoehtoja käytetään esimerkiksi:

 • Yllättävät laskut

Yllättäviä laskuja voi tulla monesta syystä ja näihin kuuluu esimerkiksi lääkärikulut, unohtuneet laskut ja vaikka asunnon kunnossapitoon liittyvät menot. Jos perheeseen kuuluu lemmikkejä, voi pienikin loukkaantuminen lohkaista ison loven kuukausibudjettiin, sillä eläinlääkärikulut hipovat pilviä. Vaikka useimmin omat lääkärikustannukset hoituu suhteellisen pienillä menoilla, jotka voidaa sopia kunnan kanssa osissa hoidettaviksi, voi esimerkiksi yllättävä hammas ongelma aiheuttaa suuriakin summia kuluja. Jos joku lasku taas on unohtunut hoitaa, eikä kuukauden budjetista riitä sen kustantamiseen enää varoja, voi edessä olla korkeat myöhästymismaksut tai vaihtoehtoisesti jopa laskun meneminen perintötoimistoon. Lisäksi varsinkin omistusasuntoon voi tulla suuria ja vaativia remontteja hetkessä, kun esimerkiksi väärä putki pääsee ruostumaan tai jään takia vaikka halkeamaan. Oli syy mikä tahansa ja tarve lisärahalle syntynyt mistä tahansa syystä, joskus on vaan pakko saada lainaa heti tilille. Tässä tilanteessa pikalaina on mainio idea ja voi helpottaa tilanteista selviämistä merkittävällä tavalla.

 • Maksamaan harrastuksia

Harrastukset voivat tuoda yllättävän suuria menoeriä varsinkin aloittaessa uutta harrastusta, tai vaikka siinä pisteessä, kun alotetaan kisaaminen lajin parissa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi uusien välineiden hankkimista, vaikka juoksukengistä sykemittariin, tai kokonaiseen asuun, mikä tarvitaan jo harjoittelu vaiheessa. Tämän lisäksi useimmilla harrastuksilla on korkeat vuosimaksut, jotka on tietenkin hoidettava. Ilmiö on tuttu erityisesti lapsiperheissä, vaikkakin kuka tahansa voi löytää itsensä tilanteesta, jossa rahaa harrastuksiin tarvitaan nopeasti ja kipeästi.

 • Auto ja muu liikkuminen

Joskus esimerkiksi auto on välttämätön työn kannalta, sillä se voi toimia sekä kulkuvälineenä että työvälineenä. Kulkuvälineenä se kuljettaa kätevästi paikasta toiseen ja töissä voi olla ehdottoman tärkeää auton omistaminen, jotta töiden houtuminen onnistuu kunnolla. Auto tuo kuitenkin paljon kuluja tullessaan, pelkästään heti alkuun. Vaikkei mitään koreaa peliä hankitakkaan, tarvitaan silti pääomaa jotta toimiva auto saadaan alle. Tämä tarkoittaa usein satojen tai tuhansien eurojen menoerää kerralla, ja harvalla on varaa selllaisiin summiin kerralla. Pikalaina tuo rahaa, eli lainaa heti tilille ja tekee näin auton hankkimisen mahdolliseksi. Hankkimisen jälkeen on kuitenkin otettava huomioon vuosittaisten huoltojen maksut, sekä esimerkiksi käytettyjen autojen kohdalla yleiset korjauskulut. Yllättäen voidaan huomata jonkun osan tarvitsevan vaihtoa ja nämä on hoidettava mahdollisimman nopeasti kuntoon, jotta autolla on turvallista ajaa. Toisaalta taas katsastus itsessään vaatii osien kunnossapidon, joka onkin tärkeä huomioida jotta autossa pysyy lupa liikkua liikenteessä.