Arvostelu

Ekstraluotto Arvostelu

ekstraluotto.fi

Vaihtuvat elämäntilanteet ja yllätykset voivat aiheuttaa yllätyksiä ja vaikeita hetkiä myös henkilökohtaiseen taloustilanteeseen. Monet talousneuvojat suosittelevat, että jokaisella olisi säästössä esimerkiksi 3-6 kuukauden tuloja vastaava vararahasto, jonka puoleen voisi kääntyä tarvittaessa, mutta monella vararahastot ovat huomattavasti pienempiä tai olemattomia. Yllätyksiin voi silti varautua helposti esimerkiksi joustavalla luotolla.

Yritys Ekstraluoton taustalla

Ekstraluotto on yksi suomalaisen J. W. Yhtiöt Oy:n aputoiminimistä. Tämä Lahdessa toimiva yhtiö on erikoistunut suhteellisten pienten noin enintään muutaman tuhannen euron suuruisten lainojen myöntämiseen yksityishenkilöille internetissä, jossa se toimii useammankin aputoiminimen kautta. Yhtiö on toiminut rahoitusalalla jo vuodesta 2006 lähtien ja se on rekisteröity Etelä-Suomen Aluehallintoviraston ylläpitämään luotonantajarekisteriin. Yritys on suomalainen ja vuosien varrella vakiinnuttanut asemansa suomalaisilla pienlainamarkkinoilla.

Mitä tarkoittaa joustoluotto?

Ekstraluotto on jatkuva luotto, joka on asiakkaan käytössä joustavasti tarpeen mukaan. Luottoraja on enintään 2100 euroa, ja asiakas voi nostaa luottoa käyttöönsä haluamissaan erissä luottorajan sisällä.

Korkoa maksetaan vain siitä summasta, jonka asiakas on nostanut käyttöönsä. Tämän ominaisuutensa ansiosta joustoluotto toimiikin hyvin eräänlaisena vararahastona, sillä mikäli luottoa ei nosta, ei siitä myöskään aiheudu kuluja.

*REKLAAMI

Luottoa lyhennetään kuukausittain vähintään 10% nostetusta lainasummasta tai vähintään 50 euroa. Luottoa voi luonnollisesti halutessaan lyhentää enemmänkin, jolloin voi säästää korkomenoissa. Luoton takaisinmaksuaika on enintään 101 kuukautta, jos koko luotto nostetaan kerralla käyttöön.

Kun luottoa maksetaan takaisin, vapautuu maksettu luotto kuitenkin uudelleen käytettäväksi. Esimerkiksi siis jos luottoraja on 2100 euroa ja siitä on nostettu 600 euroa, jolloin käytettävissä on vielä 1500 euroa. Kun nostettua luottoa lyhennetään 100 euron verran, on luoton nostoraja taas 1600 euroa. Tämä tarkoittaa, että mikäli yhdellä hakemuksella voi saada käyttöönsä luottoa pitkäksikin aikaa, kunhan kertatarve pysyy luottorajan sisällä.

Miten Ekstraluottoa haetaan?

Ekstraluottoa haetaan netissä lainapalvelun Ekstraluotto.fi-sivuilta löytyvällä sähköisellä hakemuksella. Kun asiakas rekisteröityy palveluun ensimmäistä kertaa, on hänen tunnistauduttava verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, jotta lainanantaja voi varmistua lainanhakiijan henkilöllisyydestä. Kun rekisteröityminen on tehty, saa asiakas oman henkilökohtaisen PIN-koodin, jolla hän voi jatkossa nostaa rahaa käyttöönsä halutessaan myös tekstiviestillä. Omaa luottoaan voi hallinnoida myös kirjautumalla lainapalvelun sivuilta omalle Ekstraluotto-tililleen.

Joustavaa Ekstraluottoa voi hakea, mikäli on vähintään 21-vuotias Suomen kansalainen, jolla on vakituinen osoite Suomessa. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Hakijalla on lisäksi oltava henkilökohtainen matkapuhelinliittymä ja suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Hakijaa voidaan pyytää toimittamaan lainanantajalle hakemuksen liitteenä kopio palkkakuitista tai tiliotteesta.

Lainahakemuksen voi täyttää milloin vain, ja lainapäätöksen voi saada jo muutamassa minuutissa. Lainahakemuksia käsitellään Ekstraluoton asiakaspalvelun aukioloaikoina ma-su klo 8-22. Useimpiin suomalaisiin pankkeihin rahat myös maksetaan välittömästi hakemuksen hyväksymisen jälkeen, jolloin lainasumma on lainanottajan käytettävissä käytännössä saman tien.

Paljonko Ekstraluotto maksaa?

Luotosta aiheutuu luonnollisesti aina kuluja lainanottajalle. Yleensä lainan korko riippuu lainanantajan ottamasta riskistä: mitä suurempi riski, että lainanantaja menettää rahansa, sitä korkeampi korko. Ekstraluotto on luonteeltaan vakuudeton luotto, jonka saamiseksi ei myöskään tarvita takaajia. Tällaisten luottojen korko on yleensä aina korkeampi kuin vakuudellisten lainojen korko.

Ekstraluotossa ei ole kuukausikuluja, joten jos luottoa ei nosta käyttöönsä, ei siitä myöskään aiheudu kuluja asiakkaalle. Kun luottoa nostetaan käyttöön, maksetaan jokaisesta nostosta 19 % suuruinen nostoprovisio. Käyttöön nostettua luottoa maksetaan takaisin kuukausittaisissa erissä, jotka ovat suuruudeltaan vähintään 10 % nostetusta lainasummasta tai vähintään 50 euroa. Nostetulle lainasummalle maksetaan 8,9 % kuukausikorko. Nostoista ja nostopalkkioista ei kuitenkaan veloiteta korkoa, mikäli koko summa maksetaan takaisin heti ensimmäisenä eräpäivänä. Mitä nopeammin lainan maksaa takaisin, sitä enemmän säästää korkokuluissa.

Luoton korko on siis 8,9 % kuukaudessa, mikä tarkoittaa 106,8 % nimellistä vuosikorkoa. Todellinen vuosikorko voi vaihdella, sillä se riippuu esimerkiksi luoton suuruudesta, nostojen määrästä ja lyhennysaikataulusta. Esimerkiksi jos asiakas ottaa 800 euron luoton, jonka maksaa takaisin 12 samansuuruisessa erässä, on maksuerän suuruus 121,48 euroa ja todellinen kuluttajansuojalainsäädännön mukaan laskettu vuosikorko 238,71 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin kokonaisuudessaan 1457,61 euroa.

Miten luotto maksetaan takaisin?

Ekstraluotto maksetaan takaisin kuukausierissä, jotka koostuvat luoton lyhennyksestä, nostopalkkioista ja koroista. Joustoluotto on varsin joustava myös luoton takaisinmaksun suhteen, sillä minimikuukausierä on vain 10 % käyttöön nostetusta lainasummasta tai vähintään 50 euroa. Luottoa voi halutessaan maksaa takaisin myös nopeammin, jolloin asiakas voi säästää huomattavastikin luoton koroissa.

Asiakkaiden kokemukset Ekstraluotosta ovatkin positiivisia paitsi joustavuuden myös pienen kuukausierän vuoksi. Luotto sopii pienen kuukausieränsä vuoksi hyvin myös tiukempaan budjettiin. Toki pieni kuukausierä tarkoittaa pidempää laina-aikaa ja sitä kautta korkeampia kokonaishintaa.

Ekstraluotto lähettää luoton takaisinmaksua varten kuukausittain asiakkaalle laskun, josta löytyvät tarvittavat maksutiedot. Luottonsa tilannetta voi jatkuvasti seurata myös verkkopalvelun kautta. Mikäli laskua ei kuulu, on asiakkaan aktiivisesti oltava yhteydessä Ekstraluoton asiakaspalveluun maksutietojen selvittämiseksi ja maksettava lyhennys sopimuksen mukaisesti.

Mikäli kuukausierän suorittaminen kuitenkin tuottaa vaikeuksia, kannattaa olla mahdollisimman pian yhtydessä Ekstraluoton asiakaspalveluun.

Ekstraluoton asiakas voi saada luotolleen yhden maksuvapaan kuukauden kalenterivuoden aikana. Maksuvapaan aikana maksamatta jäänyt lainanlyhennys ja korot lisätään jäljellä olevaan lainapääomaan ja vaikuttavat siten tuleviin maksueriin. Maksuvapaa kuukausi on maksullinen lisäpalvelu, joka on aktivoitava etukäteen verkkopalvelussa tai yhdessä asiakaspalvelun kanssa. Omin päin ei maksuvapaata voi ottaa, vaan siitä on siis aina sovittava lainanantajan kanssa etukäteen.

Jos kuukausimaksua ei maksa sovitusti, Ekstraluotto lähettää asiakkaalle maksumuistutuksen. Asiakkaan tulee tällöin maksaa lyhennyksen lisäksi myös aiheutuneet viivästyskulut. Mikäli lyhennystä ei makseta muistutuksesta huolimatta, voi Ekstraluotto siirtää maksun perintään, jolloin asiakkaan maksettavaksi lankeavat myös perintäkulut. Viivästyneestä maksusta peritään kulujen lisäksi myös viivästyskorkoa, joka Ekstraluotolla on 49 % (vuotuinen korko). Maksamattomasta laskusta voi myös seurata merkintä asiakkaan tietoihin luottotietorekisterissä, mikä voi aiheuttaa monenlaisia vaikeuksia jatkossa. Tilapäisissä maksuvaikeuksissa on siis ehdottomasti järkevää ottaa mahdollisimman pian yhteyttä lainanantajaan ja koittaa sopia maksujärjestelystä. On molempien etu, että luotto tulee maksetuksi ilman erityisempiä toimenpiteitä.

Hakisinko Ekstraluottoa?

Mikäli sinulla ei vielä ole vararahastoa, voi joustava Ekstraluotto olla hyvä turva yllättävien tilanteiden varalle. Olemme laatineet luettelon, jossa kertaamme Ekstraluoton tärkeimmät ominaisuudet:

  • Ei kuukausi- tai vuosimaksuja. Jos et nosta luottoa, et myöskään maksa mitään.
  • Joustava luoton nosto. Voit nostaa luottoa käyttöösi luottorajasi puitteissa myös pienempiä summia todellisen tarpeesi mukaan.
  • Pienet kuukausierät. Minimikuukausierä on 10 % käyttöösi nostamastasi lainasummasta tai vähintään 50 euroa. Halutessasi voit maksaa enemmänkin, jolloin säästät korkokuluissa. Jos maksat koko luoton ensimmäisenä eräpäivänä, et maksa korkoa lainkaan.
  • Nimelliskorko 8,9 % kuukaudessa, 106,8 % vuodessa. Todellinen vuosikorko riippuu mm. nostojen määrästä ja kuukausierän suuruudesta.
  • Mahdollisuus maksuvapaaseen kuukauteen, jolloin et maksa mitään.
  • Maksettu luotto vapautuu uudelleen käyttöön. Näin saat yhdellä lainahakemuksella luoton käyttöösi pidemmäksikin aikaa.

Nykymaailman vaihtuvissa tilanteissa on oman taloudenkin usein joustettava. Luottoa ei kuitenkaan kannata ottaa normaalien kuukausittaisten elinkustannusten tai muiden luottojen maksamiseen. Jos tuntuu, että kuukausittaiset tulot eivät riitä menojen kattamiseksi, kannattaa tarkastella omaa kulutusta kriittisesti. Oman talouden suunnitteluun on tarjolla apua, myös ilmaiseksi. Esimerkiksi Marttojen sivuilta löytyy hyviä vinkkejä ja valmiita pohjia kuukausittaisen budjetin laatimiseen.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI