Blogimerkintöjä

Tutustu joustoluottoon – hae joustoluotto heti tilille

Raha liikuttaa meitä ikään tai sukupuoleen katsomatta. Se on arkipäivän välttämätön paha modernissa kulutusyhteiskunnassa. Tästä johtuen on tärkeää, että tiedät ja tunnet rahan sekä talouden. Opettele hallitsemaan taloutta ammattilaisen elkein; sen tuomia haasteita, mutta ota myös vastaan talouden asettamat ja tuomat mahdollisuudet. Kun kohtaat haasteet rohkeasti silmästä silmään, voi arjen yllätyksiin valmistautua. Mahdollisuuksia haasteiden kohtaamiseen taloudessa nimittäin tarjoillaan lähes kultahansikkain.

Yksi rahan ja talouden tuomista mahdollisuuksista on kyky varautua joustamaan. Oletko koskaan ajatellut tätä? Pystyisitkö antamaan taloudelle löysiä ohjia, jos tiukka tilanne sitä vaatii? Vai onko löysiä ohjia vaativa tilanne hallitse ja hajoita-parivaljakon hajoita-verbi? Kestäisikö tämän hetkinen taloutesi yllättäviä takaiskuja ilman, että se hajoaa pieniin palasiin? Mikäli edellämainitut kysymykset epäilyttää, kannattaa harkita turvaksi joustoluotto heti tilille.

Mikä joustoluotto?

Joustoluotto on verrattain uusi ilmiö Suomenmaalla, mutta sen suosio kasvaa päivä päivältä. Joustoluotto on yksi vakuudettomien luottojen muodoista eli sen saantiin ei vaadita erillisiä takaajia tai rahallista vakuutta. Samalla tavoin kuin normaalin kulutusluoton, joustoluoton voi saada kuka tahansa moitteettoman taloustaustan omaava yksityishenkilö.

Joustoluoton suosio perustuu kirjaimellisesti sen joustavuuteen. Joustoluotto antaa talouteen löysää silloin kuin sitä eniten tarvitsee; luoton eränostot voi tehdä omien tarpeiden mukaan omalle pankkitilille. Eränostot erottavat joustoluoton tavallisesta kertanostolla saatavasta kulutusluotosta tai pikavipistä. Joustoluottoa voi anoa esimerkiksi 2000 euroa. Hankija voi itse päättää haluaako nostaa tuon summan kertanostona 2000 euroa vai pienemmissä erissä, vaikka 500 euroa per erä tai tarpeen mukaan.

Joustoluoton korkokäytäntö eroaa myös tavallisesta vakuudettomasta kulutusluotosta. Korko nimittäin maksetaan aina vain nostetusta summasta. Eli, jos siis nostat käyttöön 500 euroa 2000 euron joustoluotosta, maksat korkoja vain 500 euron osasta. Lisäksi luotto vapautuu uudelleen käyttöön maksulyhennysten myötä. Joustoluottoa voidaan teoriassa verrata luottokorttiin, mutta käytäntö on silti erilainen perustuen joustoluoton ominaisuuksiin – joustoluottoon et saa lisäominaisuuksia, eikä sillä ole mahdollista maksaa maailman jokaisessa kolkassa ilman, että nostat rahat ensin omalle tilille. Joustoluottoon liittyvissä kustannuksissa ja niiden arvioinnissa kannattaa käyttää tarkkaa silmää, sillä esimerkiksi joustoluoton todellinen vuosikorko on ilmoitettu koko luoton summalle. Osalla joustoluoton tarjoajista kulut ja korot voivat nousta pilviin.

Tämä vakuudeton luottomuoto on Suomessa vielä hieman kysymysmerkki, eikä läheskään niin suosittu kuin tavallinen kertaluontoinen kulutusluotto. Joustoluoton summat ovat myös pieniä, tavallisesti noin 1000-2000 euroa. Joustoluotto ei täysin yllä tavallisten kulutusluottojen rinnalle kiristyneessä kilvassa, sillä kulutusluottojen etuna ovat ehdottomasti niiden maltillisemmat kustannukset. Lisäksi joustoluoton haastajana kilvassa toimivat ehdottomasti luottokortit heidän tarjoamillaan lisäominaisuuksillaan sekä kilpailukykyisillä koroilla.

Pikavippien korkokatto synnytti joustoluotot

Pikavippi, pikalaina, vippi tai muu nopeasti saatava vakuudeton minilaina – vakuudettomilla lainoilla tai luotoilla ei ole pulaa lempinimistä. Suomalaisten hyvin tuntemat pikavipit valloittivat markkinat reilu kymmenen vuotta sitten. Hurjan nousukiidon myötä pikavipit kokivat kuitenkin jäätävän alamäen, jonka seurauksena laskualusta jouduttiin miettimään uusiksi. Koronkiskurin maineeseen nousseet pikavipit kokivat alamäessä lain kouran, sillä niille asetettiin korkokatto vuonna 2013. Korkokaton myötä todellinen vuosikorko saa olla nykyisin maksimissaan vain 50 prosenttiyksikköä + viitekorko. Satojen prosenttiyksiköiden suuruiset korot saatiin tämän lakiasetuksen myötä karsittua ja samalla niitettiin nurin myös pienempiä pikavippareita.

Suuremmat, vakuudettomien lainojen ja luottojen alalla toimineet yritykset päättivät kuitenkin säilyttää asemansa ja tämä ajoi heidät miettimään luotonantotoimintaansa uudelleen. Pikaluotoille oli tarpeen luoda uusi ilme ja, jonka seurauksena syntyivät ensin kulutusluotot. Viimevuosina pikalainat ovat kokeneet täydellisen remontin, jonka seurauksena ovat vastaavasti syntyneet joustoluotot. Voidaan siis sanoa, että pikavippien korkokattu synnytti joustoluoton, mutta aikaa tähän kului lähes vuosikymmen. Eikä korkokatto pelkästään suitsinut korkoja – vaan teki toiminnasta vain monimutkaisempaa.

Mistä joustoluoton voi hakea heti tilille?

Joustoluottoa voi hakea niin vakuudettomia luottoja tarjoavilta yrityksiltä, joiden valikoimaan kuuluvat joustoluottotuotteet. Nykyisin myös pankit tarjoavat joustoluottoa asiakkailleen joten, jos rohkeus ei anna periksi anoa joustoluottoa yksityisiltä rahoitusyhtiöiltä, on perinteinen pankki apunasi.

Käytännössä voit hakea luottoa netin kautta lähetettävällä sähköisellä hakemuksella. Joustoluoton hakeminen on yksinkertaista ja helppoa, samalla tavoin kuin minkä tahansa muun vakuudettoman luoton tai pikavipin. Et tarvitse joustoluoton hakemiseen erillisiä vakuuksia tai takaajia. Yleensä saat tarjouksen hyväksytystä joustoluotosta muutamassa minuutissa. Muistathan myös, että joustoluottoa myöntävät tahot tarkistavat hyvää luotonantopolitiikkaa noudattaen luotonhakijoiden luottotiedot. Maksutaustan tulee olla nuhteeton eikä luottorekisterissä saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Vertailupalvelusivustot myös joustoluoton vertailuun

Rahamarkkinoille erilaisten kulutusluottojen sekä joustoluottojen rinnalle ovat kivunneet vertailupalvelusivustot. Nämä ovat kuin valmentajia, joiden tehtävänä on ohjeistaa kuluttajia oikeaan suuntaan vakuudettomien lainojen juoksukentällä.

*REKLAAMI

Vertailupalvelusivustot eivät vertaile pelkästään pikavippejä tai kulutusluottoja vaan he tarjoavat myös erilaisten joustoluottojen vertailuun hyvän lisän. Kuten vakuudettomissa kulutusluotoissa, myös joustoluottojen ominaisuuksissa, kuluissa ja muissa ehdoissa on valtavia eroja. Koska joustoluotto on Suomessa vielä suhteellisen uusi vakuudeton luottomuoto, ovat kulut ja korot näin ollen hankalasti ymmärrettävissä. Vertailun tärkeys korostuu entisestään joustoluottoa mietittäessä.

Vertailupalvelusivuston kautta voit ainoastaan vertailla erilaisia lainatuotteita, mutta varsinainen joustoluoton hakeminen tapahtuu aina lainan tai luotonmyöntäjän kotisivuilla. Vertailusivustot tarjoavat erilaisia laskureita, jotka helpottavat markkinoilla olevien joustoluottojen valikoiman pienentämistä perustuen omiin toiveisiin ja tarpeisiin. Vertailusivustot tarjoavat palveluita, joita kannattaa eittämättä hyödyntää. Palvelun käyttö on ilmaista, eikä sido sinua mihinkään.

Joustoluotto pakettiin ja joustoa talouteen

Raha on selvästi tunnepitoinen asia samalla tavalla kuin talouden hoito. Tämä yhdistelmä kulkee tiukasti käsikädessä määritellen sinua persoonana sekä yksilönä, halusitpa sitä tai et. Ole talouteen liittyvissä ratkaisuissa aina viisas. Käytä sitä kuuluisaa maalaisjärkeä ja anna sen loistaa tähden lailla. Älä sorru hajottamaan talouttasi ilman, että sinulla on varaa joustaa. Joustoluotto on oiva apuväline, jota kannattaa hyödyntää ja se tarjoaa auttavan käden arkeen silloin, kun yllättävät takaiskut iskevät. Joustoluoton avulla voit hallita talouttasi ilman sen hajoamista. Vertailun tärkeyttä ei voida korostaa liikaa myös joustoluottojen kohdalla; maltti on valttia valinnan teossa. Vaikka moderni yhteiskunta perustuu kaikki mulle heti- asenteeseen, ei tuo asenne ole raha-asioista puhuttaessa paras mahdollinen. Pieni korjausliike kiireiseen asenteeseen ja voit löytää itsellesi hyvän kumppanin arkeen tarjoamaan joustoa kiperiin tilanteisiin – ja niitä tilanteitahan jokaisella kuluttajalla riittää.

Päädytpä lopulta pikavippiin, kulutusluottoon, joustoluottoon vai luottokorttiin, riippuu täysin itsestä. Lainaraha ei koskaan ole tarkoitettu arkisten asioiden päivittäiseen rahoittamiseen. Oma lainarahan tarve on näin ollen syytä miettiä huolella. Mikäli haluat luoda itsellesi pelkästään turvallisuuden tunteen, jotta yllättävissä tilanteissa sinulla olisi mahdollisuus joustaa, on joko joustoluotto tai tavallinen luottokortti tällöin kaikkein järkevin ratkaisu. Jos taas mieli halajaa heräteostoksien perään ja kadun kulmia koristavat kulutusluottomainokset vetävät puoleensa, on hyvä miettiä asiaa yön yli. Lisäksi kannustamme ehdottomasti neuvottelemaan myös ammattilaisen kanssa; rahoitusneuvojat niin vertailupalvelusivustolla kuin pankeissa ovat juuri sinua varten auttamaan kiperissä tilanteissa ja vastaamaan kysymyksiin. Ellet ole täysin varma mikä luottomuoto sopii sinulle, kysy apua, sillä sitä on saatavilla.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI