Blogimerkintöjä

Säästä rahaa vartissa joka päivä!

Rahan säästäminen ja lisärahan tienaaminen on hyvin monien päivittäisenä tavoitteena. Valitsemme tietoisesti kaupasta tuotteet, jotka ovat halvimpia. Otamme mieluummin vastaan palvelun, josta ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Ja jos vastaan tulee keino saada tienattua itselleen lisää rahaa, hyvin monet ottavat tästä tilaisuudesta vaarin ja he tienaavat mielellään hieman lisää rahaa.

Oman rahan säästäminen esimerkiksi säästötilille on muutakin kuin tapa saada puskuria omalle pankkitilille ja omaan talouteen. Säästäminen on myös tie taloudelliseen riippumattomuuteen ja vaurauteen. Tai näin ainakin miljonäärit sanovat, ja heitä on hyvä kuunnella tässä asiassa. Joten rahan säästämistä kannattaa harrastaa aina silloin, kun vain on mahdollista.

Jokainen on itse vastuussa omasta taloudestaan, ja se on hyvä ottaa vakavasti. Mikäli talous ei ole kunnossa, siitä voi harvoin syyttää ketään muuta kuin omaa itseään. On siis hyvä ottaa käyttöön kaikenlaiset erilaiset säästömenetelmät, ja säästää rahaa aina silloin, kun se vain suinkin on mahdollista.

Tässä artikkelissa käymme läpi tapoja, joilla voit saada rahaa 15 minuutissa joka päivä.

1. Kerää vaihtorahat purkkiin

Vaihtorahojen ja senttien etsiminen taskun pohjalta ja laukusta on hyvä keino aloittaa itselleen oma säästöpurkki. Voit joko laittaa purkkiin aina irrallisena lojuvat kolikot, ja tyhjentää purkin esimerkiksi joka kuukausi säästötilillesi, tai voit vaihtoehtoisesti tietoisesti kerätä kaikki kaupasta saamasi kolikot purkkiin.

Hyvä säästöidea on laittaa purkkiin aina kaikki vaihtorahanasi saamat kolikot, jotka ovat esimerkiksi pienempiä kuin 2 euroa. Laita ne surutta purkkiin ja kuukauden lopussa laita nämä vaihtorahat säästötilille. Oma tilisi kasvaa jo ihan huomaamattasi melkoisella vauhdilla!

Tämän tekemisessä ei kestä kuin 15 minuuttia, jos sitäkään. Ota vain talteen mistä tahansa löytämäsi kolikot ja laita ne purkkiin!

2. Kerää talostasi kasaan kaikki myytävät tavarat

Talosi nurkissa lojuu takuulla joitakin tavaroita, joita et enää käytä ja jotka voit listata myytäväksi esimerkiksi Facebookin kirpputorilla. Voit myydä pois esimerkiksi vanhat vaatteet, kirjat, DVD:t, kengät, elektroniikan ja lasten vanhat ja käyttämättömät lelut. Näistä voi kerätä itselleen parhaimmillaan muutamia kymppejä tai muutamia satasia. Nämä säästetyt rahat voi laittaa sitten omalle säästötilile, ja säästöt sen kuin karttuvat!

Tämänkään tekemisessä ei kulu kauempaa kuin noin 15 minuuttia.

3. Kerää kaikki tyhjät pullot ja tölkit

Etsi talostasi kaikki tyhjät pullot ja tölkit yhteen kasaan ja vie ne kauppaan. Saat näistä pulloista pantin takaisin, mikä on ehdottomasti rahan säästöä parhaimmillaan. Lisäksi luonto kiittää sinua suurella sydämellä. Tämän tekemisessä ei kulu myöskään kauempaa kuin 15 minuuttia (paitsi, jos lähin kauppa on kaukana).

4. Osta halvalla, myy kalliilla

Jos sinulla on lainkaan bisnesvainua, innokkuutta ja olet kätevä käsistäsi, voit ostaa esimerkiksi Facebookin kirppikseltä suhteellisen halvalla vaatteita, kirjoja tai huonekaluja ja muita tavaroita. Voit sitten korjata nämä ja tuunailla tavaroita hieman parempaan kuntoon. Tämän jälkeen voit laittaa nämä tavarat takaisin myyntiin Facebookin kirppiksellä, mutta tällä kertaa hieman kalliimmalla hinnalla.

Tämän tempun tekemiseen saattaa tuhraantua tosin hieman kauemmin kuin 15 minuuttia: voit esimerkiksi käyttää vartin tavaroiden etsimiseen, seuraavana päivänä tuunailla niitä vartin ja listata ne Facebookiin uudelleen noin vartissa.

Sen lisäksi, että tämä keino säästää rahaa, kierrättäminen kannattaa aina!

5. Täytä kyselyitä

Tämä on hyvin suosittua ajanvietettä etenkin Yhdysvalloissa, mutta myös suomalaiset voivat saada siitä osansa. Etsi netistä kysely- ja mielipidesivustoja, jotka ovat avoimia myös suomalaisille. Monet yritykset haluavat kuulla kuluttajan mielipiteen, ja ne ovat jopa valmiita maksamaan siitä.

Kirjaudu tällaiselle sivustolle ja ala täyttämään kyselyitä. Voit täyttää kyselyitä esimerkiksi noin vartin ajan per päivä. Et ehkä tienaa rikkauksia tällä tavalla, mutta saatat tienata muutaman kympin kuukaudessa, mikä on tietysti mukava lisä omaan säästöön.

Parhaassa tapauksessa voit täyttää kyselyitä kauemminkin kuin vain 15 minuuttia päivässä, mutta niiden täyttäminen voi käydä puuduttavaksi pitkällä juoksulla.

*REKLAAMI

6. Myy selfieitä

Netissä on muutamia yrityksiä, jotka ostavat tavallisten ihmisten tavallisia selfieitä. Jos sinun puhelimesi kameran rulla on täynnä selfieitä, saatat tienata muutamia satasia myymällä selfiesi näille yrityksille. Yritykset maksavat näistä kuvista noin 5-25 euroa tai dollaria yleensä, riippuen kuvan laadusta sekä yrityksen vaatimuksista.

Yleisenä vaatimuksena tällaisille selfieille on, että kuvissa ei saa näkyä muita ihmisiä ja niiden tulee olla selkeitä kuvia. Yritykset käyttävät näitä kuvia sitten markkinoinnissa ja he saattavat jälleenmyydä kuvan oikeudet. Joten älä siis ihmettele, jos näet joskus oman selfiesi mainoksena tai vaikka toisella nettisivulla – ja varmista, että tämä ei haittaa sinua.

Eihän näistä kuvista tietysti rikkaaksi tule, mutta jos pidät selfieiden ottamisesta, saatat saada lisää pehmikettä pankkitilillesi.

7. Myy valokuviasi

Jos selfieiden ottaminen ja myyminen ei innosta, niin ei hätää, nimittäin voit ottaa tavallisia valokuvia haluamistasi asioista ja listata ne kuvapankkiin. Monet nettisivustot antavat sinun listata omia kuviasi ja asettaa niille myyntihinnat nettiin. Hyvä puoli tässä on se, että yhden valokuvan voi myydä monta kertaa. Esimerkiksi yksi luontokuva voidaan myydä kaupallisilla oikeuksilla ja ei-kaupallisilla oikeuksilla vaikka satoja kertoja – ja jokainen myynti tuo rahaa sinun taskuusi.

Tässäkään ei vierähdä kuin noin 15 minuuttia, jos tiedät jo, mitä teet.

8. Virtuaaliassistentti

Monet palkkaavat nykyään virtuaalisia assistentteja silloin, kun he eivät itse ehdi tehdä kaikkia päivittäisiä askareitaan. Virtuaaliassistentit saattavat esimerkiksi lukea sähköposteja, lähettää viestejä, päivittää sosiaalista mediaa tai vaikka soittaa puheluita. Monesti virtuaaliassistentit saavat tehtäväkseen paljon enemmänkin työtä kuin vain 15 minuuttia, mutta voit ottaa kontollesi satunnaisia tehtäviä. Esimerkiksi yhden sähköpostin lukemisessa ja siihen vastaamisessa voi vierähtää 5-15 minuuttia.

Vaikka tekisit assistenttina töitä vain silloin tällöin, saatat tienata mukavasti ekstraa itsellesi kuukauden kuluessa.

Yhteenveto

Jos miljonääreiltä kysytään, he varmasti sanoisivat, että rahan säästäminen on heidän lempipuuhaansa. Rahaa voi säästää helposti päivittäisistä asioista vain tekemällä viisaita päätöksiä ja käyttämällä omaa mielikuvitustaan. Kukaan ei sano, että ainoa tapa säästää rahaa on laittaa sitä säästötilille. Voit esimerkiksi säästää sitä purkkiin tai sukanvarteen, tai vaikka hattuun, jos se tekee siitä sinulle mielekkäämpää touhua.

Nämä vinkit voivat auttaa sinua säästämään rahaa päivittäin noin 15 minuutissa (tai tienaamaan sitä hieman lisää). Tällaiset pienet, mutta rahallisesti palkitsevat askareet ovat takuulla aivan jokaisen mieleen. Käytä mielikuvitustasi ja keksi uusia hauskoja tapoja säästää rahaa aina sillä tavalla, mikä sinulle tuntuu mieleiseltä. Rahan ja säästämisen ei tarvitse olla vakavaa (vaikka se tulisi ottaa vakavasti), vaan voit tehdä asioita, jotka ovat omasta mielestäsi hauskoja. Ja jos sinulla on päivittäin enemmänkin aikaa kuin vain 15 minuuttia, voit aina käyttää aikaa rahan säästämiseen hieman enemmänkin! Mitä enemmän aikaa voit käyttää rahan säästämiseen, sitä enemmän rahaa saat säästöön omalle tilillesi.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI