Blogimerkintöjä

Pikalaina pitkällä takaisinmaksuajalla

Haaveiletko kenties unelmien lomamatkasta tai yllättikö odottamaton meno sinut jo ennen seuraavaa palkkapäivää? Tällöin voi olla, että harkitset pikalainan ottamista toteuttamaan unelmasi tai auttamaan tasapainottamaan omaa talouttasi arjen menoissa. Monet ajattelevat, että pikalaina täytyy maksaa heti takaisin. Sen ei kuitenkaan tarvitse mennä niin, koska markkinoilla on nykyään pikalainoja myös pitkällä maksuajalla.

Pikalaina on yleinen lainamuoto Suomessa kuluttajille suunnatuissa kulutusluotoissa. Pikalaina tunnetaan usein nimenomaan nimellä kulutusluotto tai vielä useimmin nimellä pikavippi. Kulutusluotto pikalainana on nopea ja yleensä vakuudeton lainamuoto. Pikavipin houkuttelevia puolia ovat nimenomaa sen helppous ja nopeus. Vaikka lainan voikin saada hyvinkin nopeasti, voi pikalainoille saada jopa vuosien takaisinmaksuajan. Riippuen hieman lainan suuruudesta. Mikäli olet harkitsemassa kulutusluoton ottamista, mutta olet hieman epävarma lainan takaisinmaksusta, kannattaa etsiä vippi pitkällä maksuajalla. On täysin mahdollista että, edullinen laina pitkällä maksuajalla, löytyy seuraavan lainatarjouksen takaa.

Laina pitkällä maksuajalla on mahdollista saada monen eri lainantarjoajan kautta. Oleellista tässäkin kohtaa on muistaa myös vertailla lainoja, koska pitkä takaisinmaksuaika saattaa joissakin tapauksissa nostaa lainan kustannuksia. Pikavippi pitkä maksuaika mukanaan saattaa kuulostaa kalliilta ratkaisulta mutta markkinoita löytyy myös suhteellisen kohtuuhintaisia lainaratkaisuja.

Pikavippi vai kulutusluotto?

Pikavippi on siis nopea ja usein pieni laina, jonka saa tililleen jopa tuntien kuluessa. Vaikka pikavipit yleensä tulevat nopealla maksuajalla. Tämä johtuu nimenomaan siitä, että lainat ovat summiltaan pieniä. Kulutusluotot taas ovat summiltaan suurempia, jopa useiden tuhansien eurojen suuruisia. Myös vakuudettomat kulutusluotot kuuluvat pikalainojen piiriin, koska myös kulutusluotto on mahdollista saada lähes välittömästi, mikäli kaikki lainan ehdot täyttyvät. Näiden kahden lainan välinen raja on joskus häilyvä, mutta näihin määritelmiin ei nyt tarvitse sen enempää takertua. Tärkeää on, että voit saada haluamasi lainasumman, niin pitkällä takaisinmaksuajalla kuin tarvitset. Kulutusluottoihin saa monesti helpostikin pidemmän maksuajan. Myös pienille pikavipeille on mahdollista saada jopa muutaman vuoden tai vähintään useamman kuukauden pituinen maksuaika.

Mikä on pikalaina pitkällä maksuajalla?

Pikavipit ovat suuruudeltaan keskimäärin noin 200-1 000 euron väliltä. Pikavippejä markkinoidaan yhtäkkiä yllättävään rahantarpeeseen ja ne myönnetään ilman vakuuksia periaatteessa kaikille maksukykyisille ja puhtaat luottotiedot omaaville henkilöille. Kaikissa tapauksissa lainaa ei siis tarvitse maksaa pois heti seuraavasta palkasta. Alun perin Yhdysvalloista alkunsa saaneet ’payday loan’ nimellä kulkeneet pikalainat perustuvat juuri ajatukseen, jonka mukaan pieni pikalaina maksetaan pois jo seuraavasta tilipussista. Suomessa pikalainoja ollaan kuitenkin alusta saakka nimitetty pikavipeiksi.

Jos et ole varautunut maksamaan pikavippiä pois seuraavien viikkojen aikana, on hyvin mahdollista, että voit saada esimerkiksi 500 euron suuruiselle pikavipille jopa usean vuoden takaisinmaksuajan.

Kannattavaa vai ylihintaista lainaa?

Pikavippi pitkällä maksuajalla voi kuulostaa houkuttelevalta, mutta kannattaa varmistaa, ettei tällainen lainaratkaisu tule liian kalliiksi. Se, minkä hintaiseksi laina lopulta tulee, riippuu aina lainan koroista ja muista kustannuksista. Usein on myös niin, että mitä pidempi maksuaika, sitä enemmän lainan kustannukset nousevat. Lainojen hinnoissa on kuitenkin eroja, joten parhaimmillaan on mahdollista löytää edullinen pikalaina vähän pidemmälläkin maksuajalla.

Yleinen sääntö on, että mitä nopeammin lainan maksaa takaisin, sitä edullisemmaksi laina tulee. Monessa tapauksessa pikavipille saa jopa kuluttoman ja korottoman ensimmäisen kuukauden, jolloin ylimääräisiltä kuluilta voidaan välttyä kokonaan, mikäli laina maksetaan nopeasti takaisin. Kannattaa siis ainakin harkita edes aloittavansa lainan lyhentäminen tällaisen kuluttoman kuukauden aikana, jolloin lainasummaa saadaan edes jonkin verran pienemmäksi.

Jos sinulla ei kuitenkaan ole mahdollista maksaa lainaa kerralla pois, voi pikavippi pitkällä maksuajalla olla hyvä vaihtoehto sinulle. Laina pitkällä maksuajalla voi palvella tarpeitasi pidemmän päälle. Sinä lopulta päätät, millaisen lainaratkaisun haluat itsellesi ottaa. Tarkista mahdollisuutesi pidemmän takaisinmaksuajan suhteen ennen, kun lyöt hanskat tiskiin.
Pidemmissä laina-ajoissa on se hyvä puoli, että kuukausittaiset lyhennyserät ovat pienempiä. Nopeasti saatu laina saattaa siis pelastaa taloutesi, mutta pitkälle aikajaksolle ajoitettu takaisinmaksu ei kaada talouttasi, koska kuukausittaiset lyhennyserät ovat niin pieniä.

Onko pikalaina sinulle paras vaihtoehto?

Kannattaa pohtia tarkkaan, mikä laina tilanteeseesi sopii parhaiten. Jos olet päätynyt ottamaan pikalainoja useammin kuin kerran, voi olla aika harkita myös toisenlaista lainaratkaisua. Joustoluotosta on tullut nopeasti suosittu lainamuoto Suomessa. Joustoluoton kohdalla saat käyttöösi luottotilin, josta voit tehdä nostoja saamaasi luottorajaan saakka silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Lainaa voi siis nostaa aina oman tarpeen mukaan, eikä sinun tarvitse tehdä lainahakemusta aina uudelleen rahantarpeen yllättäessä.

*REKLAAMI

Voit esimerkiksi saada joustoluotollesi 2000 euron luottorajan, mutta rahaa voi nostaa vaikka satasen erissä, mikäli se sopii sinulle parhaiten. Maksat vain nostamastasi lainasta. Eli jos et päädy ollenkaan nostamaan lainaa, ei sinulle myöskään tule kuluja. Joustoluotolla on yleensä lähtökohtaisesti pidemmät takaisinmaksuajat. Tosin luotolle on yleensä olemassa jokin minimi lyhennyssumma kuukautta kohden. Yleensä nämä summat ovat kuitenkin varsin kohtuullisia. Maksuajan saa kuitenkin halutessaan venytettyä hyvinkin pitkäksi ja lainaa voidaan aina tarvittaessa nostaa lisää. Lainaa lyhentäessäsi saat aina uudelleen tämän summan takaisin nostettavaksi.

Joustoluotossa on siis jopa todella pitkät takaisinmaksuajat, samalla kuin luottotili voi toimia pidemmän aikavälin ratkaisuna oman talouden tasapainottamiseen. Lainan voi halutessaan lyhentää nopeastikin takaisin, mutta tarvittaessa sinulla ei tarvitse olla painetta lyhentää lainaa nopeasti. Kunhan maksat minimi lyhennyssumman jokaisena kuukautena. Lainalle saa usein myös jopa useamman lyhennysvapaan kuukauden vuodessa, joten takaisinmaksu voi olla varsin joustavaa juuri joustoluoton suhteen. Ei siis ole mikään ihme, että joustoluotto on noussut suosituksi lainatuotteeksi perinteisten pikavippien rinnalle.

Yhteenveto

Pikavippi on edelleen suosittu lainamuoto sen saatavuuden ja helppouden vuoksi. Pikalainat pitkällä maksuajalla eivät myöskään välttämättä ole niin harvinaisia kuin voisi alkuun kuvitella. Jos vaikka 1000 e laina pitkällä maksuajalla on se mitä haluat, kannattaa vaikka heti alkaa vertaamaan lainapalveluita verkossa. Lainaa 1000 pitkällä maksuajalla verkossa ja voit tehdä itsellesi hyvän diilin. Ei siis ole mitään syytä, etteikö pikalainaa voisi löytyä jopa vuosien maksuajalla.

Yhä useampi kuluttaja toivoo pitkää maksuaikaa, koska kuukausittaiset lyhennyserät halutaan pitää kohtuullisina. Näin tehdään niin pienempien kuin vähän isompienkin summien kohdalla. Lainaa 2000 pitkällä maksuajalla voi olla jo paljon helpompi löytää, kuin esimerkiksi vain satasien summille. Kuitenkin myös vain muutaman sadan euron suuruisille lainoille on niin ikään mahdollista löytää jopa monien kuukausien takaisinmaksuaika.

Kuten sanottu, oleellista myös takaisinmaksuaikojen suhteen on lainojen vertailu. Niin lainojen kustannuksia kuin niiden takaisinmaksuaikojen eroja voidaan verrata. Hyvässä vertailupalvelussa pääset syöttämään laskuriin niin lainasumman kuin takaisinmaksuajan, jolloin näet suoraan itsellesi parhaiten sopivat lainat.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI