Blogimerkintöjä

Kuinka saada rahaa ostamalla ja myymällä – parhaat vinkit!

Ostaminen ja myyminen on tavallista kaupankäyntiä, joka on ollut olemassa jo tuhansia vuosia. Jo muinaisessa Kreikassa ostettiin ja myytiin sekä vaihdettiin tavaroita esimerkiksi ruokaa vastaan. Suomessakin käytiin ennen aikaan oravannahkakauppaa ja suolakin kävi maksuvälineenä. Ostaminen ja myyminen on siis helpoin, yksinkertaisin ja nopein tapa tuoda itselle hieman lisää käteistä.

Alfalainan -vertailutaulukot voivat auttaa sinua saamaan itsellesi lainan nopeasti ja hyvällä hinnalla silloin, kun taloudellinen hätä yllättää. Vaihtoehtoisesti voit esimerkiksi yrittää tienata itsellesi lisää rahaa ostamalla ja myymällä. Vaikka sinulla ei olisikaan yritystä eikä myytävää tuotetta, voit silti tienata itsellesi rahaa helposti ja nopeasti myymällä ja ostamalla tavaroita. Tämän tavan käsite on niin helppo, että sen ymmärtävät aivan kaikki. Sinun tarvitsee vain noudattaa tässä artikkelissa läpi käytäviä vinkkejä ja ehdotuksia.

Kokeilemalla ostamista ja myymistä voit yllättyä siitä, kuinka näppärästi saatat saada itsellesi lisää rahaa esimerkiksi taloudellista hätätapausta varten tai ihan vain säästöön itsellesi. Jos oikein innostut, voit saada parhaimmillaan jopa kokopäivätyön tästä.

1. Päätä, mitä haluat myydä

Tässä tapauksessa sinulla ei tarvitse olla omaa tuotetta myytäväksi. Voit aina vastaanottaa tuotteita tai tavaroita ilmaiseksi, ostaa niitä halvalla esimerkiksi kirpputorilta tai vaihtoehtoisesti myydä jonkun toisen tuotteita.

Hyvä tapa päästä alkuun on yksinkertaisesti ostaa halvalla tavaroita esimerkiksi Facebookin kirpputorilta. Voit myös vastaanottaa tavaroita, joita ihmiset haluavat heittää pois. Voit esimerkiksi ostaa halvalla vaatteita, huonekaluja, kirjoja tai elektroniikkaa. Sitten voit korjata ne, puhdistaa ne ja mahdollisesti jopa restauroida huonekalut ja elektroniikan. Tämän jälkeen voit myydä tavarat helposti uudelleen Facebookin kirpputorilla hieman kalliimmalla, kuin millä ne ostit. Jos esimerkiksi ostit tuotteen 20 eurolla, voit myydä sen pois 30 eurolla. Näin olet saanut jo 10 euroa voittoa.

Mikäli et halua ostaa tuotteita kirpputorilta, voit ostaa jälleenmyytäviä tuotteita yritykseltä. Yritykset antavat jälleenmyyjille alennuksen, joten voit myydä tuotteet helposti kalliimmalla hinnalla. Valitse tuote, josta itse pidät ja jonka takana voit seistä ja olla hyvillä mielin sen myymisestä.

Jos sen sijaan olet oikein näppärä ja lahjakas, voit luoda omia tuotteitasi. Voit esimerkiksi myydä itse tekemiäsi saippuoita, kynttilöitä, vaatteita tai mitä tahansa muuta. Ensimmäinen askel on päättää se, mitä haluat myydä ja mikä pitää sinun mielenkiintosi yllä.
Valitse sellaiset tuotteet, joita voit huolettomasti suositella ystävillesi ja ystäviesi ystäville.

2. Päätä, missä haluat myydä tavaroita

*REKLAAMI

Oli valintasi myynnille mikä tahansa, seuraava askel on löytää myyntipaikka tavaroillesi. Yksi hyvä ja näppärä paikka on Facebookin kirpputori. Kirppiksellä voi olla vaikea myydä kalliita tavaroita, kuten esimerkiksi 200 euron mekkoa. Esimerkiksi käytetyt tavarat ja restauroidut kirjahyllyt sekä korjatut elektroniikat sen sijaan voit myydä edullisesti kirpputorilla.

Jos sinulla on itse tekemiäsi tuotteita tai myyt tuotteita jälleenmyyjänä, kannattaa valita myyntipaikaksi jokin hieman ammattimaisempi myyntipaikka. Etsy on hyvä sivusto verkkokaupan luomiseen silloin, jos et halua luoda omaa verkkosivua tai jos sinulla ei ole yleisöä tuotteellesi. Jos haluat käyttää hyväksesi Etsyä, kirjaudu Etsyn sivulle omilla tiedoillasi ja listaa myytävät tuotteesi. Etsy on valmis verkkokauppa, jolla on jo paljon yleisöä.

Jos haluat alkaa oikein ammattimaiseksi, voit aina luoda itsellesi oman verkkosivuston. Verkkosivuston voi helposti luoda itse esimerkiksi Wixin tai Joomlan kautta. Vaihtoehtoisesti voit myös maksaa ammattilaiselle nettikaupan luomisesta. Kun sivusto on valmis, voit listata omat tuotteesi myytäväksi.

3. Päätä, missä haluat markkinoida tuotteitasi

Jotta voit myydä tuotteitasi, tarvitset asiakkaita. Mutta jos kukaan ei tiedä tuotteistasi, ei ole väliä, kuinka hyviä ne ovat – kukaan ei osta niitä. Mutta mikäli monet tietävät tuotteistasi, saat paljon asiakkaitakin. Markkinointi on siis jopa tärkeämpää kuin itse myytävä tuote.

Valitse markkinointipaikaksi sellainen, mikä sopii sinun tuotteillesi. Mikäli myyt esimerkiksi vaatteita, urheiluvarusteita, kynttilöitä, saippuoita tai muuta esteettistä, niitä kannattaa markkinoida esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Instagramissa on miljoonia käyttäjiä, joten laittaessasi kuvia tuotteistasi Instagramiin, saat ne miljoonien ihmisten eteen. Tämä on myös ilmainen tapa markkinoida tuotteitasi, mikä sopii sinulle hyvin, jos haluat nopeasti rahaa sivutyönä myymistäsi tuotteita.

Jos päätät myydä tuotteitasi Etsyssä, saat itsellesi jo valmiiksi yleisön. Etsyä käyttävät tuhannet ihmiset, joten tuotteesi ovat jo automaattisesti suuren yleisön edessä. Etsyä käyttämällä voit vain yksinkertaisesti jakaa Etsy -kauppasi linkkiä ystävillesi.

Toinen hyvä markkinointilaituri tuotteillesi ovat esimerkiksi radiomainokset, julisteet ja markkinointitapahtumat. Näiden järjestämiseen tarvitaan paljon rahaa, mutta ne voivat olla hyvin kannattavia, jos olet vakavissasi tuotteidesi myynnistä. Tällainen aspekti sopii hyvin kenelle tahansa, kuka on tosissan ja haluaa tehdä ostamisesta ja myymisestä itselleen kokopäiväisen työn.

4. Päätä, miten haluat ottaa vastaan maksuja

Ennemmin tai myöhemmin saat tuotteistasi rahaa. Jos myyt niitä esimerkiksi kirpputorilla ja Facebookissa, saat rahasi todennäköisesti käteisenä ostajalta tai vaikka PayPalin kautta. Mikäli myyt tavaroita vain muutaman kerran, etkä tee sitä kokopäiväisenä työnäsi, näistä pienistä tienesteistä ei edes tarvitse maksaa veroja. Tämä vaihtoehto sopii hyvin heille, jotka haluavat ostaa ja myydä pari kertaa saadakseen nopeasti hieman lisää rahaa.

Jos haluat aloittaa ostamisen ja myymisen varovasti ja kokeilla vesiä, voit laskuttaa asiakkaitasi esimerkiksi laskutuspalvelun, kuten Eezyn, kautta. He laskuttavat puolestasi ja pidättävät automaattisestin verosi. Näin sinun ei tarvitse perustaa yritystä ja maksat silti tuloistasi verot. Voit myös vastaanottaa maksuja käteisellä tai vaikka nettilompakoilla, ja siltikin maksattaa verot Eezyn tai muun laskutuspalvelun kautta. Tämä on helpompi vaihtoehto kuin oma yritys.

Oston ja myynnin ammattilaiset tai aloittelevat ammattilaiset saattavat haluta aloittaa oman yrityksen. Esimerkiksi toiminimi on hyvin helppo ja nopea yritysmuoto, joka sopii hyvin yhden ihmisen yritykselle.

5. Päätä aloittaa

Alkuun pääset vain aloittamalla! Aloita vaikka varovasti muutamalla myynnillä Facebookin kirpputorilla tai Etsyssä ja tunnustele vettä varpaillasi. Tämä voi olla hyvin hauskaa puuhaa sivutyönä tai vaikka jopa kokopäiväisenä työnä.

Yhteenveto

Ostamisella ja myymisellä voi hyvinkin tulla rikkaaksi. Voit tienata pienillä myynneillä hieman lisää taskurahaa itsellesi, esimerkiksi myymällä omat käytetyt vaatteesi ja kirjasi. Vaihtoehtoisesti voit esimerkiksi myydä toisten tuotteita tai tehdä omat myytävät tuotteesi myytäväksi verkkokaupassa tai muualla netissä. Voit myydä niin paljon kuin haluat ja aina silloin, kun sinulla on ylimääräistä aikaa. Tällä tavoin tienaat itsellesi hieman lisärahaa taloudellista hätätilannetta, matkaa tai vaikka ruokalaskua varten.

Aloita varovasti ja kokeile myydä erilaisia tuotteita. Löydät itsellesi sopivan myyntituotteen ja -tavan vain kokeilemalla. Jos alat ottaa ostamista ja myymistä vakavasti, kuka tietää, ehkä jonain päivänä perustat jopa oman liikkeen! Voit pyytää tarvittaessa apua ostamisen ja myymisen aloittamisessa esimerkiksi muita myyjiltä ja yritysten omistajilta. Eezy vastaa mielellään kysymyksiin, jos haluat tietää lisää laskutuspalvelusta. Oman yrityksen perustamisesta voi kysellä lisää tietoja esimerkiksi tilitoimistosta.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI