Blogimerkintöjä

Kuinka rajoittaa rahantuhlauksen tarvetta?

Lähes jokaisella ihmisellä tulee hetkiä eteen, jolloin rahaa haluttaisiin laittaa palamaan ilman välttämättä järkevää syytä. Toisaalta taas tämä on harvoin järkevää ja jos rahantuhlaus menee ylitse, on aika tehdä tiettyjä muutoksia. Alta löydät vinkkejä siihen, kuinka rajoitetaan rahantuhlausta, ilman että se tuntuu pahasti arjessa.

1. Hankkiudu eroon tarpeettomasta tavarasta

Käy lävitse kotisi ja katso mitä kaikkea sieltä löytyy. Ne tavarat joita et yksinkertaisesti käytä, on parasta laittaa menemään. Kerää yhteen kaikki harvoin käytetyt tavarat, tai sellaiset tavarat mitä et tule enää käyttämään uudestaan ja myy, lahjoita tai heitä ne pois. Tähän on yksinkertainen syy, kun koti ei ole liian täynnä tavaraa, siellä on miellyttävämpää olla. Samalla tarve lähteä ulos kodista laskee ja kun kavereita voidaan kutsua kylään, ei rahaa pala kalliisiin kahveihin ja ruokailuihin ulkona. Tavaroiden myymisellä voidaan myös tienata hiukan rahaa ja maksaa esimerkiksi pikalaina tai pikavippi heti tilille laina pois. Eli saadaan kaksi hyötyä, lisää rahaa myydyistä tavaroista ja rahan tuhlauksen väheneminen, kun ulos ei välttämättä tarvitse lähteä.

2. Tehosta kodin energia tilannetta

Esimerkiksi lamppujen vaihtaminen LED valoihin voi maksaa alkuun hiukan enemmän, mutta loppupeleissä raha tulee takaisin sähkölaskun vähenemisessä ja lampun elin iässä. Sammuta turhat valot ja käytä lämmitystä, sekä muuta elektroniikkaa vaan sen mukaan mitä tarvitaan. Näin sähkölasku pienenee entisestään ja taas on rahaa säästössä enemmän.

*REKLAAMI

3. Mieti puhelimen sopimus

Nykyään yleisimpiä tapoja kommunikoida on käyttämällä nettiä ja sen tarjoamia tapoja. Erilaisten ohjelmien avulla voidaan lähettää viestejä ja soittaa henkilöille, ilman että käytetään normaalia puhelinliittymää. Jos eteen tulee tilanne, jossa suurin osa kommunikoinnista käy vain tämän kautta, kannattaa muuttaa sopimus tähän sopivaksi. Esimerkiksi laittamalla tietyn euromäärän saldoa puhelimeen puheluita varten ja muuten solmimalla ainoastaan netti sopimuksen. Tämä voi tuoda isonkin säästön budjettiin, eikä sitä edes huomaa!

4. Osta järkevästi

Usein kauppaan mentäessä ostetaan hiukan holtittomasti joko alennuksessa oleva liian iso pakkaus, mistä suurin osa menee hukkaan, tai sopivan kokoinen tuote, joka maksaa enemmän. Paras lähestymistapa on etsiä tietenkin kultainen keskitie. Etsi paras tarjous, jonka voit saada, tuhlaamatta tuotetta hukkaan. Osta isoja pakkauksia vain, jos tiedät että tuote tulee käyttöön kokonaisuudessaan.

5. Urheile

Tämä voi tuntua täysin oudolta käsitteeltä rahantuhlauksen estämiseen, mutta ensinnäkin sitä voidaan harrastaa ilmaiseksi, tai ainakin hyvin halvalla. Tämä on siis hyvä tapa kuluttaa aikaa, ilman että rahaa kuluu. Lisäksi säännöllinen urheilu saa kropan parempaan kuntoon ja vahvistaa elimistön toimintaa. Pitkän tähtäimen terveys paranee, lääkkeisiin kuluu vähemmän rahaa ja energiaa on enemmän päivän tehtäviin. Ja tietenkin se on mainio tapa kuluttaa aikaa, vaikka rahallisia etuja ei otettaisi huomioon.

6. Kutsu kavereita käymään

Tämä mainittiin jo pikaisesti, mutta kavereiden kutsumisesta voi myös olla muita hyötyjä, kuin baari tai kahvila reissun rahoittamisen välttäminen. Voi kuitenkin tuntua, että kun kavereita kutsutaan ne vain rohmuavat ruuat ja juomat, jättäen ison laskun perässään. Toisaalta hyvät kaverit usein tekevät saman sinulle, eli edessä voi olla niin monta ilmaista ateriaa, kun mitä olet kavereita kutsunut käymään. Ja tietenkin ystävistä on myös muuta apua. Kotona ruuan tekeminen on myös halvempaa kun ravintolassa syöminen vaikka ruokaa tehtäisiin isommalle porukalle. Samalla päästään hyödyntämään kauppojen tarjouksia isojen pakettien suhteen, koska tiedetään että nämä ruuat tulevat menemään.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI