Blogimerkintöjä

Mitä huomioida kun shoppaillaan netissä?

Netissä shoppaileminen on yhä suositumpaa, oli kyseessä sitten vaatteet, kirjat, syntymäpäivälahjat, joululahjat tai mikä tahansa tuote. Kuitenkin sen ensimmäisen ostoksen tekeminen netistä voi olla hiukan jännittävää ja vaikka shoppailussa olisikin jo vanha konkari, tulee ottaa huomioon tietyt asiat jokaista ostosta tehdessä. Tähän on keretty vinkkejä siihen, mitä tulee huomioida ennen kuin painaa ”osta” nappia.

 1. Useimmat sivustot pyytävät ostajaa luomaan salasanan ennen kuin ostoksen voi tehdä. Älä käytä mitään yleistä salasanaa mitä käytät missään muualla, vaan vaihtele salasanoja eri sivuilla ja pidä ne monimutkaisina. Voit kirjoittaa ne ylös erilliseen paikkaan, jotta muistat mikä salasana käy minnekkin.
 2. Pidä tiedot valmiina ennen ostosten tekoa. Tietenkin kaikki myyjät tarvitsevat maksu tiedot, eli sinun tulee antaa pankkikortin tai luottokortin numero, vanhenemispäivä, oma osoite ja se osoite, minne tuote tulee lähettää. Useissa kaupoissa on annettu tietty aika ostoksen päättämiselle, eli jos tässä vaiheessa aletaan vasta etsimään tietoja, voi olla että joudutaan tekemään koko prosessi uudestaan.
 3. Varmista yrityksen palautus käytäntö ennen ostoksen tekoa. Mitä jos tuote ei olekaan kuvatun mukainen tai mitä jos siinä on vikaa? Osa tarjoajista asettaa eräpäivän tuotteiden palautukselle, tai jopa verottavat tietyn summan kaikista palautuksista.
 4. Jos on tultu tehtyä ostoksia hiukan hämärältä sivulta, kannattaa tarkistaa pankkitilin tiedot heti. Näin voidaan varmistaa ettei korttien tietoja ole käytetty väärin, eikä tililtä ole otettu liian isoa summaa.
 5. Muista että useimpiin tuotteisiin liittyy postimaksu, eli ostaja joutuu kustantamaan tuotteen kuljetuksen. Tämä voi sisältyä hintaan, mutta useissa tapauksissa se lisätään siihen erikseen. Tietenkin mitä isomman tuotteen ostat ja mitä kauempaa, sen enemmän maksat postikuluja.
 6. Älä klikkaa tai vastaa ponnahtaviin mainoksiin tai epämääräisiin sähköposteihin. Älä myöskään koskaan klikkaa linkkejä, jotka epämääräiset sähköpostit sisältävät. Tee ostokset ainoastaan sellaisilta sivuilta mihin luotat ja käytä hakukoneita jotta löydät kyseisen kaupan virallisen nettisivun.
 7. Älä anna kaupoille henkilökohtaisia tietoja, kuten syntymäaikaa, sosiaaliturvatunnusta tai vaikka äidin tyttö nimeä.
 8. Varmista että sillä tietokoneella, mitä käytät ostosten tekemiseen, on varmasti ajantasalla oleva ja tehokas virusten torjunta ohjelma asennettuna.
 9. Tulosta ja säästä maksusta ja ostoksesta saadut vahvisteet aina kun teet netissä ostoksia, sillä tämä toimii kuittinasi.
 10. Älä joudu huijauksen uhriksi luottamalla sähköposteihin, jotka tarjoavat äärettömän hyviä tarjouksia suosituista tuotteista ja lahjoista, jos tarjous kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti on sitä.
 11. Osta vastuullisesti. Muista että kun olet ostanut tuotteen netistä, olet vastuullinen maksamaan sen ja se tulee näkymään esimerkiksi luottokortti maksuissa seuraavassa kuussa.

Vaikka netissä shoppaileminen onkin nykyään suhteellisen turvallista ja yhä useammat käyttävät sitä päivittäisiin ostoksiin, aina vaatteista jopa ruoka tarvikkeisiin, tulee aina pitää järki kädessä. Kuten kaikessa shoppailussa, ei tule koskaan elää yli omien varojensa ja jos taloudellinen tilanne on tiukka, tulee miettiä tarvitsenko minä oikeasti tätä tuotetta, vai onko se harkinnassa turhista syistä. Kaupassa tuotetta päästään myös konkreettisesti kokeilemaan, kun taas netissä vain luotetaan siihen, että tuote on kuvan tai kuvauksen mukainen. Jotta vältytään epämukavilta yllätyksiltä, kannattaa lukaista muiden asiakkaiden kommentteja ja tutustua yrityksen maineeseen ylipäätään. Näiden avulla saadaan hyvä käsitys siitä, onko kyseinen paikka luotettava ostosten teolle ja pitävätkö esimerkiksi toimitusajat paikkaansa, vai onko niissä jopa viikkojen, tai kuukausien heittoja.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI