Arvostelu

LuottoRaha Arvostelu

luottoraha

Yleistä LuottoRahasta

LuottoRaha on suomalaisen, kuluttajaluottoihin erikoistuneen C Finance Oy:n aputoiminimi. Yhtiö on myöntänyt kulutusluottoja Pohjoismaissa jo vuodesta 2005, ja toimii tällä hetkellä Suomessa ja Ruotsissa. Ruotsissa yhtiö on toiminut vuodesta 2016, ja siellä sen aputoiminimiä ovat Meddelandelån Sverige Ab ja Flex Limit. Aiemmin C Finance Oy on toiminut Suomessa myös aputoiminimellä Suomen Viestilaina. Yrityksen Y-tunnus on 1977623-9 ja se on listattu Etelä-Suomen Aluehallintoviraston luotonantajarekisterissä.

C Finance Oy:n tavoitteena on kasvaa kuluttajaluottomarkkinoilla asiakkaiden tarpeita vastaten. Yhtiö on myös erittäin sitoutunut vastuulliseen luotonantoon, ja se onkin aiemmin ollut perustamassa Suomen Pienlainayhdisty Ry:tä luotonantajien vastuullisuuden edistämiseksi. Lainsäädännön muuttuessa vuonna 2013 yhdistys purettiin tarpeettomana. Osana vastuullista luotonantoa yritys pyrkii jatkuvasti kehittämään asiakkaiden maksukyvyn kartoittamisen menetelmiä ja välineitä. Eräs keinoista on Instantor-luottoanalyysi, jota yritys käyttää asiakkaiden maksukyvyn arvioinnissa.

C Finance Group S.A. on rekisteröity Luxemburgiin, mutta sivuillaan se kertoo pääkonttorinsa sijaitsevan Helsingissä. Yhtiö on yksityisessä omistuksessa. Konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli 7,8 milj. € ja sen palveluksessa työskentelee 23 henkilöä. Konsernilla on tähän mennessä ollut jo yli 250000 asiakasta Pohjoismaissa.

Suomen tytäryhtiön, C Finance Oy:n, liikevaihto on viime vuosina pysytellyt 1,5 milj. €:ssa, ja vuosien nollatuloksen jälkeen vuonna 2017 se teki 5,7 milj. €:n liikevoiton.

C Finance Group toimii Suomessa ja Ruotsissa kolmella brandillä, joista jokaisella on toisistaan poikkeavat nettisivut. LuottoRahan tunnuksena ovat sininen ja musta nuoli ja värit ovat muutenkin käytössä Luottorahan nettisivuilla, osoite: www.luottoraha.fi. Myös pohjoismainen luonto on sivuilla näkyvästi esillä samoin kuin emoyhtiö C Finance:n, joiden sivut löytyvät osoitteesta www.cfinance.fi. Lainatuotteen hakeminen on luonnollisesti pääosassa LuottoRahan nettisivuilla, jopa hiukan ärsyttävyyteen asti, sillä jos esimerkiksi sivuilla kävijä haluaisi lisätietoa todellisesta vuosikorosta tai luoton maksuaikataulun muutoksesta, on sivulla edelleen ensimmäisenä näkyvissä lainamainos ja hakupainike, varsinaisesti etsitty tieto löytyy vasta vierittämällä sivua alaspäin. Luoton tiedot ja hakuprosessi on kuitenkin selitetty sivuilla selkeästi ja yksityiskohtaisesti.

Nettisivujen lisäksi Luottoraha on näkyvillä sosiaalisessa mediassa Facebookissa, jossa aputoiminimen sivujen osoite on www.facebook.com/Luottoraha, ja Twitterissä nimellä @LuottoRaha. LuottoRaha julkaisee postauksia ja uutisia Facebookissa melko säännöllisesti. Seuraajia LuottoRahalla on Facebookissa tällä hetkellä (23.8.2018) 914. Twitterissä se toimii harvemmin, sillä viimeiset postaukset ovat toukokuulta 2016 ja seuraajiakin on vain 17.

LuottoRahan yhteystiedot

C Finance Group S.A. on rekisteröity Luxemburgiin, osoite: 9 rue du Laboratoire, L-1911 Luxembourg. Yhtiön liiketoimintatunnus Luxemburgissa on B215067.

Yhtiön mukaan sen pääkonttori on kuitenkin Helsingissä, osoite: Annankatu 16 B, 00120 Helsinki. Yritykselle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen info@cfinance.fi.

Varsinainen LuottoRahan asiakaspalvelu palvelee samassa katuosoitteessa, mutta sillä on oma sähköpostiosoitteensa asiakaspalvelu@luottoraha.fi. Asiakaspalvelu palvelee päivittäin myös puhelimitse numerossa 09 315 77610. Asiakaspalvelun aukioloajat ovat:

  • Ma-Pe: 09:00 – 22:00
  • La: 11:00 – 18:00
  • Su: 14:00 – 17:00

Asiakaspalveluun voi jättää viestin myös suoraan LuottoRahan nettisivuilta löytyvän lomakkeen kautta.

LuottoRahan lainatuotteet Suomessa

LuottoRaha tarjoaa asiakkailleen joustavaa, enintään 2000 euron suuruista luottoa. Asiakas hakee luottoa haluamalleen summalle ja voi sitten nostaa käyttöönsä rahaa tarpeensa mukaan luottorajan puitteissa. LuottoRaha esittelee sivuillaan erilaisia luottoja pienemmillekin tasasummille, kuten pikavippejä, mutta käytännössä kyseessä on aina sama joustava luottotuote, ja uudet asiakkaat saavat aina käyttöönsä 2000 euron luottorajan. Ei-pankki pikavippi ovat yhä useammin itse asiassa jatkuvia luottoja. Vanhat asiakkaat, jotka ovat huolehtineet luottonsa takaisinmaksusta ajallaan, voivat halutessaan nostaa luottorajaansa kolmen kuukauden asiakkuuden jälkeen ensin 2500 euroon ja myöhemmin 3000 euroon.

Luotto maksetaan asiakkaan asiakastilille Oma LuottoRaha -palveluun, josta asiakas voi nostaa käyttöönsä haluamansa summan siirtämällä sen omalle pankkitililleen. Asiakas voi hallinnoida omaa LuottoRaha-tiliään kirjautumalla palveluun LuottoRahan sivuilla. Tilin avaamiseksi asiakkaalta edellytetään vähintään 20 vuoden ikää, suomalaista henkilötunnusta, verkkopankkitunnuksia suomalaiseen pankkiin tai mobiilivarmennetta ja toimivaa henkilökohtaista sähköpostiosoitetta. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Tilin luominen tai sen käyttö eivät maksa asiakkaalle.

Lainan hakeminen

Lainaa haetaan LuottoRahan sivuilla joko tietokoneella tai mobiililaitteella. Hakijan on hakemusta varten tunnistauduttava palvelussa verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lainaa voi hakea milloin vain. Hakemuksia käsitellään asiakaspalvelun aukioloaikoina, ja lainapäätös lähetetään asiakkaalle sähköisesti välittömästi käsittelyn jälkeen. Hakemuksen tekeminen ei maksa mitään.

Lainaa voidaan myöntää vähintään 20-vuotiaalle henkilölle, jolla on suomalainen henkilötunnus, verkkopankkitunnukset, henkilökohtainen matkapuhelinliittymä ja sähköpostiosoite. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Erillisiä vakuuksia tai takaajia ei luoton saamiseksi tarvita.

Kun asiakkaan luottohakemus on käsitelty ja hyväksytty, saa asiakas lainapäätöksen lisäksi myös oman henkilökohtaisen PIN-koodinsa, jolla hän voi jatkossa kirjautua sisään palveluun ilman verkkopankkitunnuksia. Näin palvelun käyttö on helppoa myös esimerkiksi matkoilla. Asiakkaan tulee huolehtia, ettei PIN-koodi päädy vääriin käsiin. Mikäli koodi unohtuu, on asiakkaan kirjauduttava sisään palveluun verkkopankkitunnuksilla ja pyydettävä uutta koodia.

Kun luotto on myönnetty, voi asiakas nostaa sitä käyttöönsä LuottoRahan palvelusta haluamansa summan. Miniminosto on 10 euroa, ja nostettavan summan voi valita 10 euron tarkkuudella. Jos asiakkaan pankkitili on Nordeassa, Danske Bankissa, Osuuspankissa, Säästöpankissa tai Handelsbankenissa, saa asiakas rahat tililleen välittömästi. Tilisiirto muihin pankkeihin voi ketää 1-2 pankkipäivää.

*REKLAAMI

Kokemkset LuottoRahasta osoittavat, että LuottoRahan palveluiden käyttö on turvallista. LuottoRaha käyttää lainanhakuprosessissa vahvaa suomalaisten pankkien tarjoamaa tunnistautumismenetelmää hakijan henkilöllisyyden varmistamiseen. LuottoRahan sivusto on suojattu, ja asiakastietoja säilytetään käyttäjätunnuksin suojatussa järjestelmässä ja suojatussa palvelinympäristössä. LuottoRaha noudattaa toiminnassaan Suomen lainsäädäntöä mukaanlukien henkilötietolaki, eikä asiakastietoja luovuteta kolmansille osapuolille. LuottoRaha on myös sitoutunut vastuulliseen luotonantoon, mikä tarkoittaa, että se kiinnittää luottopäätöksiä tehdessään erityisesti huomiota asiakkaan maksukykyyn ylisuurten luottojen tai luotonlyhennysten välttämiseksi.

Lainan kustannukset ja takaisinmaksu

Asiakas voi nostaa käyttöönsä luottoa haluamansa summan, ja takaisinmaksu tapahtuu kuukausierissä. Minimikuukausierän suuruus on 10 % nostetun luoton suuruudesta, nostopalkkioista ja koroista, kuitenkin vähintään 100 euroa. Lainan voi maksaa takaisin myös tasaerissä.

Asiakas saa jokaista kuukausimaksua varten sähköpostiinsa laskun, jossa on kaikki tarvittavat maksutiedot, kuten viitenumero. Laskun tiedot löytyvät myös asiakkaan Oma LuottoRaha -palvelusta. Mikäli asiakas ei saa laskua, on lasku kuitenkin maksettava esimerkiksi Oma LuottoRaha -palvelun tietojen mukaan. Asiakas voi myös kysyä maksutietoja LuottoRahan asiakaspalvelusta.

Luoton voi halutessaan maksaa takaisin myös nopeutetussa aikataulussa, jolloin asiakas voi säästää korkokuluissa. Maksutiedot löytyvät Oma LuottoRaha -palvelusta.

Asiakas voi Oma LuottoRaha -palvelussa muuttaa maksusuunnitelmaansa, ja pyynnöstä saada myös lyhennysvapaan kuukauden. Lyhennysvapaan myöntämisestä peritään käsittelypalkkio. Lyhennysvapaasta on aina sovittava etukäteen LuottoRahan kanssa, eikä lainan kuukausilyhennyksiä saa jättää maksamatta ilman sopimusta. Mikäli asiakas ei maksa luoton kuukausilyhennyksiä sopimuksen mukaisesti, voidaan se tulkita maksun laiminlyönniksi ja johtaa seurauksiin, kuten viivästyskorkoihin, perintätoimiin ja lopulta maksuhäiriömerkintään.

LuottoRahan nimellinen vuosikorko on 48,7 % avoimesta luottosaldosta. Todelliseen vuosikorkoon vaikuttavat muun muassa luoton nostopäivämäärä, nostojen lukumäärä sekä lainapääoman ja kuukausilyhennysten suuruus. Asiakas voi ennen luottohakemuksten jättämistä arvioida luoton kustannuksia LuottoRahan sivuilta löytyvällä hintalaskurilla. Kuluttajansuojalain edellyttämällä tavalla laskettu todellinen vuosikorko LuottoRahan 2000 euron luotolle on 108,51 %. Koron lisäksi asiakas maksaa nostopalkkiota aina, kun asiakas nostaa luotolta rahaa käyttöönsä. LuottoRahan perimä nostopalkkio on 14 % nostosummasta.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI