Blogimerkintöjä

Rahansäästö vinkkejä häitä varten

Häät vievät luonnollisesti paljon rahaa, mutta monessa asiassa voidaan säästää, kun käytetään vähän mielikuvitusta ja ajatellaan hiukan uudella tavalla. Alle on listattu näppäriä vinkkejä siihen, kuinka säästää rahaa häitä järjestäessä.

1. Minä päivänä naimisiin?

Jos tarkoitus on hankkia erillinen juhlatila, kannattaa tutustua niiden hintoihin. Usein paikkojen hinnat ovat korkeimmillaan viikonloppuina tai tiettyinä päivinä ja pyhinä. Sen takia kannattaa tähdätä vähemmän haluttuihin päiviin ja kysyä tarjouksia eri tarjoajilta.

2. Aloita ajoissa

Viime hetkellä pitopalvelun, ompelijan tai hääpaikan vuorkaaminen voi maksaa huomattavasti enemmän, kuin mitä se tulisi maksamaan etukäteen varattuna. Tämän takia kannattaakin varata palveluita jo hyvissä ajoin jottei niihin tule kiire lisiä.

3. Etsi juhlapaikka, jossa ei tarvitse käyttää paikan omaa pitopalvelua

Usein juhlapaikoilla on omat pitopalvelunsa, jotka voivat olla hyvin tyyriitä. Kun valitaan sellainen juhlapaikka, johon voi ruuat ja juomat tuoda mistä tahansa, päästään vertailemaan ja kilpailuttamaan eri paikkojen palveluita, tai parhaimmillaan tehdä ruuat itse.

4. Vuokraa mökki tai talo häitä varten.

Tämä on mainio vaihtoehto jos viralliset juhlapaikat ovat kiven alla, tai ne ovat hyvin kalliita. Vuokraamalla esimerkiksi kesämökin lähialueelta, voidaan saada hyvin edullinen, jopa muutaman kympin, juhlapaikka. Kannattaa myös miettiä onko kenelläkään tutulla sopivaa paikkaa. Ja jos paikkaan varattua rahaa jää ylimääräiseksi, voidaan vuokrata vaikka isompi talo, johon osa vieraista voi jäädä yöksi, jolloin jatkot ovat helpompi järjestää.

5. Mieti ruokailu

Vaikka hienosti pöydässä istuminen ja ruokaileminen voi tuntua mukavalta ajatukselta, tulee se vaatimaan paljon rahaa sekä ruuan että juoman suhteen, mutta myös pitopalvelun. Kuka tuo ruuat esille? Kuka varmistaa että astiat kerätään pois? Laitetaanko puolet hääväestä ahertamaan? Jos rahat ja työvoima on vähissä, voi olla parempi idea tyytyä pieneen purtavaan, sen sijaan että järjestettäisiin 7 ruokalajin illallinen.

6. Haluatko hääkakun?

Vaikka hääkakku onkin usein yksi perinteistä häissä, ei se ole suinkaan pakollinen. Jokainen voi oman mielensä mukaan valita sopivan jälkiruuan, vaikka jäätelökakusta kekseihin ja maitoon. Oli mikä tahansa vain hääparin mieleen, ja samalla säästetään mukavasti rahaa.

7. Älä tarjoa liikaa alkoholia

Vaikka häissä tuleekin tarjota vähintään kuohuvaa, ei se tarkoita että koko yötä tarvitsee olla baaria auki, satojen eri juoma vaihtoehtojen kanssa. Valitkaa tiettyjä juomia tarjolle ja esimerkiksi laimennettu booli on mainio tapa säästää alkoholi kuluissa.

8. Koristelu minimiin

Koristeluihin voi mennä yllättävän suuri summa rahaa ja helpoiten tältä vältytään valitsemalla sellainen hääpaikka, joka ei tarvitse erityistä koristelua. Esimerkiksi kasvipuutarha sisältää faunaa jo omasta takaa, jolloin muut kukat voi jättää minimiin.

*REKLAAMI

9. Voiko kukka – asetelmat tehdä itse?

Kukkiin menee yllättävän paljon rahaa, joten voi olla järkevämpää ostaa irtokukkia joista tehdään koristeet itse, tai sitten vaihtoehtoisesti hyödyntää luonnon tarjontaa ja tehdä kauden kukkasista kauniita kimppuja.

10. Älä pelkää kierrätystä

Vaikka häihin tarvitaan usein paljon tarvikkeita, löytyy useimmat näistä lähipiiristä, jos vain vähän lähdetään kyselemään. Hyödyntämällä tuttavia ja sukulaisia voidaan löytää jo puolet tarvittavista asioista ilman minkäänlaista maksua ja loput voidaan vuokrata tai ostaa käytettyinä, jolloin säästetään taas.

Nämä 10 tapaa säästää rahaa häitä varten ovat käteviä, eivätkä vaadi kauheaa joustamista esimerkiksi vierasmäärässä. Toki tämä vaatii jonkin verran miettimistä kaikissa tilanteissa, mutta jos kaikki rakkaat ihmiset halutaan paikalle tulee säästää muilla osa – alueilla. Ja jos raha jää tiukalle, tietenkin voidaan ottaa pienlaina jolloin saadaan pikalaina heti tilille.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI