Blogimerkintöjä

Näin vietät ilmaisen loman – ja säästät rahaa

Monet lähtevät kesällä kesälomille jonnekin kauas. Etenkin ulkomaille lähteminen on hyvin suosittua, ja monet suomalaiset viettävätkin aikaa esimerkiksi Kanarian saarilla, Maltalla, Keski-Euroopassa ja naapurimaassamme Ruotsissa. Tämä voi kuitenkin tulla hyvin hintavaksi huviksi loppujen lopuksi.

Kesälomaa varten monet säästävät rahaa jo pitkän aikaa vuoden aikana. Etenkin silloin, jos joutuu elämään tiukalla budjetilla, voi kesäloman rahoittaminen tuntua hyvin työläältä. Kun budjetissa eivät varat riitä kunnolliseen kesälomaan, monet ottavatkin pikalainan netistä nopeasti ja rahoittavat näin lomansa. Tämä voi tuntua hyvältä idealta silloin, kun haet lainaa, mutta onko loma sitten sen arvoinen, kun lainaa saa maksaa takaisin koko vuoden?

Yksi hyvä vaihtoehto on alkaa säästää lomaa varten jo vuotta etukäteen. Jos säästät pieniä summia säästötilillesi joka viikko tai kuukausi, sinulla voi kesäloman häämöttäessä olla jo hyvä summa säästössä. Näin voit varata lomasi hyvillä mielin, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, kuinka maksat kesälomasi huvit.

Kaikille tämä ei kuitenkaan aina ole mahdollista. Miten sitä oikein voi silloin lomailla, jos tili näyttää lähes tyhjältä ja lomalle olisi silti mukava lähteä?

Tässä artikkelissa käymme läpi mukavia ja ilmaisia kesälomanvieton ideoita. Nyt voit viettää kesäloman rasittamatta rahapussisi!

Lähde roadtripille

Jos omistat auton, voit lähteä hauskalla roadtripille kavereidesi kanssa. Voitte ajaa esimerkiksi koko Suomen läpi ja pysähtyä muutamissa mukavissa kaupungeissa. Roadtripin voitte suunnitella etukäteen tai lähteä impulsiivisesti kokeilemaan erilaisia reittejä ja pysähtyä improvisoiden eri kaupungeissa.

Mikäli teillä ei ole varaa maksaa hotellissa yöpymisestä tai ette voi yöpyä joidenkin kavereiden kanssa, voitte ottaa teltan mukaan ja laittaa teltan pystyyn yöpymistä varten. Kesät ovat lämpimiä ja teltassa yöpyminen voi olla hyvin rentouttavaa ja hauskaa. Varmistakaa vain, että laitatte teltan pystyyn paikkaan, jossa telttailu on sallittua ja turvallista.

*REKLAAMI

Roadtripillä sinulla on monenlaisia eri mahdollisuuksia. Voit käydä monissa mukavissa kaupungeissa, joissa et ole koskaan käynyt. Voitte kiertää eri kaupunkien museoita. Tai vaikka käydä huvipuistoissa.

Jos pidätte pitkistä ajomatkoista, voitte ajaa kavereiden kanssa jopa Ruotsiin.

Käy vanhoissa kaupungeissa

Porvoon vanhakaupunki on hyvin kaunis paikka kesällä. Kaupungilla on paljon historiaa ja lisäksi Brunbergin tehtaanmyymälä. Pääset maistelemaan suklaata kauniin kesäisessä säässä.

Toinen käymisen arvoinen vanhakaupunki on Naantali. Naantali sijaitsee meren rannalla ja vanhassa kaupungissa on mukavia pieniä ravintoloita, joiden ruoka on mitä herkullisinta. Lisäksi Naantalissa on kuuluisa Muumimaailma, jossa viettää niin itse kuin vaikka lastenkin kanssa ihan koko päivän. Naantalin vanhan kaupungin kauniit pienet hotellit (tai Innit) ovat kokeilemisen arvoisia ja niissä yöpyy mielellään yön tai pari.

Hanko on myös kaunis ja idyllinen kesällä. Meren rannalla sijaitsevat ravintolat ovat käymisen arvoisia ja voit jopa pulahtaa uimaan Hangon kauniissa ja puhtaissa vesissä. Hangossa voi helposti viettää koko päivän tai varata hotellin tai telttailla jopa parikin yötä.

Käy huvipuistoissa

Huvipuistojen liput ovat melko edullisia, ja pääset nauttimaan mukavasta tunnelmasta ja syömään makeaa sekä roskaruokaa. Jos et pidä laitteissa käymisestä, huvipuistoissa on paljon muutakin hauskaa tekemistä ihan jokaiselle. Voit syödä, käydä naurutaloissa tai katsoa vaikka huvipuiston tarjoamaa teatteria. Lapset pitävät ainakin huvipuistoissa käymisestä täysin rinnoin.

Käy Korkeasaaren eläintarhassa

Korkeasaaren eläintarha sijaitsee eräällä Helsingin saarista. Saarella on paljon erilaisia eläimiä ja hyvää ruokaa. Lapset rakastavat erilaisten eläinten katselua ja pidät takuulla itsekin mukavasta kävelystä tällä saarella. Liput eivät maksa montaa kymppiä ja ruokakin on suhteellisen edullista.

Mökillä käyminen on edullista ja hauskaa

Mökkeily on tuttua puuhaa monille suomalaisille. Monet suomalaiset lähtevät kesällä mökille, jossa he grillaavat ja nauttivat luonnon rauhasta. Jos sinulla ei ole omaa mökkiä, voit aina kysyä kavereilta, onko kenelläkään mökkiä, jota voit lainata viikoksi tai kahdeksi kesällä.

Luonnon rauhassa rentoutuminen auttaa vähentämään stressiä ja se laskee verenpainetta. Lisäksi grillaaminen on hauskaa, ja jos mökki on järven rannalla, pääset nauttimaan esimerkiksi saunasta ja järvessä uimisesta.

Jää kotiin

Kotona lomailemisesta on tullut suosittua puuhaa. Voit ottaa kotiloman ja laittaa puhelimen äänettömälle, sulkea sosiaalisen median viikoksi. Täytä jääkaappisi kesäherkuilla, kuten grillimakkaralla, ja nauti auringosta omalla pihamaallasi. Voit jopa käydä hakemassa kaupasta puhallettavan altaan ja nauttia pienestä uima-altaasta ihan omalla pihallasi.

Jos jäät kotiin lomalle, yritä pysytellä poissa normaaleista askareista. Eli siis yhden kokonaisen viikon ajan, älä siivoa, käy kaupassa, tee pyykkiä tai pese autoasi. Nauti vain kotona olemisesta, syömisestä ja auringosta.

Uimarannalla käyminen

Uimarannalla käyminen on ilmaista hupia, joka on kuitenkin melkoisen hauskaa. Uimarannalla voi viettää koko päivän, nauttien auringosta ja puhtaasta järvivedestä. Ota mukaasi piknik ja syö lounas kavereiden tai lastesi kanssa uimarannan rantahiekalla.

Voit ottaa aurinkoa ja rentoutua ihan oman kotimaan rantahiekoilla. Voit jopa etsiä uimarannan, jolla et ole koskaan aikaisemmin käynyt ja kokeilla eri uimarantoja kokonaisen viikon ajan. Tämä on ehdottomasti hauskaa ja ilmaista puuhaa. Ota mukaasi vaikka ilmapatja ja kellu järven laineilla. Uimarannalla voi lisäksi esimerkiksi pelata lentopalloa tai sulkapalloa.

Muista ottaa mukaan paljon aurinkorasvaa, ruokaa, juotavaa, pyyhkeitä ja vaihtovaatteet. Päiväsi on takuulla hauska!

Linnat ja kartanot

Suomi on täynnä upeita kartanoita ja vanhoja linnoja. Esimerkiksi Suomenlinna, Mustion Linna ja Savonlinna ovat vierailemisen arvoisia kohteita. Opit niiden historiasta ja päivän voit viettää nauttien upeasta, vanhasta arkkitehtuurista ja aurinkoisesta päivästä.

Lisäksi näihin paikkoihin ajaminen on itsessään jo hauska seikkailu. Voit käydä vaikka roadtripillä ja vierailla kaikissa läheisissä linnoissa ja kartanoissa viikon aikana.

Pyöräretki

Pyöräretki voi olla hauska kokemus tehdä yksin tai kaverin kanssa. Voit pyöräillä koko päivän tai lähteä muutaman päivän mittaiselle pyörävaellukselle. Voit esimerkiksi ottaa mukana teltan ja suunnitella muutaman päivän kestävän pyöräreitin ja nauttia luonnosta ja terveellisestä urheilusta ja ulkoilmasta.

Patikointi

Patikointi ja vaeltaminen kauniissa Suomen luonnossa on kokemisen arvoinen seikkailu. Suunnittele etukäteen mukava patikointireitti ja pakkaa repullinen ruokaa mukaan. Voit poimia matkalla marjoja, käydä uimassa ja ottaa valokuvia. Reissu on täysin ilmainen ja ehdottomasti hauska. Jos olet seikkailunhaluinen, ota mukaan teltta ja yövy yö tai kaksi. Muista ottaa mukaan hyttysmyrkkiýä!

Yhteenveto

Lomailemisen ei tarvitse maksaa paljon eikä sen tarvitse olla kallista ollenkaan. Voit viettää hauskaa lomaa ihan Suomessa ja kokea uusia asioita, joita et ole koskaan ennen tehnyt. Tämä on täysin ilmainen tapa viettää mukavaa lomaa. Näin opit tuntemaan Suomea hieman enemmän ja säästät pitkän pennin. Lisäksi kotimaan lomat ovat paljon helpompia lasten kanssa kuin ulkomaan lomat.

Mieti jokin mukava reissu tai kaksi kesälomasi ajaksi etukäteen. Voit aina pyytää vinkkejä kavereiltasi ja Googlettaa mukavaa tekemistä sinulle, kavereillesi ja lapsillesi loman ajaksi.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI