Blogimerkintöjä

Kuinka tienata rahaa viikonloppuisin – parhaat vinkit

Budjetin luominen on yksi taloudellisen riippumattomuuden kulmakivistä. Monet haluavat joskus elämässään päästä siihen vaiheeseen, että heidän ei tarvitse stressata rahasta. Kun raha-asiat ovat hyvin hallussa, laskut ovat maksettuina ja voit rentoutua hieman ja oikeasti elää elämääsi.

Monet elävät kädestä suuhun ja säästöön ei oikein jää rahaa kuukausittain. Budjettia joutuu silloin tällöin venyttämään melko paljonkin, ja joskus vastaan tulee jopa taloudellinen kuoppa, jonka yli saattaa olla vaikea päästä, jos säästöjä ei ole.

Kun taloudellinen ongelma tulee vastaan, monet turvautuvat lainan ottamiseen netistä. Netistä lainan hakeminen on hyvin helppoa ja nopeaa. Jotkut ihmiset ottavat lainaa esimerkiksi silloin, kun he haluavat käydä ostoksilla, tai kun viikonloppuna rahat ovat vähissä ja he haluavat vaihtaa vapaalle. Paras tapa verrata pikavippejä viikonloppuna on jäädä kotiin ja käyttää vippien vertailuun aikaa sen sijaan, että terassilla ollessasi nappaat parin sadan vipin.

Lainan ottaminen harvoin saa sinua taloudellisen kuoppasi yli – päinvastoin. Se yleensä kaivaa sitä vain syvemmälle. Taloudellisten kuoppien tullessa vastaan paras vaihtoehto on alkaa leikata omia kuluja sekä tienata yksinkertaisesti lisää rahaa. Monet käyvät kuitenkin kokopäivätöissä, joten lisärahan tienaaminen voi olla vaikeaa. Aikaa ei yleensä ole laittaa toiseen työhön ja freelancerinakin toimiminen saattaa olla mahdotonta joillekin.

Mutta miten sitten voi tienata lisää rahaa, jos aika on vähissä? Mikäli olet normaaleissa päivätöissä käyvä, sinulla on viikonloput vapaata. Tässä artikkelissa käymme läpi vinkkejä siihen, kuinka voit tienata lisää rahaa viikonloppuisin.

Vahdi lapsia

Monet perheelliset aikuiset haluavat vaihtaa viikonloppuna vapaalle, mutta lasten hoitaminen saattaa jäädä esteeksi. Tarjoudu siis hoitamaan toisten viihteelle lähtijöiden lapsia esimerkiksi perjantaisin ja lauantaisin. Sinun ei tarvitse lähteä minnekään, vaan voit vahtia lapsia oman kotisi mukavuudesta.

*REKLAAMI

Vanhemmat ovat yleensä hyvin kiitollisia saadessaan hieman omaa aikaa edes kerran viikossa. Tästä palvelusta voit veloittaa tuntitaksalla esimerkiksi 10-20 euroa per tunti. Tästä saat jo mukavat lisätienestit, jos jäät kotiin joka lauantai koko kuukauden ajan. Voit mainostaa palvelujasi esimerkiksi Facebookissa. Vanhemmat jättävät mieluummin lapsensa ihmisen kanssa, jonka he tuntevat. Laita siis sana kiertoon Facebookin kautta ja saatat yllättyä siitä, miten monta pyyntöä saat.

Vahdi ja ulkoiluta koiria

Jos rakastat koiria, tämä sopii sinulle kuin nenä päähän. Lemmikkien omistajat ovat vähän kuin vanhempia: hekin ovat sidottuja joka päivä hoitamaan pientä lastaan tai lemmikkiään. Koirien omistajat haluavat myös silloin tällöin päivän, jolloin heidän ei tarvitse olla kotona tiettynä aikana ulkoiluttamassa koiraansa.

Lisäksi monet ihmiset tarvitsevat vahdin koiralleen lomalle lähtiessään. Voit ottaa hoidettavan koiran omaan kotiisi, joten sinun ei tarvitse lähteä kotoasi viikonloppuisin pois. Koiran kanssa leikkiminen on paitsi hauskaa, voit tienata tästäkin hommasta joko tuntitaksalla tai kiinteällä, etukäteen sovitulla hinnalla. Mikäs sen hauskempi tapa tienata rahaa?

Jaa postia

Posti kulkee viikonloppuisinkin – ainakin jossain määrin. Jos sinulla on ajokortti tai polkupyörä ja hyvä kunto, voit jakaa postia viikonloppuisin. Tämä ei vie sinulta kovin montaa tuntia päivässä, mutta saat kuukauden aikana melkoisen mukavat lisätienestit.

Postin jakaminen on helppoa etenkin, kun nykyisin puhelimissakin on navigaattorit. Pääset paikasta toiseen alta aikayksikön. Tätä työtä voit tehdä enemmän tai vähemmän omassa tahdissa. Posti jaetaan yleensä viikonloppuisin aamutuimaan, joten sinulla on tämän jälkeen vielä koko päivä aikaa tehdä hauskoja juttuja kavereiden kanssa.

Ala baarimikoksi

Etenkin perjantaisin ja lauantaisin baareissa on porukkaa ja baarimikkojakin tarvitaan. Jos olet täysi-ikäinen ja et pelkää kovaa työtä, tämä voi olla sinulle sopiva lisätienesti. Baarissa drinkkien sekoittelu on hauskaa ja saat jammata musiikin tahtiin samalla, kun teet makoisia drinkkejä juhlijoille.

Baarimikkona toimiminen kokopäiväisesti voi olla hankalaa, sillä monet baarit ovat kiinni viikon alussa. Ole yhteydessä paikallisiin baareihin ja kysy heiltä, olisiko heillä tarvetta viikonloppuavulle. Saatat joutua aloittamaan hommat pohjalta, mutta jos olet hyvä ja ahkera työntekijä, saat takuulla drinkit sekoitettaviksi ennen kuin huomaatkaan.

Siivous

Monet siivousfirmat tarvitsevat apua viikonloppuisin. Siivoamisen aloittamiseen ei onneksi tarvita paljon kokemusta, ja voit aloittaa homman yleensä saman tien. Ole yhteydessä eri siivousfirmoihin ja kysy heiltä, olisiko heillä tarjolla paikkoja viikonloppusiivoojalle. Viikonlopun aikana voit siivota paikan tai kaksi, jolloin saat mukavaa lisätienestiä. Tätä hommaa voit tehdä rauhassa musiikkia kuunnellen, joten siivoaminen voi olla melkoisen hauskaa puuhaakin, kun siihen pääsee jyvälle.

Ala valokuvaajaksi

Jos rakastat valokuvaamista ja sinulla on jonkinlaista taiteellista silmää, voit tehdä valokuvaajan töitä viikonloppuisin. Monet valokuvaajat toimivat freelancerina, joten voit valita asiakkaasi ja tehdä töitä silloin, kun haluat. Valokuvaajia tarvitaan kuitenkin etenkin viikonloppuisin, sillä monet juhlat, kuten häät ja polttarit, tapahtuvat viikonloppuisin.

Hyvä puoli tässä on vielä se, että voit ottaa valokuvia aina silloin, kun sinulla on aikaa ja laittaa ne esimerkiksi kuvapankkeihin myyntiin. Kun myyt valokuvia kuvapankista, saatat myydä yhden kuvan monta kertaa ja saat siitä melkoisen hyvää passiivista tuloa.

Valokuvaajat asettavat vielä kaiken kukkuraksi hintansa itse, joten saat päättää oman taksasi. Tämä ei ole lainkaan huono homma valokuvaamisesta pitäville!

Muut viikonlopputyöt

Monet firmat ovat auki viikonloppuisin, mutta heidän täysipäiväiset työntekijänsä ovat töissä vain maanantaista perjantaihin. Lisää työvoimaa tarvitaan siis viikonloppuisin. Kannattaa olla yhteydessä esimerkiksi paikallisiin yrityksiin, jotka ovat auki viikonloppuisin ja kysyä heiltä, olisiko heillä avointa paikkaa viikonloppuapulaiselle. Jos heillä ei ole auki paikkaa heti, voit ainakin jättää heille yhteystietosi ja he ovat yhteydessä sitten, kun he tarvitsevat apua.

Keikkatyöt

Viikonloppuisin tarvitaan paljon erilaista keikka-apua. Jos siis joka viikonloppu tapahtuvan työn tekeminen ei onnistu, voit aina etsiä netistä erilaisia keikkatöitä. Näin saat ainakin jonkin verran lisärahaa taskusi pohjalle, vaikka et voisikaan tehdä töitä joka viikonloppu. Keikkatyöt ovat hyvä tapa tehdä lisää töitä silloin, kun sinulla on aikaa ja energiaa. Keikkatöihin kuuluvat esimerkiksi festareilla tapahtuvat työt ja erilaisten tuotteiden promoaminen. Tästä voit saada jopa pari sataa euroa kuukaudessa, jos olet onnekas ja ahkera.

Yhteenveto

Päivätöissä käyvillä harvoin on aikaa tehdä ylimääräisiä töitä oman työnsä ohella. Mutta jos käyt töissä maanantaista perjantaihin, niin sinun viikonloppusi ovat vapaita. Yhdessä kuussa on yleensä neljä viikonloppua, joten voit mahdollisesti saada 8 päivän edestä lisätöitä.

Jos teet töitä kaikkina 8 päivänä edes vähän, voit saada mahdollisesti muutaman satasen ylimääräiset tulot kuukaudessa. Tämä voi olla oikein mukava lisä budjettiisi. Voit laittaa nämä viikonloppurahat säästöön, jotta sinulla on puskuria taloudellisen yllätyksen varalle. Vaihtoehtoisesti tällä ylimääräisellä rahalla voi maksaa joitakin juoksevia kuluja.

Mieti tarkkaan, millainen homma sinua kiinnostaa ja mihin sinulla on aikaa. Jos joka viikonloppu työn tekeminen ei innosta, voit aina tehdä jonkinlaisia keikkatöitä ja tienata sattumanvaraisesti lisää rahaa.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI