Blogimerkintöjä

Haluatko säästää selvää rahaa? Vertailu kannattaa

Moni käyttää liikaa rahaa ilman hyvää syytä, koska tuotteita ja palveluita, joihin rahaa laitetaan, ei ollenkaan muisteta vertailla. Verkossa voi nykyään verrata ihan mitä tahansa. Oli kyse sitten elektroniikasta, lomamatkoista tai lainan hankkimisesta. Verkossa on myös useita palveluja, jotka vertaavat laajan kirjon eri tuotteita ja palveluita. Miksi siis maksaisit turhasta, kun voit saada saman tuotteen parempaan hintaan jostakin muualta? Vertailun takia palveluiden ja tuotteiden tarjoajilla on myös painetta tarjota palvelunsa mahdollisimman hyvään hintaan. Internet on tehnyt vertailun myös erittäin helposti, kun kaikki tiedot ovat vaivattomasti saatavilla. Seuraavan kerran, kun harkitset jonkin asian ostamista, palvelun hyödyntämistä tai vaikkapa lainan ottamista, muista verrata vaihtoehtoja ennen kuin teet lopullisen päätöksen. Vertaile siis ensin ja voit säästää selvää rahaa.

Milloin vertailu kannattaa?

Kuten sanottu valikoimaa on nykyisin todella paljon. Siksi päätös voi tuntua todella hankalalta. Useimpia kuitenkin kiinnostaa rahan säästäminen, joten vertailuun tutustuminen kannattaa. Yleensä verkosta voi helposti löytää palveluja, jotka tarjoavat esittely, jossa vertailu taulukko näyttää helposti tuotteen tai palvelun kustannukset sekä mahdollisesti myös muita hyviä ja huonoja puolia. Jos siis haluat varmistaa, että saat varmasti parhaan hinnan ja parhaan palvelun oikealla hintalaatu suhteella, vertaile aina ennen kuin teet lopullisen päätöksen. Esimerkiksi lainapalveluita voi usein verrata yhdestä taulukosta kätevästi ja helposti. Jos siis olet tilanteessa, jossa harkitset lainan ottamista, tutkaile asiaa ensin vertailutaulukon avulla. Usein niissä esitetään eri palveluiden lainatarjonnan, maksuaikataulun ja lainan kokonaishinnan. Tällöin kuluttajan on huomattavasti helpompi valita itselleen paras ratkaisu niin lainan hinnan kuin muiden ehtojen perusteella. Jos sinulla on siis mitään epävarmuutta uusien hankintojen suhteen, harkitse helpon ja yksinkertaisen taulukon etsimistä verkosta. Miksi vertaili sitten kannattaa? Seuraavaksi puhutaan säästämisestä.

Säästäminen

Säästäminen tarkoittaa sitä, että rahaa laitetaan sivuun suuremman summan keräämiseksi sen sijaan, että kaikki raha kulutetaan. Toisaalta joku voi haluta säästää rahaa joissakin menoissa, jotta muille menoille ja kuluille jäisi enemmän rahaa. Tuotteiden ja palveluiden vertailulla voidaan kuitenkin säästää rahaa ilman, että varsinaisesti luovutaan mistään. Tällä tavoin säästetyllä rahalla voidaan varautua pahan päivän varalle tai tehdä myöhemmin itselle mieluisia hankintoja tai lähteä vaikka unelmien lomamatkalle ilman, että ne vaikuttavat silloisiin käyttövaroihin mitenkään.

Arjessa säästäminen ei kuitenkaan ole helppoa, sillä säästäminen on mahdollista vain, jos kulut ylittävät menot. Tuloihin voi harvoin vaikuttaa ainakaan kovin nopealla aikataululla. Siksi kuluihin vaikuttaminen on oleellista rahan säästämisessä. Säästäminen voi kuitenkin usein tuntua hankalalta, ja monista on mahdoton ajatus säästää arjen pakollisissa menoissa, varsinkin jos rahat ovat jo muutenkin tiukalla. Tämä on kuitenkin mahdollista kilpailuttamalla ja vertailemalla niin arjen pakollisia menoja kuin lainoja ja uusia hankintoja. Pitkällä aikavälillä saatetaan säästää yllättävän suuri summa rahaa pelkän vertailun avulla. Markkinoilla on aina samaan aikaan käytännössä samoja tuotteita ja palveluja, joilla on kuitenkin eri hinta. Miksi siis maksaisit jostakin enemmän kuin on tarvis?

*REKLAAMI

Moni suomalainen onkin alkanut kilpailuttaa omat sopimuksensa ja erilaiset hankinnat, joihin arjessa törmätään. Silti yllättävän moni ei tätä tee, edes silloin, kun tarve säästämiselle on suuri. Suomalaiset eivät myöskään juurikaan puhu raha-asioistaan ja iso osa ei lainkaan suunnittele talouttaan tai laita rahaa lainkaan säästöön. Yleensä asioista puhuminen kuitenkin kannattaa ja ainakin tekee niistä helpommin lähestyttäviä. Siksi seuraavaksi onkin koottu vertailuun liittyviä parhaita vinkkejä, jotta rahaa voidaan alkaa säästämään melkein välittömästi.

Miten säästää rahaa vertailemalla

Jos aihe on sinulle uusi tai olet epäileväinen vertailun suhteen, kannattaa rauhassa tutustua seuraaviin vinkkeihin:

  • Milloin viimeksi vertailutit sopimuksesi? Tämä koskee lähes kaikkia sopimuksia sähkösopimuksesta puhelinliittymään. Mikäli sopimuksesi on perua kivikaudelta, kannattaa ne todella kilpailuttaa. Nykyään on olemassa paljon hyviä tarjouksia ja näin voidaan säästää jopa satoja euroja vuodessa.
  • Myös vakuutuksia kannattaa vertailla. Erilaisten sopimusten ohella myös monet vakuutukset kuuluvat niin sanottuihin pakollisiin menoihin. Jokaisella, jolla on vakituinen asunto, on esimerkiksi lähestulkoon välttämätöntä olla kotivakuutus. Näitä vakuutuksia kannattaa kuitenkin vertailla, sillä vakuutuksien tarjoajien palveluissa saattaa olla selviä eroja.
  • Onko sinulla ennestään kulutusluottoja tai harkitset uuden lainan ottamista? Lainojen kohdalla vertailu korostuu entisestään, sillä lainojen hinnoissa, koroissa ja ehdoissa saattaa olla huomattavia eroja. Kannattaa siis tehdä kattava lainavertailu netissä, jotta voit taata itsellesi parhaan lainan. Myös vanhan lainan voi vertailuttaa ja uudella paremmalla lainanalla voi parhaassa tapauksessa maksaa lainan pois ja säästää selvää rahaa.
  • Ennen kuin ostat uutta elektroniikka tai vaikkapa kodinkoneita, kannattaa myös niiden hinnat ja erot käyttöominaisuuksissa vertailla keskenään. Tässä tapauksessa halvin ei aina ole paras, sillä valitsemalla energiaa säästävän vaihtoehdon, voit säästää rahaa vuosien kuluessa pienempinä sähkölaskuina.
  • Vertaile ruokakauppojen hintoja. Ruokaan kuluu väistämättä melko paljon rahaa kuukausittaisista käyttövaroista, joten eri ruokakauppojen hintojen vertailu kannattaa. Tällöin rahaa voidaan säästää jopa useita kymppejä kuukaudessa ja rahaa jää muuhunkin. Usein ruokakaupan vaihtoa ei edes huomaa ja joskus myös vähempään voi olla täysin tyytyväinen.

Arjen sekä muissa kuluissa on siis mahdollista säästää selvää rahaa ilman, että mistään tarvitsee luopua. Ylimääräisellä rahalla on mahdollista tehdä mieluisia hankintoja tai vaikka maksaa laina nopeammin pois. Monilta jää kuitenkin nämä säästöt tekemättä joko tietämättömyyttään tai jopa omaa laiskuuttaan. Silti säästyneet varat houkuttavat meistä monia ja useammilla olisi käyttöä ylimääräiselle rahalle. Extra-rahan aikaansaaminen ei siis voisi olla helpompaa.

Mistä parhaat vertailut?

Verkossa on useita eri palveluja, jotka tekevät vertailun puolestasi. Kannattaa pyrkiä valitsemaan niistä kaikkein kattavain. Hyvä lainojen vertailu taulukko on esimerkiksi sellainen, joka vertaa mahdollisimman monen lainantarjoajan lainoja, sekä monipuolisesti lainojen erilaisia ominaisuuksia kokonaishinnasta, takaisinmaksuun ja laina-aikaan. Varmista siis, että vertailupalvelu jota käytät, antaa mahdollisimman kattavan kuvan eri palveluista ja tuotteita. Sen lisäksi vertailun tulisi olla mahdollisimman selkeä ja yksinkertainen, sekä toisaalta helppokäyttöinen. Pääsetkö esimerkiksi helposti tutustumaan eri tuotteisiin tai palvelun tarjoajiin? Vertailussa tulee myös aina esittää oleelliset tiedot ja niiden tulee olla helposti näkyvillä.

Yhteenveto

Olivat tavoitteesi mitkä tahansa ja vaikka et olisikaan niin kiinnostunut säästämisestä, näin helppojen säästöjen tekemistä ei kuitenkaan voi jättää huomioimatta. Monelle vertailu vaikuttaa vaivanloiselta, mutta se on kuitenkin vaivansa väärti, kun huomataan, miten helposti aikaan saadaan ylimääräistä käteistä. Internet on oiva väline vertailujen tekemiseen ja nykyään moni palvelu tekee sen puolestasi, eikä sinun yksin tarvitse selata satoja eri sivustoja. Vertailu kannattaa siis aina, olit sitten minkälaisessa taloudellisessa tilanteessa tahansa, sillä varmasti säästyneille varoille on parempaakin käyttöä. Etenkin lainojen kohdalla säästöt voivat olla todella merkittäviä, sillä korot saattavat vaihdella huomattavasti. Vain mielikuvitus on rajana siinä, mitä voidaan verrata, joten kannattaa pistää parastaan ja saat itsellesi markkinoiden parhaat hinnat asiassa kuin asiassa.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI